HABERLER>SEÇİM 2015
18 Mart 2015 Çarşamba - 16:37

Saygılı’dan 29 Mart mesajı: Üye özgür bırakılmalı

CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Saygılı önseçimde oy kullanacak parti üyelerinin özgür iradeleri ile sandığa gitmesi gerektiğini söyledi. Partide görev alan herkesin bunu sağlamak için çalışması gerektiğini ifade eden Saygılı, “Partide, emek verenlerin desteklenmesi konusunda eğilim var. Ben de 30 yıllık birikimim sonucunda yola çıktım” dedi.

Saygılı’dan 29 Mart mesajı: Üye özgür bırakılmalı

EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde İzmir’de milletvekili adaylığı için yola çıkan isimlerin başında gelen Parti Meclisi eski Üyesi Hüseyin Saygılı, önseçimde oy kullanacak üyelerin özgür iradesine güvendiğini söyledi.  Saygılı, parti içinde üyelerin serbest bırakılması gerektiğini ifade ederken emek verenlerin ön plana çıkacağına da inandığını belirtti.


 
Birinci bölgeden milletvekili adayı olmak için çalışmalarını sürdüren Saygılı, partililerin yoğun ilgisi ile karşılaştığını söyledi. Saygılı, “Tanınma ve isim konusunda bir sıkıntımız yok. Yıllardır parti örgütünün içinde aktif görev alan birisi olarak zaten alan çalışmalarında problem olmuyor. Geçmişten bu yana, uzun yıllardır partide mücadele ediyor, tanınıyor olmam benim için kolaylık sağladı. Zaman zaman geçmiş dönemlerde aldığımız görev ve sorumluklar nedeniyle bir yerlere gelemeyenler bizi haksız yere sorumlu tutuyor. O konuyu da anlattığımızda sorun zaten aşılıyor. Karşılıklı iletişim ile pürüzü de ortadan kaldırıyoruz” dedi.
 
EMEK VERENLER DESTEKLENMELİ
Sürekli, dernekler, STK’lar ve kanaat önderleri ve partililerle bir araya geldiğini anlatan Saygılı, “Örgüt emekçilerini ziyaret ederek günlük programımı takip ediyorum. Partililer, siyasi olarak daha etkin ve kendileri ile iç içe olan milletvekilleri istiyorlar. Geçmiş dönemde yapılan atamalara eleştiriler ver. O yüzden önseçime çok büyük destek var. Partide emek verenlerin desteklenmesi konusunda geniş bir görüş birliği var.  Seçilecek milletvekilinin yanlarında ve içlerinden birisinin olmasını istiyorlar. Telefonla aradığında bir konuyu halledemese bile geri dönüş yapıp sohbet etmesini de olumlu bulan çok sayıda kişi var” diye konuştu.


 
ÜYELER SANDIĞA GİTMELİDİR
Partide önseçim kararının demokrasi açısından büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan Saygılı, “Katılımın yüksek olması için çaba harcıyoruz. Önseçimin anlamlı hale gelmesinin önemli şartlarından birisi sandığa gidecek olan üye katılımın yüksek olmasıdır. Bu partimize güç katacaktır. Önseçimlerin gelecekte de yapılmasını kalıcı hale getirecektir. CHP’nin de bu tavrı önemli bir zenginliğe dönüşecektir.  İzmir’de oy kullanacak üyelerin tam sayısı net olarak belli olmamakla birlikte aday adayı olduğum birinci bölgede 62 binin üzerinde üye oy kullanacak.  Partimizi de gereken çalışmaları yapıyor ve herkesi sandığa davet ediyor. Parti üyelerimizin hep sandığa hem de seçim öncesi alınan demokrasi örneği karara sahip çıkacağını düşünüyorum. Çalışmalar yaparken de kendime oy istiyorum. Asla birisi için ‘ona oy vermeyin’ demiyorum. O yüzden biz kendimizi anlatmakla yükümlüyüz. Özgür iradesine bırakılan seçmene güveniyorum. 30 yıllık mücadelemin birikimimin sonucu olarak adayım. Parti içinde her görevi yaptım. Partililerim beni biliyorlar. Partili arkadaşlarımın emeği değerlendireceklerini biliyorum ve onlardan destek bekliyorum” dedi.
 
GEREKEN DERSİ ALACAKLAR
Partide yapılacak önseçimin dinamizm getireceğini ifade eden Saygılı, katılımın yüksek olduğu süreçte partinin başarısının doğrudan etkileneceğini söyledi. Saygılı, “Üyeler seçmenleri etkileyecektir. CHP’nin gereken dersi AKP’ye vereceğini hepimiz biliyoruz. İzmir’de seçmen gerçekten çok duyarlı... Özelleştirmeler, satılan mallar, alınan vergiler, karşılığı verilmeyen hizmetler, özel idare malları gibi birçok konuda hükümetin yaptığı çitte standart biliniyor. Bizden olanlar ve olmayanlar diyerek ayrım yapmalarını da İzmir halkı çok iyi görüyor. Gereken dersi alacakları gibi partimizin milletvekili sayısını da ciddi anlamda attıracağını düşünüyorum” diye konuştu.


 
BAŞKANLARA ÖVGÜ
İzmir’de yerel yönetimlerin başarılara imza attığını anlatan Saygılı, yapılan proje ve çalışmaların partiye oy kazandıracağını söyledi. Saygılı, “ İzmir’de yerel yönetimlerin kaynakları doğru kullanılıyor. Belediye başkanlarının her hangi bir yanlış işin içinde olmadığını görüyoruz. Başkanlar hizmetleri adil ve tarafsız bir şekilde halka yansıtıyor. AKP’nin belediyeleri yandaşa ihale verip çıkar sağlamaktan başka bir iş yapmıyor.  Bizim belediyelerimiz gerçekten güzel işler yapmaktadırlar. Belediye başkanlarının en büyük sorunu işsizlik… Bu kadar büyük bir mesele yerel yönetimlerin üzerine yıkılamaz. Hükümet işsizliğin sorumlusu ve çözümünü bulmakla görevlisidir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP aday adayı İnanç'tan 18 Mart mesajı
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan ...
CHP'li Altındağ: Çanakkale milletimizin onurudur
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Çetin Altındağ, “Binlerce Mehmetçiğimizi ...
Bayır’dan iddialı mesajlar: CHP’yi iktidar yapın…
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin Bayır, ziyaretlerini sürdürüyor.
 
CHP aday adayı Erten’den Gültepe çıkarması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdurrezzak ...
İzmir’in yeni kadın başkanları iddialı: Ortak hedef 26!
CHP ve AK Parti İzmir 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi kadın ...
Kritik araştırma çarpıcı sonuçlar: Bu Pazar seçim olsa…
Panaliz Araştırma ve Danışmanlık şirketi genel seçim yolunda sonuçları ...
 
Balbay halk sofrasında: Zeytin-peynir sizden umut bizden!
CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Ali Balbay, önseçim çalışmalarında ...
HDP'de başvurular tamam: İzmir için bomba isimler
Baraja rağmen seçime girme kararı alan partide başvuru süresinin sona ...
CHP İzmir’de ‘29 Mart’ın en popüler sorusu: Başkanlar kimleri destekliyor?
Genel seçim öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için İzmir’de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva