HABERLER>GÜNCEL
16 Ocak 2014 Perşembe - 11:56

Sabah ve Takvim’den şok eden Gülen bağlantıları

AK Parti ile Gülen cemaati arasındaki tartışmalar giderek büyürken Gülen cemaatiyle ilgili olay yaratacak yeni iddialar ortaya atıldı.

Sabah ve Takvim’den şok eden Gülen bağlantıları

İSTANBUL - AK Parti ile Gülen cemaati arasındaki tartışmalar giderek büyürken bugün Sabah ve Takvim gazetelerinin manşetleri dikkat çekti. Manşetlerde Gülen cemaatiyle ilgili şoke eden iddialar ortaya atıldı. Sabah gazetesi "Gülen cemaatinin 8 kollu ahtapotu" diyerek cemaatin elinde olduğunu ileri sürdüğü kurumları açıkladı. Takvim gazetesi ise "Altın nesil" derken Türkiye'de altın madeni işleten Akın İpek'e de önerilen Uganda'daki rafinerinin altın rafinerisi olabileceğini araştırırken Gülen okullarının altın madenleriyle olan ilişkisine dikkatleri çekti.
 
İŞTE O HABERLER
 
Sabah gazetesinin tartışılacak haberi şöyle:
 
Emniyet ve yargının başlattığı 'dostmodern darbe' Pensilvanya'nın kollarının nereye kadar uzandığını ortaya çıkardı. Açığı bulunan işadamlarını yargıyla tehdit eden, soruşturma dosyalarını kapatan, sponsorluğa zorlayan, yakın şirketlere kolay finansman sağlayan organizasyon, kendini deşifre etmeye de başladı.
 
İŞ DÜNYASI
 
İşadamı dernekleri
Konfederasyonlar
Sempati duyan gruplar
Çıkar işbirliği yapan sanayiciler
 
Cemaate yakın işadamları 1993'te İş Hayatı Dayanışma Derneği ile Hür Sanayici ve İşadamları Derneği şemsiyesi altında örgütlendi. Bu dernekler daha sonra kısa adı TUSKON olan Türkiye Sanayicileri Konfederasyonu kurdu.. TUSKON şu anda yedi üye federasyon, 211 üye işadamı derneği ve Türkiye'nin her yerinden 55 bin girişimciyi temsil ediyor. Bu isimler dışında Koç Grubu, Ali Sabancı, Turgay Ciner, Mehmet Nazif Günal gibi isimlerin de Cemaat ile bağlantıları olduğu dinlemeye takıldı.
 
POLİS
 
Şube müdürü
Emniyet amiri
Memur
 
Şube müdürü ve emniyet amiri gibi yapının Emniyet'teki rütbeli elemanları aldıkları görev üzerine gizli dinleme ve takip yapıyor. Toplanan bilgiler cemaatin yargı koluna aktarılıyor.
 
YARGI
 
HSYK
Özel Yetkili Mahkemeler
Danıştay
Yargıtay
 
Emniyetten elde edilen bilgiler ahtapotun savcı koluna aktarılıyor. Deliller incelenmeden hakkında kesin suç olmasa dahi kişiler sorguya alınıp tutuklanıyor. Soruşturmaya konu dosyalar sanık avukatlarından dahi gizlenip medyaya servis ediliyor.
 
MEDYA
 
TV
Gazete
Dergi
 
Savcıların dosyaları masumiyet karinesi aykırı olarak cemaatin ve yakın işadamlarının TV ve gazetelerinde suçlu ilan ediliyor. Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen 25 radyo var. Samanyolu TV, Feza Gazetecilik adına yayımlanan Zaman Gazetesi, Aksiyon ve Sızıntı Dergileri de cemaatin yayın organları. İşadamı Akın İpek'in Kanaltürk, Bugün TV ve Bugün Gazetesi de paralel yayın yapıyor.
 
EĞİTİM
 
Dershane
Üniversite
Özel okul
Öğrenci yurdu
 
Türkiye'de ve yurtdışında binlerce eğitim kurumu bulunan cemaat yapılanmasının yeni müridleri bu kurumlarda yetiştiriliyor. Türkiye genelinde 200'den fazla özel okul, binlerce ışık evi, 460 dershane ve kurs, 500 öğrenci yurdunun yanı sıra Türk Cumhuriyetleri'nden Kanada'ya, Nijerya'dan Singapur'a uzanan 54 ülkede toplam 250 özel okul, bu ülkelerde 21 öğrenci yurdu, 6 üniversiteye hazırlık kursu ve on binlerce öğrencisi var. Cemaate bağlı bu eğitim kurumlarında 7 binden fazla öğretmen, 500-1500 dolar karşılığı görev yapıyor.
 
LOBİLER
 
Kamu kurumları
Cemiyet lobi kurumları
İş dünyası örgütleri
Sivil toplum kuruluşları
 
Cemaat eğitimle girdiği ve etkin olduğu ABD ve Avrupa'daki iş örgütleriyle ve STK'larla da ilişkiler yürütüyor. Bu grupların içinde neoconlar ve Yahudi lobisi de bulunuyor.
 
KURUMLAR
 
Maliye Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
BDDK
TİB
MİT
TMSF
EPDK
YÖK
SSM
BİST
 
Ahtapotun en güçlü kolları devlet ve özerk kurumlarda. Burada kilit konumlara yerleştirilen bürokratlar aracılığıyla incelemeler ve raporlar hazırlanıyor.
 
FİNANS
Bankacılık
Finans kurumları
Sigorta şirketleri
 
50 milyar dolara ulaşan büyüklüğü olduğu söylenen cemaatin mal varlıklarının büyük bölümü kayıt dışı. Cemaat, Bank Asya, Samanyolu TV, FEM Dershaneleri, Zaman gazetesi dahil 56'sı büyük kuruluş olmak üzere 500 şirket tarafından destekleniyor.
 
 
Fethullah Gülen yıllarca altın nesilden bahsetti. Dünyadaki altınların yüzde 95'inin üretildiği 50 ülkenin 48'inde ise okul kurmayı ihmal etmedi. Ardından da bu ülkelerdeki milyarlarca liralık rafinerileri iş adamlarına pazarlamaya başladı...
 
TAKVİM: ALTIN NESİL
Takvim gazetesi de Türkiye'de altın madeni işleten Akın İpek'e de önerilen Uganda'daki rafinerinin altın rafinerisi olabileceğini araştırırken Gülen okullarının altın madenleriyle olan ilişkisine dikkatleri çekti.
 
İşte o haber:
 
Devlet içinde paralel yapı kurmakla itham edilen cemaatin lideri Fethullah Gülen'in internete düşen telefon tape'leri gündeme oturdu. ABD'nin Pensilvanya eyaletinde lüks bir malikanede yaşayan Gülen'in, bir CEO edasıyla uluslararası çapta milyar dolarlık işleri paylaştırması herkesi şoka uğrattı.
 
O ANANASLARIN SIRRI
Telefon kayıtlarında Uganda'dan gelip Koç ailesi gibi ünlü isimlere giden ananasların peşine düşen TAKVİM ilginç ayrıntılara ulaştı. Mustafa Koç tarafından teşekkür mektubu yazılan ananasların altın olduğu iddia edilirken kayıtlardaki bir diğer ayrıntı ise Uganda ve cemaat ilişkisinin boyutlarını farklı noktalara taşıdı. Kayıtlarda cemaat abilerinden biri Fethullah Gülen'e, Uganda Devlet Başkanı'nın bir rafineriyi kendilerinden birinin işletmesini istediğini belirtiyor. Gülen ise kendi sözlerinin geçeceği birinin bu işe yatırım yapması gerektiği talimatını veriyor.
 
ALTINCI AKIN İPEK'E TEKLİF
Bir sonraki görüşmede ise cemaat abisi "Fatih Baltacı Bey o ortağı olan iki ayrı ülkedekilerle görüştü. İlgilenmiyorlar. Akın İpek Bey'e söyledim. O da ilgilenmiyor. Bu ayın 8'inde de müracaat etmek için son tarihi. Onlara bildirelim mi bunu Koç'a. Başka bir alternatif gelmedi aklımıza" diye konuşuyor. Gülen de "Evet olabilir" diyerek rafinerinin Mustafa Koç'a verileceğini onaylıyor. TAKVİM, Türkiye'de altın madeni işleten Akın İpek'e de önerilen Uganda'daki rafinerinin altın rafinerisi olabileceğini araştırırken Gülen okullarının altın madenleriyle olan ilişkisi dikkatleri çekti. Geçen yıl dünyada altın üretimi yapan 66 ülkede toplam 2 bin 700 ton altın çıkarıldı. Bunun yüzde 95'e yakını ise listedeki ilk 50 ülkede üretildi.
 
GOLDEN GENERATION VAKFI
Uganda, Laos, Burundi, Papua Yeni Gine, Mali gibi mali durumda iyi olmayanlar olduğu gibi ABD ve Çin gibi de bir çok memleketin bulunduğu ilk 50 listesinde, 48 ülkede Gülen okulların ve kurumlarının faaliyette bulunduğu ortaya çıktı. Gülen hareketinin "Türk Okulu" adı altında örgütlendiği 130 ülkeden çoğu altın zengini çıkarken diğer okulların ise mücevherat ve altın trafiğinin geçtiği ülkelere yayılması dikkat çekti. Bu durum her fırsatta 'altın bir nesil' yetiştirdiklerini belirten ve ABD'deki en büyük vakıflarının adı da "Golden Generation" (Altın Nesil) olan Gülen hareketinin altın aşkının nereden geldiği sorularını da akıllara getirdi.
 
ALTIN ÜRETİCİSİ ÜLKELER
Çin
Avustralya
ABD
Rusya-Kapatıldı
Güney Afrika
Peru
Kanada
Endonezya
Gana
Meksika
P. Yeni Gine
Brezilya
Şili
Özbekistan
Mali
Arjantin
Tanzanya
Filipinler
Moğolistan
Gine
Kolombiya
Venezuela
Uganda
Zimbabwe
Kırgızistan
Surinam (YOK)
Yeni Zelanda
Bolivya (YOK)
Kazakistan
Japonya
İsveç
Türkiye
Laos
Hindistan
S. Arabistan
Burkina Faso
Botswana
Burundi
Fas
Tayland
Tacikistan
Etiyopya
Bulgaristan
Fildişi Sahili
Romanya
Polonya
Gürcistan
lMalezya
Sudan
Nijer

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 16 Ocak 2014 Perşembe 16:39

çamur at izi kalsın,yolsuzlugu örtmek için gündemi unutturmaya çalışıyorlar halk bunun farkında sandıga gömüleceksiniz.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Elvan’dan kritik ‘internet yasakları’ açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Habertürk'te yeni ...
Zaman’dan postmodern darbeyle ‘dostmodern’ darbe kıyası!
Zaman Gazetesi 28 Şubat’la bugünü kıyasladı, postmodern darbede dindar ...
Kanser hastası Hilmioğlu için yeni bir tahliye umudu
5 yıldır Ergenekon’dan tutuklu bulunan yüksek şeker, karaciğer ve kanser ...
 
Zihinsel engelli kadın baltayla öldürüldü
Karabük'te zihinsel engelli bir kadın, kendisi gibi zihinsel engelli erkek ...
İstanbul’da meydan savaşı: 4 ölü, 1 yaralı
Bağcılar’da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi hayatını kaybederken, ...
Şiddet cinnet getirdi: Kocasını ekmek bıçağıyla...
Bergama’da iddiaya göre, A. Çoban, şiddet gördüğü kocası Ömer Çoban'ı ...
 
Yıldırım’a ‘Hırsız var’ protestosu yapan kadın serbest
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Dikili'ye ...
İzmirli kamyoncuların isyanı tam gaz: TIR dorsesinde eyleme!
İzmir’de, kamyon şoförleriyle sahipleri, artan komisyoncu ve yakıt giderlerini ...
Bakanlıktan jet SBS açıklaması: Karara itiraz!
Milli Eğitim Bakanlığı SBS karar ile ilgili açıklama yaptı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva