HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Temmuz 2017 Cuma - 18:41

Selçuk'ta 15 Temmuz unutulmadı: Şehitler anısına park

Selçuk Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı açıldı. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin birinci yılı sebebiyle açılışı yapılan park sayesinde 15 Temmuz şehitlerinin anısı yaşatılmış olacak.

Selçuk ta 15 Temmuz unutulmadı: Şehitler anısına park

Selçuk Belediyesi tarafından hayata geçirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nın açılışına Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Cumhuriyet Savcısı Gökhan Emre Albay, Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK ve Meslek odaları,  daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nın açılışında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 15 Temmuz’un tarihi bir ders olduğunu, Türk milletinin demokrasi ve milli egemenliğe büyük bir kararlılık ile karşı çıktığını vurgulayarak; “Siyasi düşüncesi ne olursa olsun Türk halkı tek yürek, tek yumruk olarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır.  Sahip çıkmıştır çünkü nasıl ki vatan toprağı kutsalsa, Türk halkı bu kutsal vatan toprağı uğruna Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı yürütmüşse;  15 Temmuz gecesi demokrasi ve milli iradesine de aynı kararlılıkla sahip çıkmıştır.  Tabi bu önemli destan yazılırken maalesef aralarında güvenlik güçleri ve sivil vatandaşların bulunduğu 249 vatandaşımızın şehit olması yüreğimizi yakmıştır” dedi.

BÜYÜK KAHRAMANLIĞA KÜÇÜK HATIRA
15 Temmuz’un bir iyi bir de kötü sonucu olduğunu dile getiren Başkan Bakıcı; “Kötü olan sonuç devlet içerisindeki hain bir yapılanmanın darbeye teşebbüs etmiş olmasıdır. İyi olan sonuç ise adeta; her şerde bir hayır var dedirten cinstendir. Türk halkı milli iradesinin yok sayılması karşısında hiç düşünmeden birlik olmuştur. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun Türk halkı tek yürek, tek yumruk olarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır” dedi.

Açılışı yapılan parkın 15 Temmuz Şehitlerinin anısını yaşatmayı amaç edindiğini belirten Başkan Bakıcı; “Bu park bir milletin kendi kaderine sahip çıkmak adına gösterdiği büyük kahramanlığın küçük bir nişanesi olarak ilçemize armağan etmekten mutluluk duyduğumu belirtmek isterim” dedi.

15 Temmuz sürecinde demokrasiye sahip çıkmak adına adım atan herkese teşekkür etmenin bir borç olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğü uğruna canını yok soyan ve 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkma adına demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

15 TEMMUZ’U ÇOCUKLARIMIZA ANLATMALIYIZ
Başkan Bakıcı’nın ardından söz alan Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven darbe girişimini kınayarak sözlerine başladı. Tanrıseven; “Günlerce tutulan demokrasi nöbetleriyle bu aziz vatanın sahipsiz olmadığı gerçeği tüm dünyaya ilan edilmiştir. Bugün üzerimize düşen görev 15 Temmuz’u doğru anlamak ve bir daha ülkemizde böyle girişimlerin bir daha olmaması için bugünü çocuklarımıza doğru olarak anlatmaktır. Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nı hayata geçiren Selçuk Belediye Başkanımız Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya ve Selçuk Belediye Meclisi’ne teşekkür ediyorum” dedi. Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hakan Tanrıseven konuşmasını 15 Temmuz Şehitlerine rahmet ve gazilerini şükranla anarak bitirdi.

Protokol konuşmalarının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nın açılışı yapıldı. Katılımcılar açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından parkta yer alan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” fotoğraf sergisini de gezdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü sebebiyle düzenlenen anma etkinlikleri Selçuk cumartesi günü düzenlenecek olan halk koşusu, Efes Meslek Yüksekokulu’nda ve İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklerle devam edecek. Selçuk Belediyesi ayrıca  15 Temmuz akşamı Konak Meydanı’nda temsili nöbet için toplanacak vatandaşlarımıza da ayrıca soğuk sandviç ve ayran ikramında bulunacak.

 
Göztepe'de defans harekatı!
 
Flaş! Sevan Nişanyan İzmir'den firar etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık’tan Mavişehir yanıtı: Her şey kamu yararına!
Mavişehir’de açık spor alanı olarak görünen araziye Bakanlıktan imar izninin ...
Bergama kardeş şehir olimpiyatlarına hazır
Kardeş şehir olimpiyatları için Almanya’nın Böblingen kentine çıkartma ...
Fatih YAPAR yazdı... Karışık kuruşuk işler!
Fatih YAPAR yazdı... Karışık kuruşuk işler!
 
Konak Belediyesi o projeye kaynağı buldu
Konak Belediyesi mülkiyeti kendisine ait Yağhaneler’de bulunan arsaya ...
Karşıyaka Belediyesi'nde toplu sözleşme bayramı
İşçiden ve emekçiden yana çalışmalarıyla dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, ...
Çeşme Belediyesi’nden Sayıştay yanıtı: Her şey yasalara uygun
Çeşme Belediyesi Sayıştay tarafından yapılan inceleme raporunun kamuoyuna ...
 
Konak tramvayında 'yeşil' önlem: Ağaçlar durakların içinde büyüyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci, ekonomik ve konforlu ulaşımı ...
Buca'da yeşil seferberlik
Buca yeşile bürünüyor. Daha yaşanabilir bir Buca hedefiyle yola çıkarak ...
Konak'ın yeni semt merkezi yolda: 12. durak
Halktan yana yönetim anlayışını kendine ilke edinen Konak Belediyesi’nin ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva