HABERLER>GÜNCEL
4 Ocak 2014 Cumartesi - 15:10

En sönük Gündoğdu mitingi: Kocaoğlu'nu istemeyen 42 kişi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday açıklanmasına karşı çıkan bazı isimlerin günlerdir hazırlıklarını yaptığı mitinge sadece 42 kişi katıldı. Gündoğdu Meydanı’nda yapılan toplantıda grup adına konuşan Ferhat Odabaşıoğlu, “Gezi’de hepimiz mücadele ederken başkan TOMA’lara su veriyordu. Adaylığının yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.

En sönük Gündoğdu mitingi: Kocaoğlu nu istemeyen 42 kişi!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ - Kendisine Gezi gençliği adını veren bir grubun organize ettiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığına karşı düzenlenen eylem gerçekleştirildi.

- ÜMİT YALDIZ YAZDI: MESAJ ALINMIŞTIR...



Günlerdir sosyal medya ve bazı internet siteleri üzerinden duyurusu yapılan, telefon ve faks yardımı ile İzmir’in birçok yerine gönderilen davet beklenen ilgiyi görmedi. Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilen ‘mitinge’ sadece 42 kişi katıldı.


 
Grupta ilk konuşmayı CHP Güzelbahçe eski Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Çuhadar yaptı. Çuhadar konuşmasında yapılanmanın demokratik olduğunu, kendilerinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Çuhadar, “İzmir hiçbir zaman dayatmalara boyun eğmedi.  Ceketimi koysam kazanırım anlayışına bugüne kadar izin verildiyse bundan sonra verilmeyecektir. Gezi ruhunu anlamayan,  baskılara karşı dik durmayan birisinin belediye başkanı için verilen karar yeniden değerlendirilsin” diye konuştu.


 
“AÇ KALDIM, EVE GİDEMEDİM”
Basın açıklamasını ise Ferhat Odabaşıoğlu yaptı. Odabaşıoğlu konuşmasında, “Bizler İzmir’i seviyoruz. Gezi Parkı olaylarında çok şeyler feda ettik. Bazı arkadaşlarımız hayatını kaybetti. Bizzat ben aç kaldım, eve gitmedim.  İzmir’de yağmur yağdığında altyapı nedeniyle sorunlar çıktı. Burada insanlar boğuluyordu. Başkanımızın nasıl çalıştığını gördük. Bu şehre gelen turistler bile şikayet ediyor” dedi.  Toplantıda Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunurken saygı duruşunda da bulunuldu.



VATANDAŞTAN TEPKİ: AKP’NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYORSUNUZ
Odabaşı’nın basın açıklaması esnasında Gündoğdu Meydanı’na gelen ve emekli devlet memuru olduğu öğrenilen Tahir Faydalı isimli vatandaş yapılan eyleme tepki göstererek, “AKP’nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Devlet ne halde, siz nelerle uğraşıyorsunuz? Belirlenmiş adayı değiştirmeye çalışıyorlar. Bunlar mı CHP’li?” diyerek sahneye yürümek isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı.

Ferhat Odabaşıoğlu yaşananlar üzerine basın açıklamasını yarıda keserek tepkili vatandaş ile konuşmak isterken, bu çabası sonuçsuz kaldı ve sözlerini “Ben AK Parti’li değilim, kesinlikle AK Parti’ye karşıyım. Ben Gezi ruhunu savunuyorum” diyerek tamamladı.
 
PARTİ UYARMIŞTI
Kocaoğlu’na karşı organize edilen eylem öncesinde bazı belediyelerin santrallerinden destek çağrısı yapıldığı tespit edilmişti. Bunun üzerine harekete geçen CHP İzmir İl Başkanlığı 30 ilçe başkanlığına mesaj gönderdi ve eyleme katılan parti üyelerinin tespit edilmesini istedi. Gereken disiplin işleminin yapılacağı belirtilen yazı Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel tarafından tüm ilçelere fakslanmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 37 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güzel İzmirim 7 Ocak 2014 Salı 11:53

Şu CHP içi çekişme güdüsü var ya bu kadar olur. Bunlar varken AKP'lilere gerek yok. Onlar yollarında devam etseler yeter. Ya ülke titriyor. krizler geçiriyor, siz et derdindesiniz. Bu şartlar altında ne ülke, ne izmir yeni bir yönetim değiştirme lüksüne sahip değil...Ama kafalar öyle kalınki...

Yorumu oyla      11      5  
işine gelmedi. 6 Ocak 2014 Pazartesi 17:12

Aday yapılma ihtimalleri bitince Aziz başkan kaka bu kadar basit ,Onları yada istedikleri kişiler aday olsaydı Aziz başkan bir taneydi..Komik bunlar yahu.

Yorumu oyla      12      6  
fatih karasu 6 Ocak 2014 Pazartesi 16:12

sayin il baskanim Ali engin vede buyuk baskan Aziz kocaoglu nu rakiplerimizin taseronlarina yedirmeyiz.....burdA yorum yapan diger arkadaslarda hadi oradan ..hadi oradan CHP bu kadar kucuk parti degil kime hizmet ettiginiz cok belli...

Yorumu oyla      12      6  
6 Ocak 2014 Pazartesi 07:57

izmirli bence bu sefer seçmeyebilir.mevcut başkan seçimi kaybederse sorumlusu genel başkandır.

Yorumu oyla      14      7  
işçi 5 Ocak 2014 Pazar 23:03

belediye işçilerine bir anket yapılsa aziz kocaoğlu istenilmediğini göreceksiniz.bu parti genel başkanı beyazları belediye başkanı olarak görmek istemiyor.hep esmer aday olsun telaşı içerisinde.!

Yorumu oyla      21      14  
keskin bıçak 5 Ocak 2014 Pazar 21:34

katılma veya açıkça destekleme cesaretini gösteremeyen ama evinden yorumlar yapan sözde demokratlar......sözüm sizlere.... büyükşehir belediyesinin tüm bürokratlarının sevinç pastanesi önünde yol kesmesine rağmen,chp il başkanının tüm ilçelere tehtitlerine rağmen,yok yürekli kişi sayısı 41 miş yok 42 miş......gezi gençliği ve dayatmaya hayır diyenler,yalakalara karşı yine 1 e 101 kazandı....ha recebin faşizmi ha kılıçdaroğlunun azaiz dayatması ve tabanı takmaması.......fark nerede???

Yorumu oyla      18      12  
sadece vatandaş 5 Ocak 2014 Pazar 18:44

Katılanları tanımıyacak kadar cahilmisiniz ki katılanlar Akpartili diyorsunuz. Açıklanmadan önce en az Chp lilerin yarısı Aziz Beyi istemiyordu. Bence o meydan dolardı ama malesef korktular katılmaya.

Yorumu oyla      23      18  
Sevgili günlük 5 Ocak 2014 Pazar 11:50

yollar tomayla çevikle çevrilmiş, gündoğduna giriş çok zor oldu. Evden çıktım otobüs yok belediye otobüsleri kaldırmış. Havanın yağmurlu karlı olmasına rağmen bende ordaydım, tüm engellemelere rağmen hemde. Gençlere neler neler yapan polis bize karşı çok ama çok anlayışlıydı, iznimizide hemen almıştık zaten.

Yorumu oyla      24      14  
deniz hazan 5 Ocak 2014 Pazar 11:14

bu halkın kazandığını azizin istenmediyi gösterir ...bu kadar baskı ve insanların bastırılarak....oraya gelmelerine engel olunmasına ragmen o insanların oyunuda etkilemiyecek.....

Yorumu oyla      23      27  
Hasan Mutlucan 5 Ocak 2014 Pazar 00:52

bu bir akp eylemi olsaydı, orada 42 kişi olmazdı. izmir'de akp ile chp arasında %10-15 fark vardır. bence oradaki kişilerin azlığı aziz bey'in adaylığına insanların ikna olduğu anlamına gelmez. sokağa çıkın ve dolaşın, insanlara sorun, hatay karabağlar aksında dolaşın özellikle... başarısızlığı öcü göstererek gölgelemeye çalışmayalım. aklı başında insanlar bu türden bir aday göstermenin anti demokratk olduğunu, işçilere davranışını, aziz bey'in "tomalara su verme"faulünü, liyakatsız kadroları vb. konusunda eleştiriyorlar. chpyi ve aziz bey'i eleştirenler hain ya da akpli değildir illa... siz savunanlardan daha demokrat, özgürlükçü olabilirler. böyle bir olasılığı da düşünün derim sevgili dostlar... keşke ön seçim yapılsaydı bunları tartışıyor olmazdık...

Yorumu oyla      31      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır-İzmir zehir hattı: Et kamyonunda yüzlerce kilo esrar
Diyarbakır’dan İzmir’e et getiren soğutuculu kamyonu durduran, Narkotik ...
İzmir’deki ilköğretim okulunda ölüm oyunu!
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bazı okullarda, öğrencilerin birbirlerinin ...
İzmir’de skandal: Halk otobüsüyle gizli evrak servisi!
İzmir Adliyesi ile Buca Cezaevi arasındaki gizli yazışmalar, tutuklu dosyaları ...
 
İspirto faciası: 4 işçi öldü
Kocaeli'de yılbaşı akşamı ispirto içtikleri iddia edilen 7 işçiden 4'ü ...
Feyzioğlu’ndan Ergenekon ve Balyoz reçetesi
Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Balyoz ve Ergenekon ...
Flaş! Emniyet’te bir deprem de İstihbarat’ta!
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nde ...
 
Genelkurmay'ın ‘tarihi’ suç duyurusu hakkında flaş karar
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Genelkurmay'ın Balyoz ve Ergenekon'la ...
Flaş: Yeni Asır’da deprem!
Yeni Asır Gazetesi’nde çalışan 11 kişinin işine son verildi. İşten çıkarmalar ...
‘Nükleerle savaş’ın önemli isminden ‘İzmir’in Çernobili’nde korkutan tespitler
Nükleer Savaş Karşıtı Uluslararası Hekimler Platformu'nun Almanya birimi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva