HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ocak 2020 Çarşamba - 09:37

Selçuk'ta hayat kolaylaşacak: Efeslim kart esnafla tanıştırıldı

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Efes Selçuk Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Efes Selçuk’un sosyal, ekonomik ve çevre dostu kartı "Efeslim Kart" ile ilgili Selçuk Belediyesi’nde kent esnafına yönelik bir tanıtım toplantısı düzenlendi. En önemli amaçlarından biri yerel esnafa katkı sunmak olan Efeslim Kart Projesi hakkında ayrıntılı bilgi verilen toplantıda projeye dahil olmak isteyen esnafların ön başvuruları da alındı.

Selçuk ta hayat kolaylaşacak: Efeslim kart esnafla tanıştırıldı

Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gonca Erdem ve kurum personelinin gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında Efeslim Kart ile kentte başlayacak yeni dönem hakkında bilgi verildi.

Efeslim Kart’ın sosyal, ekonomik ve çevre dostu bir kart olduğuna dikkat çeken Gonca Erdem; Efeslim Kart Projesi’nin Selçuk’ta yaşama ayrıcalığına sahip tüm vatandaşların dahil olabileceği,  belediye tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşların belirli bir limit dahilinde temel ihtiyaç maddelerini Efeslim Kart üyesi yerel esnaflardan satın alabileceği bunun yanı sıra geri dönüştürülebilir atıkları biriktirerek puan kazanabileceği bir kart sistemi olarak hizmet vereceği bilgisini verdi.

BİR İLKE İMZA ATACAK
Selçuk Belediyesi’nin Efeslim Kart Projesi ile sosyal ve ekonomik anlamda birçok kazanım sağlamayı hedeflediğine dikkat çeken Gonca Erdem; “Biz bir taşla birçok kuş vurmayı düşünüyoruz. Ancak genel olarak bunları dört ana başlık altında toplayabiliriz. Bu kartın çıkış noktası dar gelirliye katkı sağlamak, yerel esnafı canlandırmak, çevreyi korumak ve eğitime katkı sunmak. Selçuk Belediyesi Efeslim Kart ile bir ilke imza atacak. Efeslim Kart,  benzer sosyal kartlardan farklı olarak hem sosyal hem de çevre adına işlevleri olan bir kart olma özelliğiyle aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olacak” diye konuştu.

EĞİTİME DESTEK
Ambalaj atıklarının toplanması konusunda çeşitli projelerle adım atan Selçuk Belediyesi, Efeslim Kart ile gerek çevre, gerekse ekonomi için büyük önem taşıyan geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasını daha düzenli bir şekilde gerçekleştirecek. Efeslim Kart sahibi vatandaşlar topladıkları ambalaj atıklarıyla puan kazanacak. Kart sahipleri bu puanları anlaşmalı esnaflardan alış veriş yaparken kullanacakları gibi; dilerseler kız çocuklarının eğitimine destek olmak için de bağışlayabilecek. Eğitime destek olmak isteyen vatandaşlar, yaptıkları bağışlara ilişkin olarak telefon mesajıyla bilgilendirilecek.

ESNAFA CAN SUYU
Efeslim Kart ile büyük marketler değil, yerel esnafın kazanç sağlayacağını belirten Erdem; "Efeslim Kart sahipleri ihtiyaç sahibi olsun olmasın yalnızca yerel esnaftan alış veriş yapabilecek. Böylece Efeslim Kart’ın en önemli fonksiyonlarından biri olan yerel ekonominin canlanması yolunda önemli bir adım atılmış olacak" dedi.

ÇEVRE DOSTU EFESLİM KART
Çevrecilik adına da önemli bir adım olan Efeslim Kart ile kent içerisinde belirlenecek güzergâhlar ve saatlerde Selçuk Belediyesi aracının dolaşacağını belirten Erdem; "Kart sahibi vatandaşlar kâğıt, cam, plastik, metal gibi geri dönüşüme uygun atıkları görevlilere teslim edecek. Atık miktarı kadar puan Efeslim Kart’a yüklenecek. Kart sahibi bu puanları yerel esnaftan alış veriş yaparak ya da eğitime destek olarak kullanabilecek" dedi.

Başvuru yapan esnafa sözleşme imzalanacağı bilgisini veren Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gonca Erdem; "Sözleşme imzalanan yerel esnaf Efeslim Kart noktası olacak. Kasap, manav, tüp, su satışı, kırtasiye şarküteri ve bakkal esnaflarıyla sözleşme imzalanacak. Belediye sistemin işleyişi hakkında esnafa ayrıntılı bilgi verecek" dedi.

Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından Efeslim Kart Projesi’ne dahil olmak isteyen esnafın ön başvuruları kabul edildi.

 
Menderes'te can dostlara mama desteği
 
YABO ile Avrupa’da eğitim hayali gerçek oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te can dostlara mama desteği
Menderes’teki sokak hayvanlarına mama desteği Menderes Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor.
İki başkandan Lider’e ziyaret: 'Birlikte güçlüyüz' mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Bayraklı Belediye Başkanı ...
Asa Lind İzmirli çocuklarla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kumkurdu kitap serisi ile dünyada en çok ...
 
Çiğli Belediyesi’nden 'engelsiz' ziyaret
Çiğli Belediyesi tarafından Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle ...
Başkan İduğ: Sanata ve sanatçılara sahip çıkıyoruz
Suluboya resim denilince Türkiye’de akla gelen ilk isimlerden olan Canip ...
Zübeyde Hanım Ödemiş’te anıldı
Ödemiş Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa ...
 
Karşıyaka Zübeyde Ana'yı unutmadı
Büyük Önder Atatürk’ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi Zübeyde Hanım, ...
Hedef: 2023... İzmir'den Avrupa Gençlik Başkenti başvurusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in 2023 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı ...
Konak'ta şenlik var
Konak Belediyesi ve Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bu ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva