HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2020 Cumartesi - 13:30

Kemalpaşa Belediye Meclisi'nde fikir birliği

Kemalpaşa Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu gerçekleşti. Oturumda, ilk toplantıda konuşulup gündemde bırakılan Aşağı Kızılca Mahallesindeki arsanın Kemalpaşa Belediyesi’ne tahsisine karar verildi.

Kemalpaşa Belediye Meclisi nde fikir birliği

Kemalpaşa Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Temmuz ayının ikinci oturumunda, salgın nedeniyle mart ayından bu yana gündemde kalan Aşağı Kızılca Mahallesi’ndeki arsanın akıbeti konuşuldu. Toplantı sonunda 25 yıl önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’na verilen arazinin yeniden belediyeye tahsis edilmesine karar verildi. 

Meclis’in ilk gündem maddesi faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporu, görüşülme yetkisinin verildiği AK parti Grup Başkan Vekili Metin Yaşar başkanlığında görüşüldü.

Konuşmaların ardından 2019 Yılı Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi. 

TARTIŞMALI ARSADA FİKİR BİRLİĞİ SAĞLANDI
Meclis’in ilk oturumda görüşülerek ikinci oturumda karara bağlanmak üzere gündemde bırakılan Aşağı Kızılca Mahallesi’ndeki arsanın belediyeye tahsisi oturumun en önemli konusu oldu. Oylama ya sunulan madde 4 ay sonunda meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. 



Başkan Karakayalı, Temmuz ayı Meclis’inde plan projesi hakkında bilgi verdiği tesisin Belediye’ye tahsisinin onaylanmasının ardından, “Bu Kemalpaşa halkının malıydı. Ha Kemalpaşa halkı ha bakanlık... İkimiz de aynı amaca hizmet eden kurumlarız. Kemalpaşa da Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ilçesi, devlet bizim de devletimiz. Ben burada kendi üzerime bir al almıyorum. Halk adına alıyoruz. Devletten devlete geçiyor. Hizmet için varız. 25 yıldır gençlik ve Spor Bakanlığı bu arsayı değerlendirememiş. Geçtiğimiz Meclis’te projesini sunmuştuk. Bu arsaya meyve işleme, kurutma ve soğuk hava deposu olan bir tesis yapacağız. Kiraz konusunda yaylalardaki üreticilerin sorunları var. İlçenin aşağı kesimlerinde üretici memnun ama yaylalardaki üreticilerin sorunları var. Bu tesisle ve kooperatifleşmeyle bu sorunları ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

KOOPERATİFLEŞMEDE AVRUPA ÖRNEĞİ
Başkan Karakayalı kooperatifleşme konusunda Avrupa modelini örnek vererek, “Orada çiftçiden hiçbir şey alınamaz. ‘Kooperatiften al’ derler. Kooperatif demek güvende emektir. Artık dünya üç bileşenin etrafında dönüyor. İklim, gıda ve yenilenebilir enerji. Bu tesis sadece çiftçilerimiz için hayırlı olmayacak. Burada istihdam alanı da yaratmış olacağız, işsiz olan vatandaşlarımız için de hayırlı olacak. Bizim burada yapacağımız tek şey halka hizmet etmek. Hepinize halk adına teşekkür ederim. Halk bizi hizmet için seçti. Verdiği yetkiyi doğru yerde doğru yatırımlara kullanacağız. Artık belediyeler yerelde kalkınmaya önem vermek zorunda. Çöp toplamak, park yol yapmak değil sadece. Biz yerelde kalkınmayı nasıl sağlarız, çiftçimize nasıl yardımcı oluruz, dar gelirlinin cebine nasıl para girmesini sağlarız. Biz bunları düşüneceğiz” dedi.

KOMİSYON KURULACAK
Komisyon önerisinin yerinde bir karar olduğunu belirten Karakayalı, “Teknoloji çok hızlı ilerliyor. En önemlisi de enerji. Biz de bu enerjiyi en iyi nasıl sağlar ve kullanırız üzerine eğiliyoruz. Bu nedenle tesisle ilgili olarak konunun uzmanlarından oluşan bir komisyon kurulacak. Bu işi bilenlerle çalışacağız. Herkese ‘buyur gel kardeşim’ dememiz gibi bir durum söz konusu değil. Her işin uzmanı ayrı. Tesisle ilgili çalışmalarımızda oluşturulacak komisyonda konunun uzmanları yer alacak. Hep birlikte görüşlerimizi paylaşıp en iyisi nasıl olur onu konuşacağız. Bu tesisin işlenmesi ve daha verimli bir hale getirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diyerek yol hartası hakkında bilgi verdi.

 
Alaçatı'da silahlı tehdide gözaltı!
 
CHP'den 'havai fişek yasaklansın' teklifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay’dan fotoğraflı yanıt: TOKİ işte burayı sattı
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bazı vatandaşların TOKİ tarafından ...
İZSU'dan 6 ilçede harekat: 30 kuyu açılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in yaz aylarında ...
Güzelbahçe’nin plajında milli sporcular yetişiyor
Türkiye’yi birçok alanda temsil eden 12 Milli Triatlon sporcusu Güzelbahçe ...
 
Büyükşehir ve TÜSİAD el ele verdi: İzmir'de girişimcilerin önünü açacak imza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak bünyesinde bir Girişimcilik ...
Bornova’da güvenlikçiler de sendikalı
Bornova Belediyesi bünyesinde çalışan 134 özel güvenlik ve 22 yardımcı ...
Karşıyaka'da geri dönüşüm seferberliği
Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata ...
 
Buca’da 1 kap su kampanyasına 'otomatik' destek
“Bir kap su hayat kurtarır” kampanyasına tam destek veren Buca Belediyesi ...
Foça'ya ilk kırmızı bayrak
İzmir’de engelli bireylerin kullanımına uygun hale getirildiği için Kırmızı ...
Srebrenitsalı soykırım kurbanları için İzmir'de denize karanfil bırakıldı
Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995 yılında yaşanan soykırımda ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva