HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2018 Cuma - 10:06

Şehir Hastaneleri, Buca’da değerlendirildi

Kamu özel işbirliği ile oluşturulan “Şehir Hastaneleri” projesi Buca’da masaya yatırıldı. Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen, projenin getiri ve götürülerinin çok yönlü olarak değerlendirildi.

Şehir Hastaneleri, Buca’da değerlendirildi

Sağlıkta devrim olarak nitelendirilen Şehir Hastaneleri projesi Buca Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen panelde değerlendirildi. Buca Belediyesi ile Buca Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen panele CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zencir ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi Eş Başkanı Dr. Fatih Sürenkök konuşmacı olarak katıldı.

Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını yapan Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, şehir hastaneleri projesinin halka yarar getirmeyeceğini söyledi. 

Projenin büyük sorun ve sıkıntılar barındırdığını söyleyen ve endişelerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sıklıkla dile getiren CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer sistemi, “Gezegendeki bütün insanları, gelecek nesilleri ve kamuyu tehlikeye atan bir uygulama” olarak özetledi. Biçer, şehir hastaneleri sistemi ile Sağlık Bakanlığı’nın kendi hastanesinde kiracı, hizmetlerinde de taşeron olacağı görüşünü savundu.

BU RÜYA DEĞİL, KABUS!
Salonu dolduran Bucalılara projeyi ayrıntılarıyla anlatan ve “Bu rüya değil, kabus” vurgusu yapan Sağlık ve Sosyal hizmetler Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi Eş Başkanı Dr. Fatih Sürenkök, projeyle sağlık sisteminin 25 yıl ipotek altına alındığını savundu. Şehir hastanelerinin 'sağlıkta kaos yaratacağı, fark ücreti getireceği ve katkı-katılım paylarının yükselerek iş yükünü arttıracağını söyleyen Sürenkök, “İngiltere’den esinlenerek kurulmaya başlanılan bu dev boyutlardaki hastanelerin çoğunda yatak sayısı 1500-3000 arasında. Oysa tüm dünyanın kabul ettiği ölçütlere göre, ideal olan hastane yatak sayısı 200 ile 600 arasında olmalı. Ülkelerinde yıllar önce kurmuş oldukları modelin çalışmadığını, dahası kendi uygulamaları içinde bu hastanelerin iflasa gittiğini gören İngilizler, bu tür kamu hastane modelinden vazgeçmeye başlamışlardır. Çünkü bunlar verimli olarak işletilememiş, zarar etmeye başlamışlardır. Kamu hazinesinin yardımı ile ayakta tutulmaları söz konusu olunca da bu hastane modelini değiştirmeye karar vermişlerdir. Ülkelerin zararlarını görüp vazgeçtiği sistemleri biz ülkemize getiriyoruz. Bu rüya değil, kabus!” diye konuştu.

DEVLET BÜYÜK ZARARA UĞRATILIYOR
Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zencir ise tam donanımlı bir hastane odası maliyetinin 90 bin dolar olduğunu ancak şehir hastaneleri projesiyle bunun 390 bin dolara mal edilerek devletin büyük zarara uğratıldığını savunurken “ Devlet araziyi bedelsiz tahsis ediyor, binayı müteahhit firma yapıyor, her ay düzenli garantili olacak şekilde 25 yıl boyunca kira alıyor, hastanenin aklınıza gelebilecek tüm işletme gelirlerini kendi kasasına aktarıyor. Bunları yaparken de müteahhit firma vergiden muaf. Bu projeyle devlet kaynakları adeta yağmalanıyor” dedi.

 
TSK'dan açıklama! İşte öldürülen terörist sayısı
 
Yeni sistem geldi... İzmir’de veliler soruyor: Hangi okullar sınavla öğrenci alacak?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 23 Şubat 2018 Cuma 13:43

şehir hastaneleri projesi, sağlık hizmetlerini özelleştirmektir.sağlık hizmetleri, sosyal devlet anlayışında devlette olmalıdır. sağlık hizmetlerini özel sektöre devrederseniz sosyal devletten çıkıp, kapitalist devlete adım atmış olursunuz.

Yorumu oyla      9      6  
mahmut durmaz 23 Şubat 2018 Cuma 12:21

abi bu chp liler ve yan kurulusları neden herseye karsı. şimdi de hastaneye karsılarmış. Acaba hic düsünüyorlar mı millet neden bunlara oy vermiyor diye.çünkü halk proje görmek istiyor. Bunlara oy verirsem hiç birsey yapmazlar diyor. sanırım haklılarda. herseye karsılar.

Yorumu oyla      10      5  
ali 23 Şubat 2018 Cuma 11:04

yerel yönetimler yasası ile ,aile hekimliği belediyelere bağlanıyor

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da 'Dost' buluşmalar tam gaz!
Bornova Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Dost ...
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol: Bizi alkolle suçluyorlar ama hırsız diyemezler!
Gaziemir’in CHP’li Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yakın çevresi ...
Selçuk turizmi için güç birliği
Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, ...
 
Bornova Belediyesi tiyatrocuları ayakta alkışlandı
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2018 sezonunu Dünya tiyatrosunun en ...
İzmir'de satışa çıkarılmıştı: Büyükşehir'den 'tarihi' adım geldi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, satışa çıkarılan tarihi Elektrik ...
Vatandaş istedi, Başkan Atila harekete geçti... Bornova'da 'ortak aklın' projeleri
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın ortak akıl ilkesiyle başlattığı ...
 
Başkan Selvitopu’na Kuzey Afrika'dan ödüllü ziyaret
Karabağlar’da ebru, tezhip ve minyatür çalışmaları yapan ve geçtiğimiz ...
Ödemiş'te o merkez öğrencilerin ikinci adresi oldu
Ödemiş Belediyesi’nin merkeze uzak mahallelerdeki öğrencilerin eğitimine ...
Büyükşehir Belediyesi'nde hedef 'sıfır kaza'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki yerel yönetimlerin iş güvenliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva