HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2020 Cumartesi - 19:12

Selçuk'ta faaliyet raporu meclisten oy birliğiyle geçti

Efes Selçuk Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı, 3. Oturumun yapılmasıyla tamamlandı. 2019 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu belediye meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Selçuk ta faaliyet raporu meclisten oy birliğiyle geçti

2019 Yılı Faaliyet Raporu görüşülmeye açılmadan önce Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, müdürlük bazında yapılan işler hakkında bir  bilgilendirme yaptı.

MARKALI ÜZÜMÜMÜZ OLACAK

Faaliyet Raporu‘na ilişkin yaptığı sunumda geçen bir yıl içinde markalaşma faaliyetlerine dikkat çeken Başkan Sengel; “ Efes Selçuk zaten bir marka. Biz göreve geldikten sonra EFEST, Efes Tarlası,  Toprak Okulu, İlham Veren Kent/Inspiring City gibi markalar aldık. Bunun yanı sıra bizim için çok önemli olan Selçuk Osmanca Üzümü’nün markalaşması için yapılan başvurularımız bitti. Tahmin ediyorum ki; üç ay içerisinde tescillenmiş bir üzümümüz olacak.  Çok yakın bir zamanda Kuşadası minibüsleri de dâhil olmak üzere her yerde İlham Veren Kent Efes Selçuk markasını göreceksiniz. Çünkü Efes, Selçuk’a ait ve biz markalaşma çalışmalarımızla, yaptığımız tüm etkinliklerle bunu ifade edeceğiz” dedi.

ZARAR EDEN İŞLETMELER KÂRA GEÇTİ

Temmuz ayının ilk meclis oturumunda İşletme İştirakler Müdürlüğü’ne ilişkin bazı veriler paylaşan Başkan Sengel, faaliyet raporu için yaptığı sunumda;  zarar eden işletmelerin kâra geçirildiğin belirterek; “ 2018 yılında 1. 176. 647 TL zarar eden İşletme ve İştiraklerin 2019 sonu itibariyle 1. 486. 954 TL kâra geçirdik. Yani bu noktada 3 milyona yakın fazla kazancımız var. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı tüm işletmelerde çalışan bütün personelimize teşekkür ederiz” dedi.

FESTİVALLERE SERVET HARCAMADIK

Başkan Sengel göreve geldiğinden bu yana yapılan festival ve şenliklerle ilgili eleştirileri de rakamlarla cevap verdi. Başkan Sengel, festival ve şenlik gibi etkinliklerin harcamaların da dâhil olduğu Dinlenme Kültür Din Hizmetleri sınıfında yapılan harcamaların 2018 yılında toplam 4. 166. 641 TL iken, 2019 yılında 3 741 710 TL olduğu bilgisini vererek; “ 2018 yılında 2019 yılındaki gibi markalaşma adına ve etki alanının çok daha yüksek olduğu etkinlikler ve şenlikler yapılmamıştı” dedi.

DOĞRU ŞARTLARDA SPORU DESTEKLİYORUZ

Başkan Sengel’in mecliste verdiği önemli rakamlardan biri de spor kulüplerine yapılan yardımlarla ilgili idi. Spor ile ilgili sadece 39 bin TL nakdi yardım yapıldığını belirten Başkan Sengel; “ Ayni yardım kısmı nakdi yardımdan çok daha fazla. Çamlık Spor başta olmak üzere talep eden tüm spor kulüplerinin oyuncusu olan çocuklara formalarını, spor malzemelerini bire bir teslim ettik; teslim etmeye de devam edeceğiz. Çünkü biz çocuklarımız spor yapsın istiyoruz. Ancak spor yapan kulüplerin de esas hedefleri çocuklar olsun istiyoruz. Protokolle verilen halı sahaların tüm gençlere ücretsiz olarak kullandırılması şartına rağmen bir spor kulübü oraya kendi levhasını asmış. Bizim tahsis ettiğimiz yerler dışında yerler kullanılmış. Biz doğru şartlarda, doğruları savunarak, doğru yerlerde hizmet verdiğimizi bilerek gençlerimizin spor yapmasını destekleyeceğiz. Benim için bütün kulüplerimizin çocukları çok kıymetlidir” dedi.

GELİN, MAKAM ARABAMI ALIN

Geçtiğimiz bir yılı özetleyen Başkan Sengel mazbatasını almadan önce ödenmeye başlayan borçlarla ilgili bir anekdotu da meclis üyeleriyle paylaştı: “ Meryem Ana otoparkından kaynaklanan borcu daha mazbatayı almadan önce ödedim. Mazbatayı aldığım gün bir haciz kararı ile karşılaştık. Mazbatayı almamın birkaç gün sonrasında da geçmiş dönemden borçlu olduğumuz  firmalarca  fiili hacze gelinecekti. Ben de firmaya; “Gelin makam arabamı alın, ben kendi aracımı kullanırım” dedim. Göreve geldiğimden beri geçmişten gelen ve kendi yaptığımız işler olmak üzere 50 Milyona yakın ödeme yaptık. Birçok  icra dosyasına belediye başkanı olarak taahhüt verdim” dedi.

 
CHP 'çoklu baro' düzenlemesini AYM'ye taşıyacak!
 
Büyük tepki çekmişti: O ihale iptal edildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir destek de Menderesli üreticiye: Büyükşehir 200 ton salatalık aldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kez Menderesli üreticileri sevindirdi. ...
Kemalpaşa Belediye Meclisi'nde fikir birliği
Kemalpaşa Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu ...
Başkan Tugay’dan fotoğraflı yanıt: TOKİ işte burayı sattı
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bazı vatandaşların TOKİ tarafından ...
 
İZSU'dan 6 ilçede harekat: 30 kuyu açılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in yaz aylarında ...
Güzelbahçe’nin plajında milli sporcular yetişiyor
Türkiye’yi birçok alanda temsil eden 12 Milli Triatlon sporcusu Güzelbahçe ...
Büyükşehir ve TÜSİAD el ele verdi: İzmir'de girişimcilerin önünü açacak imza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak bünyesinde bir Girişimcilik ...
 
Bornova’da güvenlikçiler de sendikalı
Bornova Belediyesi bünyesinde çalışan 134 özel güvenlik ve 22 yardımcı ...
Karşıyaka'da geri dönüşüm seferberliği
Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata ...
Buca’da 1 kap su kampanyasına 'otomatik' destek
“Bir kap su hayat kurtarır” kampanyasına tam destek veren Buca Belediyesi ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva