HABERLER>TELEVİZYON
12 Eylül 2017 Salı - 20:54

RTÜK'ten 'evlilik programı' cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Flash TV'deki "Hayata Dair" isimli programın formatında evlilik programına doğru bir değişikliği tespit ederek, kanala reklam gelirinin yüzde 3'ü oranında ağırlaştırılmış idari para cezası uyguladı.

RTÜK ten  evlilik programı  cezası

RTÜK'ün bugün gerçekleştirilen Üst Kurul toplantısında toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırılık teşkil eden yayınlar masaya yatırıldı. 

Flash TV'de yayınlanan "Hayata Dair" isimli programı bir ay süresince titizlikle takip eden RTÜK, özellikle son günlerdeki yayınlarda programın formatında evlilik programına doğru değişiklik yapıldığını, programa eş arayan kişilerin de katıldığını tespit etti. 

Üst Kurul, söz konusu yayının "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz." hükmüne aykırılık teşkil ettiğini saptayarak, kanala reklam gelirinin yüzde 3'ü oranında ağırlaştırılmış idari para cezası verdi. 

"HADİ İNŞALLAH"A PARA CEZASI 

RTÜK, Fox TV'de yayınlanan "Hadi İnşallah" isimli filmde ise çocuk ve gençleri olumsuz etkileyecek diyaloglara yer verildiğini tespit etti. Kurul, söz konusu yayının "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz." hükmüne aykırılık teşkil ettiğini değerlendirerek, kanala idari para cezası uyguladı. 

Üst Kurul ayrıca Fox TV'de yayınlanan "Kayıtdışı" isimli dizinin tanıtımında da Renault marka otomobillerin ürün yerleştirmesine yer verildiğini saptayarak, yayının "Sinema ve televizyon için yapılmış filmler, diziler ile spor ve genel eğlence programları haricinde, yayınlarda ürün yerleştirmeye yönelik uygulamalara yer verilemez?" hükmüne aykırılık teşkil ettiğini değerlendirdi. Kanala, bu kapsamda uyarı cezası verildi. 

HALK TV'YE "GİZLİ REKLAM" CEZASI 
Halk TV'de yayınlanan "Canda Sağlık" isimli programda "Gold Termal" isimli ürünün gizli reklamının yapıldığını saptayan RTÜK, söz konusu yayının "Gizli ticari iletişime izin verilemez." hükmüne aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle kanala idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı. 

Cinsel içerikli ürün reklamları yayınlandığı belirlenen Müzik Türk'e ise söz konusu yayınların "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dahil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez..." hükmüne aykırılık teşkil ettiği değerlendirildi. Kanala, bu programdan dolayı 10 gün yayın durdurma cezası verildi. 

RTÜK, özellikle 690 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile getirilen düzenlemeler kapsamında, evlilik programlarını yayınlayan ya da film, dizi, reklam gibi yayınlarda toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı yayınlar yapan, bitkisel gıda takviyesi, cinsel ürün arkadaşlık hattı, çekiliş gibi yayınlara devam eden kanallara yayın lisansı iptaline kadar varan üst sınırdan ağırlaştırılmış idari para cezaları ve program durdurma cezaları veriyor. (AA)

 
Genelkurmay' dan SİHA açıklaması
 
Beyaz Saray'da sular durulmuyor! Şimdi de...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ateş böceği' en mutlu günü için İzmir'i tercih etti
Ateş Böceği dizisiyle ekranlarda olan oyuncu Nilay Deniz, görüntü yönetmeni ...
Bakanlık 'Çitos Efe' için harekete geçti!
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Show TV’de yayımlanan “Çocuktan ...
Şarkıcı Ferhat Göçer geleneği bozmadı
 Şarkıcı Ferhat Göçer, son 6 yıldır olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ...
 
Merve'nin keyfi Alaçatı'da kaçtı
Murat Dalkılıç’la iki yıllık evliliklerini bitirme kararı alan Merve Boluğur, ...
TRT'nin yarışmasında 'organik hoşaf' finale kaldı!
TRT Haber'de "Bir Fikrin mi Var" isimli yarışmada düzenlenen programda ...
Yer: İzmir... Bu ağaçlara nazar değmesin
İzmir'in Kemeraltı Çarşısı'nda Hisarönü'nde bulunan, burayı ziyaret edenlerin ...
 
RTÜK'ten bir ilk! 5 televizyon kanalının lisansı iptal edildi
RTÜK, uygunsuz yayın yaptığı için 10 günlük yayın durdurma cezası alan ...
Kadir İnanır yeniden ekranlarda
Beş yıl aradan sonra usta oyuncu Kadir İnanır yeni bir dizi projesiyle ekrana dönmeye hazırlanıyor.
Flaş! NTV Spor kapanıyor: İşte o tarih!
Yaptığı yayınlarla Türk sporunun son dönemlerine damga vuran NTV Spor, flaş bir karar aldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva