HABERLER>POLİTİKA
2 Aralık 2015 Çarşamba - 15:28

Serter'den 3 Aralık mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Serter mesajında, ‘‘Hepimizin bir kaza veya bir hastalık sonucu yaşayabileceğimiz bir durumdur engelli olmak. Bunun içindir ki, onların yaşamlarının zorluklarla, imkansızlıklarla geçtiğini anlamak, sosyal yaşamda var olmaları için engelsiz insanlardan daha fazla mücadele vermek zorunda kaldıklarını idrak etmek zorundayız.” dedi.

Serter den  3 Aralık mesajı

İZMİR - Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Serter şu ifadeleri kullandı: ‘‘Engelli vatandaşlarımızın içinde bulundukları durumu anlamamızda yetmez. O zorlukları, sıkıntıları, yoklukları hayatlarından söküp atmamız, hayatın her alanında onları öncelikli kılarak tüm engelli vatandaşlarımızı rahatlatmamız gerekmektedir.

Maalesef ki ülkemizde, engellilerin sosyal yaşama katılmaları, iş gücüne katkı vermeleri yeterince mümkün olmamaktadır. Engelli vatandaşlarımızın iş yaşamına katkı koymak istedikleri halde, toplumumuzda bir türlü kırılamayan algılar sebebiyle hem kamu da, hem özel sektörde yeterince iş bulamamaktadırlar. Bunun sebebi yasaların yeterince uygulanmaması ve kontrollerin yapılmamasıdır.

Temsil ettiğimiz görüşün, çalışmalarımızı sürdürdüğümüz Cumhuriyet Halk Partimizin yönetimde olduğu her belediye de, Engeli vatandaşlarımızın hayatı daha da kolaylaştırılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Engelli vatandaşlarımızın rehabilitasyonu ve eğitimi konularında ki öncü çalışmaları sebebiyle, 2015 yılı Engelli dostu kent seçilmiştir. Ulaşımdan-evde bakıma, sağlıktan-kaldırım yollarına kadar bir çok konuda, İzmir'de yaşayan engelli vatandaşlarımız, Türkiye'de en rahat ve kolay yaşamı sağladıkları kentte yaşamaktadırlar.

Elbette önlemez durumlarda vardır engelin oluşmasında. Ama inanıyoruz ki, yaşanan iş veya trafik kazaları sonucunda engelli kalmak önlenebilir. Ama bu konuda , günümüz iktidarının samimi ve kararlı olması şarttır. Yani gerekli yaptırımlar uygulanırsa, tüm iş yerlerinin çalışma koşulları sıkı bir şekilde denetlenir, kimseye kaba tabiriyle "kıyak" geçilmezse, açıkça ihmalden kaynaklanan kazalar "Bu işin fıtratında var" denilerek sergilenen sorumsuzca tutumdan vazgeçilirse, ülkemizde daha fazla engelli olması da önlenebilir diye düşünüyoruz.

Biz inandığımız değerler ve ilkeler gereği, herkesin eşit haklara sahip olmasının yetmeyeceğine, insanlarımızın bu hakları kullanması için gerekli şartlarında oluşturulması gerektiğine inanıyor ve tüm çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Tüm Engelli derneklerimizle iş birliği içinde çalışıyor, onların her türlü sorununun çözümünü öncelikli işimiz olarak görüyoruz.

Bu bağlamda  kapımızda, gönlümüzde tüm engelli vatandaşlarımıza sonuna kadar açık. Hepimizin engelli adayı olduğu yerde, hem engellilerimiz, hem de onlarla birlikte yaşayan ailelerini anlıyor, zor yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Daha iyi koşullarda, yaşamın her alanında birlikte olmayı sürdürmek dileğiyle,  3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor,tüm engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’
 
 

 
Başkan Pekdaş Diyarbakır’da acıya ortak oldu
 
Basmane’den dünyaya mesaj: CHP’li vekiller umuda yolculuk yapacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican'dan Engelliler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Dünya Engelliler günü dolayısıyla ...
Kılıçdaroğlu'ndan Tahir Elçi'nin eşine taziye ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı ...
CHP’deki ‘delege krizi’nde ilk mesaj: İstifa etmeyeceğim!
Milletvekili Adayı Ednan Arslan’ın Narlıdere’de ilçe kongre delegesi, ...
 
Meclis’te Kalkan başkanlığında ilk zirve!
Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ...
CHP İzmir’de Serter aday… Peki kimler rakip olabilir?
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, il kongresi öncesi göreve yeniden talip ...
Akşener'le A'dan Z'ye: Köşk adayı olacaktım ama…
MHP eski İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Meral Akşener, "Bahçeli'nin ...
 
CHP İl kongresinde tarih çıkmazı!
İl Yönetimi kongrenin 20 Aralık'ta yapılacağını duyurdu ancak kanun gereği ...
Erdoğan Putin'i anlattı: Bana mert derdi...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, düşürülen uçakla ilgili Rusya’yla çıkan ...
AK Partili Vekil: Devlet Öcalan'la görüşmeye devam ediyor
BBC'ye konuşan AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu Öcalan'la ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva