HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Temmuz 2017 Cuma - 10:16

Konak tramvayında 'yeşil' önlem: Ağaçlar durakların içinde büyüyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci, ekonomik ve konforlu ulaşımı geliştirmek amacıyla yürüttüğü tramvay projesinde yoğun tempo sürüyor. Çalışmalar kapsamında Şair Eşref Bulvarı'ndaki üzerindeki iki tramvay durağında bulunan ağaçlar, özel konumu gereği durakların içinde büyüyecek.

Konak tramvayında  yeşil  önlem: Ağaçlar durakların içinde büyüyecek

Konak Tramvay hattı inşaatı kapsamında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Ali Çetinkaya Bulvarı ve Şair Eşref Bulvarı’nın Alsancak Cami-Montrö arasında kalan (8 etaplık)  bölümü ile Gazi Bulvarı’nda sokak kesişimleri dışındaki bölümlerde ray döşeme çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Şair Eşref Bulvarı’nın son iki etabını kapsayan imalat çalışmalarına başladı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için bugüne kadar 13.8 kilometre uzunluğunda çift yön hat döşeme çalışmasını tamamladı.

DURAKLARIN İÇİNDEN AĞAÇ ÇIKACAK
Hem Karşıyaka hem de Konak Tramvayı'nda proje çalışmaları sırasında yeşil dokunun korunmasına büyük özen gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Gazi Bulvarı ile Şair Eşref Bulvarı üzerindeki 2 tramvay durağını da oradaki ağaçların özel konumuna göre şekillendirdi. Duraklar, "ağaçlar içinde büyüyecek" şekilde projelendirildi.

OKULLAR AÇILMADAN BİTİRİLECEK
Salı günü başlayan 9. ve 10. etaplar,  Montrö Meydanı ile Çankaya arasında gerçekleşiyor. Çift yönlü yaklaşık 1 kilometreyi bulacak ray döşeme çalışmaları, öncelikle Çankaya–Montrö yönünde başladı. Çalışmalar sırasında Çankaya–Montrö yönü trafiğe kapatıldı ve trafik akışı karşı yönden çift şerit olarak verildi. Bu bölümdeki çalışmalar bitince, bu kez Montrö–Çankaya gidiş yönü trafiğe kapatılacak. Çalışmalar sırasında Hürriyet Bulvarı ile Şair Eşref Bulvarı arasındaki erişim engellenmedi. Bu bölgedeki çalışmalar 2017 – 2018 Eğitim-Öğretim Yılı başlamadan bitirilecek. 

DUT AĞAÇLARI İÇİN PROJE DEĞİŞTİRİLDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şair Eşref Bulvarı orta refüjdeki dut ağaçlarının korunması amacıyla, Konak Tramvay hattı projesinde değişikliğe gitmişti. Şair Eşref Bulvarı’nda dut ağaçlarının kesilmesine neden olacak hattın otoparkların yer aldığı orta refüjden geçmesinden vazgeçilmiş, rayların mevcut taşıt yoluna döşenmesine ve karma ulaşım yapılmasına karar verilmişti. Gazi Bulvarı’nda çınar ağaçlarını korumaya alan Büyükşehir, Şair Eşref Bulvarı üzerinde Alsancak Hocazade Cami ile Montrö arasında yer alan 185 dut ağacının ray döşeme çalışmalarından etkilenmemesi için de büyük özen gösterdi. Kot farklarının bulunduğu kısımlardaki ağaçlar, kazılardan zarar görmemesi için yüksek mukavemetli polietilenden üretilmiş ve sızdırmazlık özelliği bulan esnek borularla koruma altına alındı. Böylelikle kökünün açıkta kalması önlendi.  Bulvar boyunca yer alan ağaçlar canlılığını korudu. 

KONAK’TA TAM GAZ
Konak İskele ile Konak Pier arasında deniz kısmında ray döşeme çalışmalarını da sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde Ziya Gökalp Bulvarı ve Cumhuriyet Bulvarı ile Vahap Özaltay ve Sait Altınordu meydanlarında  da ray döşeme çalışmaları başlayacak.Konak Tramvayı, F.Altay Meydanı- Konak- Halkapınar arasında 12.7 kilometrelik mesafede 19 durakla hizmet verecek. 

 
Buca'da yeşil seferberlik
 
Çeşme Belediyesi’nden Sayıştay yanıtı: Her şey yasalara uygun
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Temmuz 2017 Cuma 10:55

Vahap Özaltay Meydanı karayolu altgeçidi pepjesi kapsamında Mithatpaşa Caddesi gar yönüne trafiğe kapanırsa ve tüm trafik Şair Eşref Bulvarı 'na verilirse Alsancak'ın hali ne olur ? Hem tramvay Şair Eşref' ten geçiyor hem de bütün trafik ... bölgede çift katlı tünel yapılabilirse yapılmalı. Çift katlı tünel olursa Şair Eşref'ten ve Mithatpaşa' dan gar yönüne birer gidiş dönüş olmuş olurdu , öteki türlü trafik açısından bir rahatlama olacağını düşünmüyorum. Madem ki trafik Şair Eşref'ten akacak , tramvay Mithatpaşa' dan geçmeliydi. Gar yönüne gidiş yolu komple tramvaya kalırdı , dönüş aynen devam ederdi. Umarım vahap özaltay projesi değişir ya da değişmiştir yoksa saçma bir proje olacak.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da yeşil seferberlik
Buca yeşile bürünüyor. Daha yaşanabilir bir Buca hedefiyle yola çıkarak ...
Konak'ın yeni semt merkezi yolda: 12. durak
Halktan yana yönetim anlayışını kendine ilke edinen Konak Belediyesi’nin ...
Bornova’da esnafa 24 saat hizmet!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila “Ortak Akıl” buluşmaları kapsamında ...
 
İbrahim Becer, Selçuk'ta okurlarıyla buluştu
Selçuklu Yazar İbrahim Becer, Efraim adlı kitabıyla Selçuk Efes Kent Belleği’nde ...
Büyükşehir zoru başardı: Belkahve'de yeşil devrim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin boşalttığı Belkahve’deki taş ocaklarının ...
Dünya Kadın Dalgıçlar Günü Karşıyaka’da kutlanacak
Karşıyaka Belediyesi, 300 Bar Dalış Merkezi ile birlikte Dünya Kadın Dalgıçlar ...
 
Çerçioğlu'na amatör spor kulüplerinden teşekkür
Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hasip Arıkan ve ...
Foça'da emniyet 'kırlangıçlara' emanet!
‘Hayatı emniyetle pedalla’ projesi kapsamında Foça’daki kamu daire amir ...
Başkan Özçınar'dan demokrasi nöbetine çağrı
İzmir’in Kiraz ilçesi Belediye Başkanı Saliha Özçınar 15 Temmuz 2016 tarihinde ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva