HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Şubat 2018 Perşembe - 11:53

Selçuk turizmi için güç birliği

Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, Kuşadası’nda yer alan Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Fuara katılan Selçuk Belediyesi standında Selçuk’un tarihi ve turistik değerlerinin yanı sıra Ege Bölgesi’nin lezzetleri de tanıtıldı.

Selçuk turizmi için güç birliği

GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış töreninde Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri yaptı.  Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un yaptığı açılış konuşmalarının ardından katılımcılar 200’ün üzerinde firmanın katıldığı fuarda stantları gezdiler.

SELÇUK LEZZETLERİNE BÜYÜK İLGİ
Ege lezzetlerinin ve Selçuk’un tanıtıldığı stant katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Selçuk Belediyesi standında Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak, başkan yardımcısı Aydın Sürer ve dernek üyeleri Fahri Çörtoğlu ile Zeynep Tankaş fuarın ilk gününde Ege’nin lezzetlerini tanıttı. Şevket-i Bostan, otlu gözleme, salyangoz, incir tatlısı gibi lezzetlerin sunumunun yapıldığı stant geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de büyük ilgi gördü.TURİZM SEKTÖRÜNÜN BEKLENTİLERİ KARŞILANACAK
Selçuk Belediyesi standında bir açıklama yapan Başkan Bakıcı; “ Ege Bölgesi 3. Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’na katılım her sene gittikçe artmaktadır. Ağırlama ve konaklama teknolojileri turizm sektörü içerisinde önemli unsurlar olarak yer alıyor. Biz bu fuarda kentimizin turizm potansiyelinin yanı sıra Ege Mutfağı’nın lezzetlerinin tanıtılmasına da katkı sunuyoruz. Bu fuarların gelecekte çok önemli katkı sunacağı düşüncesi içerisindeyim” dedi. Turizmde Türkiye’nin önemli bir aşamaya geldiğini belirten Başkan Bakıcı; “Geçtiğimiz yıllarda turizm sektöründe yaşanan kayıpların yavaş yavaş telafi edileceğini ve yapılan anlaşmalar ve rezervasyonların turizmcilerin beklentisini karşılayacak düzeyde olduğunu düşünüyorum” dedi.Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nın ilk gününde “Sürdürülebilir Turizm İçin Turistik Kentler Konferansı” düzenlendi. Konferansa Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı,  Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Görevlisi Avukat İlker Ünsever ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı katıldı.

BİRLİK OLMAMIZ ŞART
Sürdürülebilir Turizm İçin Turistik Kentler Konferansı’nda konuşan Başkan Bakıcı konuşmasına sürdürülebilirlik kavramı ve bu kavramın turizm açısından önemine değinerek başladı. Başkan Bakıcı; “Böylesine büyük ölçekli bir sektörün Türkiye ayağını “sürdürülebilir” kılmak için herkese görev düşüyor. Belediye, kaymakamlık, valilik gibi kurumlar her zaman ortak hareket etmelidir. Bu bilinç içerisinde hareket ettiğimiz takdirde tüm dünyada 6,5 trilyon dolar büyüklüğünde 260 milyon kişiye istihdam sunan dev pastadan ülke olarak en yüksek miktarda payımızı alabiliriz” dedi.  Turizmde sürdürülebilirlik açısından tanıtım faaliyetlerinin de önemine de değinen Başkan Bakıcı; “ Selçuk 8500 yıllık bir tarihe ve nadide ören yerlerine sahiptir. 5 Temmuz 2015’de dört bileşenimizle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdik. Bunun tanıtım açısından uzun vadede çok yüksek kazanımlarının olacağını düşünüyorum” dedi.Sürdürülebilir Turizm İçin Turistik Kentler Konferansı katılımcılara plaket verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı 21 – 24 Şubat tarihleri arasında 10.00 – 17.00 saatleri arasında Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

 

 
Folkart Academy'de bale ve dans zamanı
 
Bakan Albayrak'tan bor ile ilgili önemli açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi tiyatrocuları ayakta alkışlandı
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2018 sezonunu Dünya tiyatrosunun en ...
İzmir'de satışa çıkarılmıştı: Büyükşehir'den 'tarihi' adım geldi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, satışa çıkarılan tarihi Elektrik ...
Vatandaş istedi, Başkan Atila harekete geçti... Bornova'da 'ortak aklın' projeleri
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın ortak akıl ilkesiyle başlattığı ...
 
Başkan Selvitopu’na Kuzey Afrika'dan ödüllü ziyaret
Karabağlar’da ebru, tezhip ve minyatür çalışmaları yapan ve geçtiğimiz ...
Ödemiş'te o merkez öğrencilerin ikinci adresi oldu
Ödemiş Belediyesi’nin merkeze uzak mahallelerdeki öğrencilerin eğitimine ...
Büyükşehir Belediyesi'nde hedef 'sıfır kaza'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki yerel yönetimlerin iş güvenliği ...
 
Urla'da ev ödevi 'tarihi kapı' oldu
Urla Belediyesi’nin açtığı “Geleneksel El Zanaatları Ahşap Oyma Kursu”nda ...
Nihal AŞKIN yazdı... Kafa karıştıran ortaklık
Nihal AŞKIN yazdı... Kafa karıştıran ortaklık
Konak'ta Şair Asım Gönen’e vefa zamanı
Sanata, sanatçıya, kente emek verene yaşarken vefa göstermeyi ilke haline ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva