HABERLER>GÜNCEL
3 Eylül 2012 Pazartesi - 15:22

Şehitlere saygı: İzmir bugün eğlenmeyecek

Şırnak’tan gelen kara haber sonrası İzmir’de fuar ve barış günü kapsamında düzenlenen konser ve etkinlikler iptal edildi.

Şehitlere saygı: İzmir bugün eğlenmeyecek

İZMİR – Türkiye güne kara bir haberle başladı. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 10 asker şehit oldu. Ülkenin 10 evine ateş düşerken, İzmir de yas tutuyor.

Kara haberin ardından İzmir Fuarı, Alışveriş Festivali ve Barış Günü nedeniyle renkli günler geçiren kentte bu akşam yapılması planlanan tüm eğlence etkinlikleri iptal edildi.

FUARDA KONSER YOK!
İZFAŞ’tan yapılan duyuruda10 askerimizin şehit olduğu saldırı nedeniyle; Fuar kapsamında bugün gerçekleştirilecek Tansaş Gökçe Konseri, Yöresel Lezzetler Festivali, İEF Mini Rock Konseri, “Sokak’ta Müzik Var” - “Sokak’ta Dans Var” ve “Fuarda Müzik Var” - “Fuarda Dans Var” etkinlikleri iptal edildiği bildirildi.

ÇİĞLİ’DE EMRE AYDIN KONSERİ İPTAL
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen  6. Zafer ve Barış Festivali kapsamında bu akşam yapılacak Emre Aydın konseri, Şırnak Beytüşşebap'ta meydana gelen saldırı sonucu verilen şehitlerimiz nedeniyle 7 Eylül Cuma akşamı saat 20.00'ye ertelendi.

BAŞKAN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen ve 10 askerimizin şehit olduğu saldırı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. İnsanlık onuru taşıyan herkesin lanetlediği terör saldırılarının bir an önce sonlandırılması ve akan kanın durdurulmasının ülkenin “öncelikli” sorunu olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Şehitlik, dinimizde en yüce makamlardan biri olmasına rağmen, gencecik fidanların şahadet haberi, hepimizi tarifi zor acılara boğuyor. Siyasi parti liderlerimizden, el ele vererek terör belasını bir an önce sonlandırmalarını istiyoruz. Artık bu milletin dayanacak gücü kalmadı” diye konuştu.

 
Bu yıl 81. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı çerçevesinde gerçekleştirdikleri etkinlik programını da Beytüşşebap’taki şehitler nedeniyle değiştirdiklerini kaydeden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

İPTALLERİ DUYURDU 
Bu akşamki konserler iptal edildi “Ana sponsor Tansaş yetkilileriyle görüşüp bu akşamki konseri iptal ettik. Ayrıca yine bu akşamki mini rock konserlerini ve ‘Sokakta Dans Var’ etkinliklerini de iptal ettik. Ancak İzmir Enternasyonal Fuarı, savaş yıllarının o çalkantılı günlerinde bile ticari hayatın ateşleyicisi olmuş, karartma gecelerinde ‘mum ışığı altında’ da olsa hep ayakta kalmış dev bir organizasyon. Dolayısıyla terörün istediği tabloya izin vermeyip Fuar etkinliklerimize sonraki günlerde devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, her koşulda dimdik ayakta kalmıştır Kalmaya da devam edecektir. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aile ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.”

SELÇUK’TA DA İPTAL
44. Selçuk – Efes Festivali’nin eğlence bölümleri 2 Eylül’de Şırnak Beytüşşebap’ta düzenlenen terör saldırıları nedeniyle iptal edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve “emperyalist politikalara hayır diyor, terörü lanetliyoruz” diyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “2 Eylül’de Şırnak Beytüşşebap’ta düzenlenen terör saldırıları nedeniyle 44. Selçuk – Efes Festivali’nin eğlenceye dönük bölümleri iptal edilmiştir. Bu konudaki mazeretimizin bütün halkımız ve emeği geçen arkadaşlarım tarafından makul karşılanacağı kanaatiyle, yaşamını kaybedenlerin ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum” diye konuştu. Alınan bu karar doğrultusunda Suzan Kardeş, Hüseyin Turan ve Gripin konserlerinin yanı sıra yerel ve bölgesel birçok sanatçının ve gurubun sunacağı konserler ve halk oyunu gösterileri ve Jimnastik festivali iptal edilirken Kent Belleği açılışı, çocuklar için oyun atölyeleri, festival stantları, canlı heykeller ve festival mutfağı 4 – 8 Eylül tarihlerinde devam edecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 4 Eylül 2012 Salı 08:29

Sayın izmir, sen napıyorsun? Evinde arabanda hiç mi müzik dinlemiyorsun acaba...Şehitlere kelle diyenler varken bu eleştrin yersiz olmuş...

Yorumu oyla      18      6  
izmir 3 Eylül 2012 Pazartesi 21:41

sadece 1 gün iptal edilmiş,2 güne tahammülleri yok,ondan sonra vur patlasın çal oynasın!! maalesef anlayışları bu!!

Yorumu oyla      13      30  
16.20 Rumuzlu VATANDAŞ SEN AYDANMI GELDİN C.H.P TUNCELİ MİLLETVEKİLİ 3 Eylül 2012 Pazartesi 18:23

Hüseyin AYGÜN PKK TERÖRİSTLERİ İYİ ÇOCUKLAR DİYOR C.H.P ELİDEKİ PİSLİGİ TEMİZLESİN ÖNCE.Masum insanlar ın KANI YERDE BUNDA C.H.P. NİN BÜYÜK SUÇU VAR.Hüseyin AYGÜN Konusu ortada durdukça c.h.p bu vebaldan asla kurtulamıyacaktır. BU DURUMDA C.H.P ÇANAK TUTUYOR BU KATLİAMLARA.

Yorumu oyla      19      33  
Asım ŞAİR 3 Eylül 2012 Pazartesi 17:40

Bu kararı alan Sn.Başkanı kutluyorum.Diğer örümcek kafalılar sizlerdede etkinlikler varsa,sizdende iptal duyuruları bekliyoruz...

Yorumu oyla      45      10  
Vatandaş 3 Eylül 2012 Pazartesi 16:20

Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı dilerim. İzmir farkı budur, biz nerede duracagımızı bilen bir toplumuz. Ama verilen 1 ay içinde verilen 50 ye yakın şehidin ardından Meclisi toplamayan örümcek kafalar tatile devam etsinler. Yetmez ama EVET diyenler, ota boka ağlayanlar, AKP ye methiye düzenler şimdi neredesiniz hiç ses soluk çıkmıyor. Eseriniz ile gurur duyuyor olmalısınız.

Yorumu oyla      65      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'4+4+4'ün müfredatı belli oldu: Önce A’dan E’ye…
Milli Eğitim Bakanlığı, “4+4+4” eğitim sistemi kapsamında hazırlanan yeni ...
10 eve ateş düştü: Terhisine 90 gün kalmıştı…
Şırnak Beştüşşebap’tan gelen acı haberle 10 eve ateş düştü. Şehitlerden ...
AK Parti Hakkari İl Başkanı kayıp!
Hakkari AK Parti İl Başkanı Mecit Tarhan'dan dün akşam saatlerinden itibaren haber alınamıyor.
 
İzmir'de gergin 'Adli yıl' açılışı!
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun protesto ettiği açılışta Başsavcı yargı ...
Antakya Medeniyetler Korosu'ndan anlamlı konser
Antakya Medeniyetler Korosu Gaziemir Rotary Kulübü'nün ev sahipliğinde Çeşme Kalesinde sahne aldı.
Acı haberi duruşma salonunda aldı!
Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Yarbay Mustafa Dönmez oğlunun ölüm ...
 
Yeniden kavrulacağız: Hava 3-5 derece ısınacak
Gündüz sıcaklıkları, hafta boyunca mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek.
Çantasından 60 milyon yıllık fosil çıktı
İstanbul Mali Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda bir mühendisin ...
'Hakkınızı yedirmeyin şikayetçi olun'
SGK İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Topcuk, ev hizmetlerinde sürekli çalıştığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva