HABERLER>GÜNCEL
30 Ekim 2019 Çarşamba - 21:50

Saldırıya uğrayan Başkan Sengel sessizliğini bozdu: O anları anlattı!

İzmir'in Selçuk ilçesinin turistik Şirince Mahallesi'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, beraberindekilerle saldırıya uğrayan Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel, olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Saldırıya uğrayan Başkan Sengel sessizliğini bozdu: O anları anlattı!

Kendisine küfür ve hakaret edildiğini, fiziksel olarak da şiddet gördüğünü kaydeden Sengel, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladık. Belediye başkanı olarak tüm köylerimizi ziyaret ettim. Belevi, Zeykinköy'ün ardından saat 22.00 sıralarında Şirince'ye gittik. Çok keyifliydi. Halkın tevazusuyla karşılaştık. Davul zurna eşliğinde İzmir Marşı söylendi. Böyle bir tevazu içinde, şenlik içinde bayrağımızı aldık, marşımızı söylerken, ne yazık ki o kötü olayı yaşadık. Tahminlerden daha enteresan boyutlara ulaşan kavganın tarafı yapılmaya çalışıldık. Siyaset, sakin yapılması gereken bir şey. Biz bunu hedeflediğimiz için sakinliğimizi, sükunetimizi koruduk; ama bazen dilden çıkanları kulaklar pek duymuyor. Galiba yavaş yavaş onları da duyurmaya çaba sarf edeceğiz" dedi. 

'YILLARDIR KADIN HAKLARINI SAVUNUYORUM'
Şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu vurgulayan Başkan Sengel, "Burada her türlü şiddet var, hakaret içeren cümleler var, cismen saldırı var ve psikolojik şiddet var. Fiziksel saldırı, küfre varan söylemler var. Yıllardır kadın haklarını savunan avukat olarak aynı zamanda kadın haklarını savunan derneğin başkanı ve kurucu başkanı olarak yaşadıklarım hiç tahmin etmeyeceğim boyutlara vardı. Şunu söylemek istiyorum. Bu da ders olsun Türkiye'ye ve birçok kadına. Şiddet mağduru olan herkese ders olsun. Gerçekten hakkınızı sonuna kadar savunmalısınız ve hiçbir şey sizi önünüze koyduğunuz hedeflerden alıkoymamalı. Kesinlikle benim öyle olacak. İnsanı öldürmeyen şey güçlendirir. Bundan sonra çalışmalarımıza son hızıyla devam edeceğiz. Bundan sonra çok daha başarılı olmamız gerektiğini biliyoruz. Bir kadın siyasetçi olarak, Efes Selçuk'un ilk kadın belediye başkanı olarak bu kente kadın eli değdiğinde neler oluyor, gördük" diye konuştu. 

ÜLGÜR'DEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Başkan Sengel, Belediye eski Başkanı Vefa Ülgür'den şikayetçi olduğunu, her noktada hukuki mücadelesini vereceğini belirterek, "Şikayetçi oldum. Böyle bir olayla karşı karşıya kalan bir hukukçu olarak başka kadınlara, insanlara, şiddet mağdurlarına 'Hakkınızı arayın' derken, benim böyle bir durumda hakkımı aramamam ve ifade etmemem kabul edilemez. Her noktada hakkımızı arayacağız. Hukuki mücadeleye de başladık zaten" dedi.

'KADINLAR ETRAFIMDA ETTEN DUVAR ÖRDÜ'
Vefa Ülgür'ün saldırısına anlam veremediğini, gerekçesini de merak etmediğini kaydeden Sengel, "Herkes kendine yakışanı yapıyor. Neden kaynaklandığını bilemem. Ne olursa olsun, hiçbir şey şiddete varabilecek, o söylemleri ifade edebilecek sonuca varmıyor. Hiçbir gerekçe sözlü ve fiziksel saldırının nedeni olamaz" diye konuştu. 

Saldırının sadece kendisine değil meclis üyelerine, ilçe yönetim kurulu üyelerine de yöneldiğini vurgulayarak, özellikle kadınların kendisinin etrafında etten duvar ördüğünü dile getiren Sengel, şunları kaydetti: 

"Saldırı eski başkan ve yakın çevresinden geldi. Şirince'de yaşayan ve koruma çemberi yapan o kadınlara, halka sonsuz minnetlerimi sunuyorum. Siyasetçinin en büyük silahı, halkın arkasında olmasıymış. Bu şekilde fark etmeme üzüldüm ama 'geçmiş olsun' mesajları, her partiden gelenler,  tüm milletvekillerinden, 'Alperen' ve 'Ülkü' ocaklarına kadar halkın arkanızda duruyor olması büyük güç. Bu cismimiz küçük olabilir ama yüreğimiz çok büyük." 

Kendisine gönderilen çiçeklerden birinin üzerinde yazan 'Meleklerin kanatlarını kıramazlar' notuna çok duygulandığını dile getiren Başkan Sengel, "Efes- Selçuk kadın kenti. Artemis, Meryem Ana, Kibele, Amazonlara kadar uzanıyor. Kadın belediye başkanını bağrına basmış bir halk var burada. Bu kadın belediye başkanı, halk için yorulmaz, yılmaz" dedi. (DHA)

 
Fed beklenen faiz kararını açıkladı!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bi’daha öylesi gelmedi...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 31 Ekim 2019 Perşembe 10:54

İlkeli bir başkan ve kişilikli bir kadın olarak doğru yoldasınız Sn.Filiz Ceritoğlu Sengel... Devam.

Yorumu oyla      5      5  
İZMİRLİ 31 Ekim 2019 Perşembe 09:05

Başarılarınızı ve onurlu duruşunuzu kutluyorum...

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TFF Başkanı Özdemir: İzmir'de milli maç oynamak istiyoruz
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, ""İzmir hiç bir ...
Bahçeli'den ABD'ye tepki: Sözde kararı kınıyorum!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi kararlarına tepki göstererek, ...
'15 Temmuz'da köprüdeki hiçbir asker masum değil'
İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Köprü ...
 
İzmir'de 87 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir'de, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkma hazırlığındaki 87 düzensiz göçmen yakalandı.
TBMM'de ortak bildiri ile ABD kınandı!
TBMM Başkanlığı'nın, Meclis Genel Kurulunda kabul edilen tezkeresi ile ...
Jandarmanın ikna ettiği terörist teslim oldu
Muş'ta, kandırılarak terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılan terörist, ...
 
Son iki yılın şampiyonuydu... En yaşlı yüzücü İzmir'de ölü bulundu!
Türkiye'nin en yaşlı kadın yüzücüsü, Türkiye Masterlar Yüzme Şampiyonu ...
Konuşmayı unutturan park cezası
Antalya'da, Süleyman Çağ'a 7 yıl önce trafikten çektirdiği motosikleti ...
Boğazını kestiği koğuş arkadaşının kanıyla duvara lakaplarını yazdı
ÇORUM'da L Tipi Kapalı Cezaevi'nde koğuşta, kendisi gibi hükümlü olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva