HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ağustos 2018 Cuma - 09:11

Selçuk erişilebilir bir kent olacak

Selçuk’un “Erişilebilir Kent” unvanı alması yolunda yapılacak çalışmaların kurumlar arası düzeyde tanıtımını sağlamak ve bu konuda ilgili kurum ve kişilere eğitim vermek amacıyla toplantı düzenlendi.

Selçuk erişilebilir bir kent olacak

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan “Erişilebilir Kent Selçuk Eğitim ve Tanıtım Toplantısı’nın”ilk konuşmasını Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay yaptı. Tanğlay açılış konuşmasında; engellilerin toplumsal hayatın her alanına eşit katılımının sağlanması ve engellilere yönelik ayrımcılığın önlenmesi amacıyla çıkartılan tüm kanunların ancak erişilebilirlik kavramıyla uygulanabilirlik kazanacağını belirtti.

Selçuk adına büyük bir kazanım olacak
Toplantıda bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; Selçuk’un erişilebilir kent kavramı alabilecek bir kent seçilmesinin onur verici bir gelişme olduğunu belirterek; “Erişilebilir Kent” olmayı ilçemiz için biz kazanım görüyorum.  Bu bağlamda Selçuk Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirme gayreti içerisinde olacağız. Engellilerimize engelsiz bir yaşam kazandırılması gerekiyor. Biz resmi kurumlarımız, belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızla birlikte örnek gösterilen bir kent olma arzusun içerisindeyiz. Ben erişilebilirlik kavramı ile ilgili Selçuk’un seçilmesinden duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade ediyorum. Bu çalıştayın Selçuk’un erişilebilir bir kent olması yolunda önemli bir adım olmasını diliyor; tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Erişilebilirlik temel bir haktır
Toplantıda “Neden engelli hakları, neden erişilebilirlik?”  konulu bir sunum yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Akkın erişilebilirlik kavramının temel bir hak olduğunun ve diğer birçok hakkın kullanılmasının erişilebilirlik kavramının hayata geçmesine bağlı olduğunu belirtti. Akkın; “Erişilebilirlik mekanlara, teknolojiye ve bilgiye desteksiz bir şekilde ulaşabilmektir. Erişebilirlik kavramının temelinde yatan budur. Erişilebilirlik diğer bütün haklara ulaşmayı sağlayan temel bir haktır. Engellilere verilen sağlık, eğitim, çalışma ve daha birçok hakkın kullanılabilmesi için erişilebilirlik temel bir koşuldur. Erişilebilirlik engelliler için bağımsız ve insan onuruna yakışan bir hayat için olmazsa olmaz bir haktır. Bunu sağlayamadığımız sürece diğer haklar kağıt üzerinde kalır. Selçuk’un erişilebilir kent unvanı alması Selçuk’a çok şey katacaktır” dedi.

Sorunlarını anlattılar
Toplantıda ayrıca ortopedik engelli Hasan Cem Karapire,  görme engelli Mehmet Aktaş ve Fatih İyibaşlar kendi engel grupları ile ilgili olarak günlük hayatlarında, trafikte yaşadıkları sorunları anlattılar.
Toplantının son konuşması Ayşegül Badur tarafından yapıldı. Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü’nde erişebilirlik alanında Peyzaj Mimarı olarak görev yapan Ayşegül Badur 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun’a göreerişilebilirliğin; Binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasını ifade ettiği bilgisini verdi.  Badur Binalarda, açık alanlarda ve toplu taşıma hizmetlerinde erişilebilirlik konulusunumunda binalarda, açık alanlarda ve toplu taşıma hizmetlerinde erişilebilirlik konulu bir sunum yaptı.
Erişilebilir Kent Selçuk Eğitim ve Tanıtım Toplantısı’nın ikinci kısmında binalar, açık alanlar ve toplu taşıma araçları için erişilebilirlik tespit formalarının doldurularak; konu ile ilgili sorular cevaplandırıldı.

 

 
Aileler dikkat! 18 yaşındaki Kemal böyle can verdi!
 
Babası ölen işçiye 3, memura 7 gün izin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornava'da Büyükpark'a sihirli dokunuşlar!
Büyük Parkı vatandaşların keyifle zaman geçirebileceği bir alana dönüştürme ...
Bornova'da yaz okullarına akın!
Bornova Belediyespor Basketbol Şubesi, spor okullarında yüzlerce öğrenciye ...
Foça'da zabıtalar başkanı ziyaret etti
1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Zabıta haftası nedeniyle Foça ...
 
'Hikaye-i Kaymakam' Foça'da
Foça Belediyesi’nin katkılarıyla, Tiyatro Balans oyuncularının sergileyeceği ...
Başkan Selvitopu zabıta personeliyle kahvaltı yaptı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu 1-7 Ağustos tarihleri arasında ...
İzmir'deki dev planlamaya başkan tepki gösterdi: Gerekirse dava açacağız!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabağlar Uzundere’de bulunan TOKİ konutlarına ...
 
Kemalpaşa Belediyesi'nden öğrencilere tercih desteği
Kemalpaşa Belediyesi, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ...
Selçuk'ta yol hamlesi
Kireçcili Mahallesi’nde YİKOB desteğiyle sürdürülen yol çalışmaları başladı. ...
Bucalı kadınlar bir ilki yaşadı!
Buca Belediyesi’nin 12 boyutlu film gösterim aracı çocuklarla buluşmaya ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva