HABERLER>SPOR
23 Mart 2019 Cumartesi - 08:33

Şenol Güneş: Ayrı bir mutluluk ve gurur

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu ilk maçında deplasmanda Arnavutluk'u 2-0 mağlup eden A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş: Ayrı bir mutluluk ve gurur

Genç bir takımı tecrübeli takımla birleştirdiklerini söyleyen Güneş, "İyi başlamanın arkası gelecek diye düşünüyoruz. Rakibin sertliğine cevap verdik, bunun mutluluğu var bizde. İnşallah bunu devam ettiririz" dedi.

Kendisine bir görev verildiğinin altını çizen deneyimli çalıştırıcı, "Bu görevi sorumluluk içerisinde yapmak durumundaydım. Türk halkının futboldan beklentisi olan mutluluğu vermek için bu maç önemliydi. Bu maçı kazanıp iyi başlamak istiyorduk, bu yüzden gururluyuz. Uzun bir aradan sonra iyi başlamak önemliydi, ilk geldiğimde Makedonya'ya mağlup olmuştuk, bu açıdan iyi oldu. Sakatlarımız var, sert bir maç oldu. Aynı zamanda yorgun bir takımız. Değişiklik olur mu bilmiyoruz, yarın bir yenileme yapıyoruz, bir değişiklik olabilir kadroda" ifadelerini kullandı.

"İLK MAÇIMIZI OYNADIK, KAZANMAMIZ GEREKİYORDU"
Rakibin beklediklerinden farklı bir formatta sahaya çıktığını dile getiren Güneş, şöyle konuştu: "Bugün rakibin 3'lü mü, 4'lü mü bir savunmayla çıkacağını düşünüyorduk, farklı bir formatta çıktı. Bunların hepsine hazır olmak durumundaydık. İlk maçı oynuyorduk, kazanmamız gerekiyordu. İki forvet oyuncusu koyduk. Herkes oynayabilir, kenarda bekleyen çok yetenekli oyuncularımız var, gelmeyenler de var. Maç kazanmak istiyoruz, bugün bana bu tercihlerin doğru olduğunu gösterdi oyuncularım. Benim için önemli olan oyuncularımın gayret göstermesi. Bugün pozisyon vermedik ama daha iyi pas yapabilirdik."

"BURAK VE MAHMUT'TAN MEMNUNUM"
Oyuncuların performansına ilişkin gelen bir soruya Güneş, "Siz kendi işinizi yaptıktan sonra kısmet karşınıza çıkar. Hem Burak, hem Mahmut'tan memnunum. Cenk ve Burak çok çalıştılar ileride. İleride Cenk beklediğimden iyi koştu. Hepsi iyi niyetteydi. Bunu bir kayıp olarak görmemek lazım, önemli bir kariyer ve yetenekte bir oyuncu" yanıtını verdi.

"EMRE, OYUN OLARAK DA AĞABEY OLARAK DA ÖRNEK OLDU TAKIMA"
Emre Belözoğlu'nu tebrik eden deneyimli teknik adam, "İlk günden beri çok verimliydi, çok katkı yaptı. Bütün oyuncular da öyleydi. Ağabeylerini, kaptanlarını dinlediler. Teknik olarak çok iyi çalıştık. Olmayanlar, olanlar bir kadro yapmak zorundaydık çünkü zor maçtı. Saha içinde de lider kaptana ihtiyaç vardı, onu çok iyi yaptı. Sakatlığı vardı, o yüzden dışarı aldık, üzerine gitse sıkıntı olabilirdi o yüzden çıkardık. Tebrik ediyorum kaptanı. Oyun olarak da ağabey olarak da örnek oldu takıma" dedi.

"ADIM ADIM GİDECEĞİZ"
Rakibin iyi oyuncuları olduğunu vurgulayan Güneş, "Rakibin iyi oyuncuları var, yetenekli oyuncuları var. Bireysel olarak iyi işler yaptılar. Sahasında puan kayıpları yaptıracaklardır diğer takımlara. Zor maçtı. Şimdi Moldova maçına hazırlanacağız. Her rakip önemli, adım adım gideceğiz. Haziran ayında İzlanda ve Fransa maçları tabii ki zor maçlar. 4 puan, ikisinden birini kazanmak önemli olacaktır. Fransa, Türkiye ve İzlanda diyebilirsiniz grup için bunun tersini de düşünebilirsiniz. Biz iyi olmak için çalışacağız. Uzun vadeli projelere gerek yok. İyi başladık. İkinci maçta da iyi devam edelim" diyerek sözlerini noktaladı. (NTV Spor)

 
A Milli Takım iyi başladı... 'Güneş'li günler
 
'Seçimlere karışmayan bir IMF kalmıştı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A Milli Takım iyi başladı... 'Güneş'li günler
A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu ...
Başakşehir'in yıldızı kararını verdi: Son maçına çıkıyor!
Spor Toto Süper Lig'de forma giyen Togolu golcü Emmanuel Adebayor, pazar ...
Emre Çolak'a Arabistan'da şok!
İspanya 2. Lig ekibi Deportivo La Coruna'dan Arabistan ekibi Al Wahda'ya ...
 
Altay'ın yabancıları tam isabet 
Spor Toto 1'inci Lig'de Karabükspor galibiyetiyle milli maç arasına 37 ...
Göztepe ile Altınordu özel maçta karşılaşacak
Spor Toto Süper Lig ve 1'inci Lig'e sezona milli maçlar nedeniyle verilen ...
Karşıyaka'dan Fikret Orman'a 'tarihi' hatırlatma!
İzmir'in 107 yıllık köklü kulübü Karşıyaka'da yönetim, basında yer alan ...
 
Günün bombası! Gökhan Töre 3 yıllığına...
Fatih Terim’in isteği üzerine harekete geçen yönetimin Beşiktaş’la sözleşmesi ...
Yabancılar kaç tane aldı? (Japon taraftar sayısı)
Süper Lig'de bu sezon 15 bin seyirci ortalamasının yakalanacağını söyleyen ...
Yabancı kontenjanı: 13'e karşı 5 kulüp...
Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında yabancı kontenjanı konusu tartışıldı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva