HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Şubat 2024 Pazartesi - 11:03

Sengel'den istikrar vurgusu: Yerel kalkınma için çalışacağız!

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, katıldığı programda Selçuk’ta hayata geçen sosyal belediyecilik projelerini anlattı. Önemli açıklamalar yapan Filiz Ceritoğlu Sengel, "İstikrar ve aynı kararlılıkla yerel kalkınma için hep birlikte çalışacağız" dedi.

Sengel den istikrar vurgusu: Yerel kalkınma için çalışacağız!

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, TELE 1 ekranlarında yayınlanan Ege Saati Programında Gazeteci Nurettin Sönmez’in konuğu oldu.

Geride kalan beş yıllık görev süresini çalışmayla, azimle, mücadeleyle ve kararlılıkla geçen bir zaman dilimi olarak değerlendiren Filiz Başkan; “5 yıl boyunca Selçuk’u bütün değerleriyle birlikte koruyup kollamaya kendimizi adadığımız,  eksikliklerini kapatmaya çalıştığımız ve aynı zamanda da Selçuk’u hayalini kurduğumuz bir noktaya getirmek için adımlarımızı atmaya başladığımız bir dönemdi”  dedi.

BÜTÇEMİZİN ÜSTÜNDE İŞLER ÇIKARDIK
Yol çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve park çalışmalarından bahseden Filiz Başkan; “En başında “Yürünmez yollarda yürüyeceğiz” demiştik. Ana arterler başta olmak üzere kentin dört bir yanında çok ciddi metrajlarda yol çalışması yaptık. Sonrasında çevre düzenlemelerine çok ciddi olarak emek sarf ettik. Çocukların oyun parklarından tutun da Efes Müzesi önü ve Ahmet Ferahlı Parkı’nın düzenlenmesine, tüm çevre düzenlemelerine kadar aslına bakarsanız çok büyük efor sarf ederek ve bütçemizin çok daha üstünde işler çıkarmanın da gururunu yaşıyoruz” dedi.

4 GÜNDE 100 BİN ZİYARETÇİ
5 yıllık süreç içerisinde Pamucak Sahili’nde düzenlenen festivallere değinen Filiz Başkan, festivallerin yerel ekonomiye ciddi katkı sağladığına dikkat çekerek; “Efes ve Selçuk bütünlüğünü sağlamak bizim için çok kıymetliydi. Pamucak’ın Selçuk’un bir cevheri olduğunu göstermek bizim için çok önemliydi. Festivaller bunun için önemli kriterlerden birisiydi ki bahsettiğimiz Pamucak’ta yapmış olduğumuz o festivalle geçen sene girdi çıktılarla birlikte 4 gün içerisinde 100 bine yakın ziyaretçi ağırladık” dedi.

2019 sonrasında ortaya çıkan pandemi, deprem ve ekonomik krizin farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya çıkardığını belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması, köylerde yaşayan öğrencilerin merkezdeki okullarına ulaşımlarının sağlanması gibi projelerin yanı sıra anne karnındaki bebekten, yetişen çocuktan ev kadınından çiftçisinden turizmcisine kadar dört bir yandan kenti hem koruyup hem kollayıp hem de geliştirmek adına ciddi adımlar atmak adına değerli olduğunu ifade etti.

 BİRLİKTE ADIM ATACAĞIMIZA EMİNİM
Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili değerlendirme yapan Filiz Başkan; “Kentteki bütün dinamiklerle birlikte ne yapacağımızı bildiğimiz için o kent ittifakını kurabilmeyi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. O anlamda Selçuk’u bir adım daha öteye götürmekle ilgili bir seçime gireceğiz. Selçuk halkının en kıymetli özelliği dikkatlidir ve bu dikkat dâhilinde de esnafın para kazandığını, Selçuk’un ne kadar tanınır hale geldiğini ve dayanışmanın, kente ve kentliye sahip çıkmanın ne kadar kıymetli olduğunu, Selçuk’un turizmiyle, kültürüyle, tarımsal kalkınmasıyla ne kadar değerli olduğunu zaten biliyordu ve bunların üzerine giden bir Belediye Başkanı gördüklerini umut ediyorum. O anlamda tercih meselesi değil ama devam meselesi ise tam yol ileri ise,  istikrar ise hep birlikte adım atacağımıza eminim. Partili ya da partisi hiç önemli değil Selçuk halkı adına söylüyorum. Selçuk asla vazgeçilmeyecek kadar kıymetli bir kent ve hiçbir değerinden ve insanından asla vazgeçmem” diye konuştu.

 
CHP'den depremin yıl dönümünde 81 ilde anma töreni
 
İş yeri kira zam oranı belli oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Prangalı 5 Şubat 2024 Pazartesi 18:12

Bütün seçimler başladığında bu tür manzaralar ile karşılanır,bütün seçim arefesinde düğünler,dernek toplantılarında cenazelerde şimdiye kadar görülmedik siyasetçilerin şimdi halkın arasında olur gıbı görüntüleri vardır seçim biter siyasetçiler ortadan çekilir,insanları çabuk unutur önceki seçim döneminde de aynı manzaraları gördü ve yaşadı bu halk artık bu dönem bu tür samimi gibi görünen görüntülere inanmıyor genel merkez ve dayatma belediye başkanlarınla oy vermeyi düşünmüyor hava güneşli olursa oy vermeye değil pikniğe gidecektir çünkü birilerine kırmızı kart gösterilmesi geldi...

Yorumu oyla      3      1  
Murat 5 Şubat 2024 Pazartesi 11:58

Yani şimdiye kadar yapmamış ama siz bize hakkımız olan bir 5 yıl daha verin belki bir ihtimal demekte. Bu kadar arsızlkı var mı?

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da arıcılık eğitimleri tam gaz!
Bornova Belediyesi’nin tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla her yıl ...
İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne katıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kruvaziyer turizmi potansiyelini arttırmak ...
Bayındır'da Çiçek Festivali'ne yoğun katılım
Bayındır Belediyesi tarafından bu yıl 3.kez düzenlenen Bayındır Turan ...
 
Dikili'de ara tatilde çocuklar unutulmadı!
Dikili Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinde çocuklar ...
İZSU'dan Karaburun mesaisi... Altyapısı güçleniyor!
İZSU Genel Müdürlüğü, Karaburun Cumhuriyet Caddesi’nde yeni kanalizasyon ...
Narlıdere'nin yeteneklerine 3 kupa!
Kuşadası’nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sömestr Cup’a katılan ...
 
İzmir'den afet bölgesine kesintisiz dayanışma!
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti. ...
Aliağa'da dar gelirli vatandaşlar için merkez
Aliağa Belediyesi, dar gelirli vatandaşların faydalanabileceği Aile Danışma ...
Başkan Soyer'den mücadele mesajı: Bu harami düzeni değiştireceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva