HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2024 Pazartesi - 16:22

Sandıklar açıldı, CHP Menemen karıştı: Kör balta sapına kabahat bulur!

Yerel seçimi kaybeden CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt’un açıklamalarına eski İlçe Başkanı Ömer Güney sert tepki gösterdi. Güney, “Kör balta sapına kabahat bulurmuş. Yenilgisine kılıf arıyor. Günah keçisi aramak yerine özeleştiri yapsın” dedi.

Sandıklar açıldı, CHP Menemen karıştı: Kör balta sapına kabahat bulur!

EGEDESONSÖZ -Yerel seçimde Cumhur İttifakı Adayı Aydın Pehlivan’ın sandıktan zaferle çıktığı Menemen’de CHP örgütü karıştı. Partinin aday gösterdiği isim olan Av. Deniz Karakurt seçim yenilgisinin faturasını parti örgütüne ve bazı isimlere kesti. Karakurt, sandık kurullarının iyi organize edilemediğini söylerken eski İlçe Başkanı Ömer Güney’i hedef aldı. Karakurt,, “ihanet” vurgusu yaparken ortaya çıkan sonucu beklemediğini de sözlerine ekledi.

CHP Adayı Karakurt’un hedef aldığı isim olan CHP Menemen eski İlçe Başkanı Ömer Güney sert yanıt verdi. Güney şunları söyledi:

“Kör balta sapına kabahat bulurmuş! Partimizin Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt; sandık sonucunun hemen ardından;  alınan yenilgiye bir kılıf aramış, en kolayını ve kendisinden bekleneni seçerek, şahsımı ve  parti örgütümüzü hedef almıştır.

Aslında, bu açıklamayı yapma noktasında çok düşündüm. Çünkü, Menemen’de partimiz açısından açılmış yaraların kapanması için çok mücadele ettim. Bu mücadelemizin zarar görmesini, partimizin bu noktada yeni hasarlar almasını asla istemem.

Ancak; Sayın Karakurt bundan imtina etmemiştir ve hakaretleri ile bana söz hakkı doğurmuştur. Seçim sabahı basına verdiği demeçle; şahsımı ve Menemen CHP örgütünü karalamaya kalkışmış; özeleştiri yapmak yerine; günah keçisi aramıştır.  Ve şahsımı haksız yere işaret ederken, aslında; kendisine destek vermiş önceki dönem belediye başkanlarımızı, tüm ilçe başkanları, meclis üyeleri, mevcut ilçe yönetimimizi ve CHP gönüllülerinin emeklerini de hiç etmiştir. Kaldı ki; tüm örgütümüz yanında olmuş, Genel Başkanımız Özgür Özel kendisine ilçemizde miting yaparak; vekillerimiz sahaya inerek destek vermiştir.

“Ömer Güney bana seçim kaybettirdi.” demesi; bir akıl tutulmasıdır demek isterdim ama daha çok 2019 yılından bu yana sorgulanan partililiğini yeniden tartışılır hale getirmiştir.

2019’da partiye hasbelkader üye olmuş; aslında Menemen’i hiç bilmeyen Sayın Karakurt; Meclis Üyeliğinin ilk faaliyet raporu oylamasında partimizin grup kararına uymayarak AKP’li meclis üyeleri ile birlikte hareket ederek ret oyu veren, CHP’li belediye başkanını, kendi başkanını düşürmeye çalışan kişidir. Sayın Karakurt; daha sonra AKP’li meclis üyeleri ile masaya oturarak; onların oylarıyla kendisini encümen üyeliğine seçtirmiş kişidir.

Her ne kadar beyanını yayından kaldırtmış olsa da; söz ağızdan çıkar. Fikir, zikirdir. Bu açıklamayı yapmak, şahsımı üzmekte olsa da; bu haksızlığa suskun kalmanın çok daha büyük haksızlık olacağına inancım baskın gelmiştir.

Bugün; tüm Türkiye’de ve İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı büyük oranda göndere çekilirken; bu husumet, basiretsizlik ve hazımsızlık içeren talihsiz açıklamasını üzülerek paylaşmak zorundayım.

Ehline denk gelmeyen ziyan olurmuş. Cumhuriyet Halk Partisi‘nin büyüklüğünü anlayamadığı gibi; genel seçimde AKP’ye 10.000 oy fark attığımız Menemen’de oyları koruyamayan; 12 bin oyluk tarihi bir mağlubiyet alışımızı kendisi dışında herkese bağlayan Sayın Karakurt’u partimizin Menemen’deki siyasi tarihine havale ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi, bugün tüm ülkenin en büyük umudu olmuş; İzmir de çok büyük bir mesaj vererek tarih yazmıştır. Bizlerin yolu bellidir; partimizin ve ülkemizin yükselişi, genel iktidara giden yolda mücadele etmek… Saygılarımla”

 
Alacak verecek meselesinde kan aktı... Anne-oğulu katletti!
 
Araştırmacı Ümit Yaldız’dan 31 Mart panoraması!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Akil 5 Nisan 2024 Cuma 11:52

Bu seçimde hem Deniz Karakurt hem de Ömer Güney''in destekleyip oluşturduğu parti yönetimi başarısız olmuştur. Şahsi çıkarlar için değil CHP nin öz değerlerini, ahlakı,adaleti,eşitliği yürekten dürüstçe ve namusluca savunmak yaymak için çalışan bir yönetim gelmeli artık. O bana yakın şu benim adamım bu benim aşiretten diye diye liyakatsiz insanları doldurmayın. Yoksa her yol kişisel çıkarlara kayar.Mualefet edemeyen, arka kapıdan başka başka görüşmeler yapan insanlar değil kaya gibi sağlam, göbeği bağlı olmayan insanlar olmalı artık. Menemenin başka türlüsüne tahammülü kalmadı.

Yorumu oyla      0      0  
Bulut 2 Nisan 2024 Salı 08:42

Seyrekte arsa sat getir 3-5 göstermelik iş yap çocuklara yardım diye zengin evlerine eğitim yardımı diye para ver. Evine pehlivan bayrağı asana para işin özeti kömürle makarna ile değil doğrudan paranın gücüyle ve chp nin çalışmaması yüzünden kazandı. Menemen ovası 5 sene içinde çarpık yapılaşma inşaat baronlarına teslim olacak çok yazık oldu.

Yorumu oyla      1      0  
Partili 2 Nisan 2024 Salı 07:59

Sayın KARAKURT menemen siyasetinden o kadar uzaksın ki geçen dönem CHP ye ihanet edenlerin ellerini sana oy vereceklerini zannederek bir bir havaya kaldırdın. Bak işte orada yanıldın.Buda size kapak olsun.okk

Yorumu oyla      2      0  
VATANDAŞ_1 1 Nisan 2024 Pazartesi 16:54

Sayın GÜNEY, Menemen'de hiç hak etmediği kadar yorulmuş ve de yıpranmıştır. Karşılığı kocaman bir hiç...

Yorumu oyla      3      0  
Selvi Karabulut 1 Nisan 2024 Pazartesi 16:51

Gazetelerin tozlu sayfalarını karıştırın, Aydın Pehlivan''ın nasıl başkan seçildiğini, hangi merdivenlerden kimlerle inilip çıkıldığını hangi labirentlere girildiğini kamuoyu ve siyasiler biliyor. Esas hangi güç ve akıl hangi saikler ile aday yaptı. Ayrıca Aydın Pehlivan geçen dönemde dişe dokunur üç beş güzellik yapmış Menemen''e ve onu tercih ettiler.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak’taki sandalye sayısını korudu
CHP İzmir'de merkez ilçede belediye başkanlığı sandığının yanı sıra meclis ...
Tugay, huzurevi sakinlerinin elini öptü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Cemil Tugay, seçim başarısının ...
Hedef tutmadı dedi... YRP'den istifa etti
Konya'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 6 ilçeyi kazanan ...
 
İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin olağanüstü seçimli kongreye ...
AK Parti'de seçim sonrası ilk MYK toplanacak
AK Parti'de seçim sonrası ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yarın toplanacak. ...
Ekrem İmamoğlu'ndan Hatay mesajı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimde belediye ...
 
Yılmaz: Kalıcı refah artışı sağlayacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu yılın ikinci yarısından itibaren ...
Sonuçlara 14 Nisan'a kadar itiraz edilebilecek
Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin ilçe seçim kurullarına ...
Bornova’da Ömer Eşki dönemi
CHP’li Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, oyların yüzde 49,65’ini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva