HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2020 Cumartesi - 10:23

Büyükşehir ve TÜSİAD el ele verdi: İzmir'de girişimcilerin önünü açacak imza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak bünyesinde bir Girişimcilik merkezi kuruyor. Girişimci gençlere yönelik eğitim ve yönlendirme misyonu da üstlenmesi hedeflenen merkezin kuruluş hazırlıkları sürerken bu kapsamda Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ile bir işbirliği protokolü imzalandı

Büyükşehir ve TÜSİAD el ele verdi: İzmir de girişimcilerin önünü açacak imza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, girişimcilik ve girişim mentorluğu alanlarında eğitimlerin verilmesi ve girişimci gençlere yönelik ortak çalışma alanı sağlanması amacıyla Girişimcilik Merkezi kurma kararı aldı. Proje kapsamında, ilgili eğitimlerin verilmesi konusunda TÜSİAD da teknik bilgi paylaşımında bulunacak. Bu kapsamda iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve belediye bürokratlarıyla, TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı İrem Oral Kayacık ve Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu Başkanı Murat Peksavaş’ın katıldığı çevrim içi toplantıda yol haritası değerlendirildi. Soyer, hazırlıklar kapsamındaki çalışma takvimini Kasım ayında çağrıya çıkılacak şekilde bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Önümüzde ulaşımdan sağlığa, tar ımdan enerji verimliliğine kadar hepsi de son derece heyecan verici başlıklar var. Her biri üzerinde hakikaten çalışmayı çok arzu ediyoruz” dedi.
 
Öncelik tarımda olmalı
Soyer, projenin başlangıç aşamasında bugüne dek üzerine en çok kafa yordukları konular arasında yer alan tarıma öncelik verilebileceğini belirterek, “Başka bir tarım mümkündür, diyerek yola çıktık. Bu sloganın arka planında tarımda verimliliğin artırılması meselesi var. Bu hem kırsal bölgeden kente göçün önünü kesecek, o kadim kültürün yaşanmasına öncelik verecek hem bu bereketli toprakların hak ettiği şekilde değerlendirilmesine imkan verecek, hem de çıkan ürünlerin katma değerini büyüterek pazarlama kabiliyetini arttıracak süreçler içeriyor. Bunu belki de enerji verimliliğiyle birlikte düşünmekte fayda var” diye konuştu.
Tarım sektöründeki en büyük sorunlardan birinin girdi maliyetleri olduğuna işaret eden Başkan Tunç Soyer, “Eğer burada enerji verimliliğini artıracak bir takım çalışmalarla, tarımdaki üretim verimliliğini artıracak ve katma değerini yükseltecek inovatif çalışmaları bir arada düşünme imkanı yaratabilirsek o bütünselliği de korumuş oluruz. Net olarak söyleyeyim, en azından ilk 9 aylık çalışma dönemi açısından bizim tercihimiz tarımdan yana olur” dedi.

Lojistik ve gıda vurgusu
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ise lojistik ve gıdanın önemine değinerek, “Ben gençlerin daha fazla ilgi duyduğu iki alanı ve bu pandemi sürecini birleştirmek gerektiğini düşünüyorum. Birisi bu pandemi süreci bize gösterdi ki yeri geliyor evimize kapanıyoruz, alışveriş yapamıyoruz. Evimize bir malzemenin getirilmesi, lojistiği, kargosu hiç olmadığı kadar önemli bir hal aldı. Biz de bu lojistik ile ilgili de kendimiz Grand Plaza şirketimiz üzerinden, Süt Kuzusu ekibimizle kıymetli bir lojistik işi yaptık. Bunun daha iyi çalışma alanları da var. Lojistik ve yazılım alanları önemli” dedi.
 
Girişimcilik Merkezi nedir, nasıl çalışacak?
İzmir'in girişimcilik dönüşümüne yön vermesi hedefiyle kurulacak merkezde temel girişimcilik eğitimleri, iş geliştirme, mentorluk hizmeti ve seminerler düzenlenecek. Merkez, ekonomik kalkınmanın anahtarlarından birisi olan girişimcilik ekosistemini geliştirerek İzmir’in ekonomik büyümesine katkı sunmayı ve vatandaşların refah düzeyini artırmayı hedefliyor. Ayrıca kentin önceliklerinin belirlenmesi ve bu önceliklere yönelik yatırım olanakları sağlanması da Girişimcilik Merkezi’nin görevleri arasında.

 
İzmir'de sokak ortasında bıçaklı kavga: 1 kişi ağır yaralı!
 
Güzelbahçe’nin plajında milli sporcular yetişiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da güvenlikçiler de sendikalı
Bornova Belediyesi bünyesinde çalışan 134 özel güvenlik ve 22 yardımcı ...
Karşıyaka'da geri dönüşüm seferberliği
Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata ...
Buca’da 1 kap su kampanyasına 'otomatik' destek
“Bir kap su hayat kurtarır” kampanyasına tam destek veren Buca Belediyesi ...
 
Foça'ya ilk kırmızı bayrak
İzmir’de engelli bireylerin kullanımına uygun hale getirildiği için Kırmızı ...
Srebrenitsalı soykırım kurbanları için İzmir'de denize karanfil bırakıldı
Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995 yılında yaşanan soykırımda ...
Srebrenitsa katliamı Menemen’de lanetlendi
Avrupa'da 2. Dünya Savaşı'nın ardından yaşanmış en büyük insanlık trajedisi ...
 
İzmir’in bir tarihi mekanı daha kurtuluyor!
İzmir Büyükşehir ile TARKEM işbirliğiyle, 1800 yıllardan kalma tarihi ...
Büyükşehir’den o projeye başvuru: Halkın Bakkalı vitrinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını boyunca kooperatiflerin ...
Gaziemir Belediyesi’nde memurlar iş bıraktı: Ankara'ya yürüyecekler!
Sendika, toplu sözleşme iptalinin kabul edilemez olduğunu belirtirken, ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva