HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2014 Pazar - 09:23

Savcılık karar verdi: Tarık Ümit de onların işi

Savcılık 19 yıldır kayıp olan ve cesedi de bulunamayan MİT muhbiri Tarık Ümit için 'cinayet' kararı verdi. Olaydan Mehmet Ağar ile Korkut Eken sorumlu tutuldu.

Savcılık karar verdi: Tarık Ümit de onların işi

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 yıl önce kaçırılan ve öldürüldüğü sanılan, ancak cesedi de bulunamayan MİT muhbiri Tarık Ümit'in ''Cinayete kurban gittiğine'' karar verdi. Eski bakan Mehmet Ağar ile emekli Yarbay Korkut Eken, 18 cinayetten sorumlu tutularak haklarında dava açıldı.
 
Savcılık, 18 cinayet arasına Tarık Ümit'i de aldı. Diğer cinayetler de, Avukatlar Medet Serhat, Yusuf Ekinci ve Faik Candan, Sağlık Bakanlığı müfettişi Namık Erdoğan, işadamı Behçet Cantürk, şoförü Recep Kuzucu, müteahhit Fevzi Aslan ile kardeşi Şahin Aslan, şoför İsmail Karaalioğlu, işadamı Savaş Buldan ile Hacı Karay ile Adnan Yıldırım, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Lazem Esmaeli ve Asger Simitko, ANAP’lı Metin Vural, kumarhaneci Ömer Lütfi Topal, iş ortağı Hikmet Babataş olarak sıralandı.
 
Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın’ın, faili meçhul cinayetlerle ilgili yaptığı itirafların ardından başlatılan soruşturmada 180 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede Mehmet Ağar, Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, emekli Yarbay Korkut Eken, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ile 15 özel harekat polisi şüpheli olarak yer aldı. “Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve adam öldürmek” ile suçlanan sanıklar hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
 
"ÖLÜM LİSTESİ HAZIRLADILAR"
İddianamede sanıkların ''Ölüm listesi hazırladıkları'' öne sürülerek “Terörle mücadele adı altında yola çıkıp tam bir sorumsuzluk içerisinde hareket ederek yasaların kendilerine verdiği yetkilerin ötesinde kendi çıkarlarını da gözeterek her türlü yasa dışılığı meşru sayıp amaçlarına ulaşmak için her yöntemi uygun yöntem olarak benimseyerek yanlarına kamu görevlisi olmayan kumarhane işleticisi, uyuşturucu kaçakçısı ile katliam sanığı ve hükümlüsünü de alarak tam bir dayanışma ve işbirliği içinde hareket edip çeteleşme sürecine girdikleri anlaşılmıştır'' denildi.
 
BETONA GÖMDÜLER
Hem emniyet hem de MİT ile çalışan Tarık Ümit, eroin ve asit anhidrit kaçakçılığı olaylarının açığa çıkarılmasında polise yardımcı olmuş, 2 Mart 1995’de İstanbul Divan pastanesinde özel timciler Ayhan Akça ve Ziya Bandırmalıoğlu ile buluştuktan sonra ortadan kaybolmuştu. Ümit’in kaçırılarak Yalova’daki bir çiftlikte İbrahim Şahin ve Abdullah Çatlı tarafından öldürüldüğü öne sürülmüştü.
 
MİT eski Daire Başkanı Mehmet Eymür, Ümit’in ‘’Öldürülecek iş adamları listesini kendisine gösterdiği için’’ ortadan kaldırıldığını savunmuştu. Ümit’in amcası Cemalettin Ümit ise Ergenekon Savcılarına ‘’Abdullah Çatlı, İbrahim Şahin ve özel harekatçılar, Yalova'daki bir evde Tarık Ümit’e işkence yapıp öldürüyorlar. Cesedini de betona gömerek denize atıyorlar" demişti.
 
Cemalettin Ümit 30 Ocak 1997’de de TBMM Susurluk Komisyonuna verdiği ifadede ise ‘’Tarık, (Ben bu insanların arasındayım, ama bunlarla çalışmam artık mümkün değil,  uyuşturucu kaçakçılığı yapıyorlar, notere gidip bütün bildiklerimi tespit ettireceğim ve bunları kamuoyuna deklare ettireceğim) dedi. Bu nedenle öldürüldü" açıklamasını yapmıştı.(Gazeteport)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de birahane kavgası kanlı bitti: 2 ölü 1 yaralı
İzmir'de, bir birahanede iki grup arasında başlayan ve sokakta süren tartışma ...
İşte siyaseti geren mektubun tamamı!
Başbakan'ın 'Bana mektup gönderdi' demesiyle ortaya çıkan, Gazeteciler ...
Cemaatten sulh mektubu yalanlaması!
Fethullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, ...
 
Feyzioğlu Erdoğan’la görüşmeyi anlattı: ‘Pazartesi başlıyoruz’
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Recep Tayyip ...
Ali İsmail Korkmaz davası dörde bölündü!
Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın ...
Faili meçhul davalarının ucu Susurluk’a uzandı
Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma sonrası iki dava açılırken, ...
 
Hatay’daki 'sır TIR’la ilgili flaş gelişme: Rumlar...
Kıbrıs Rum yönetimi, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde içinde silah bulunduğu ...
En sönük Gündoğdu mitingi: Kocaoğlu'nu istemeyen 42 kişi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday açıklanmasına ...
Diyarbakır-İzmir zehir hattı: Et kamyonunda yüzlerce kilo esrar
Diyarbakır’dan İzmir’e et getiren soğutuculu kamyonu durduran, Narkotik ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva