HABERLER>GÜNCEL
22 Eylül 2017 Cuma - 17:23

Romanya hayali Kocaeli'nde bitti! Ölü sayısı artıyor!

Sahil Güvenlik Komutanlığından, Kocaeli/Kefken açıklarında içerisinde göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin batması sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği, arama faaliyetlerinde 40 göçmenin kurtarıldığı, 13-15 dolayında göçmene yönelik arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Romanya hayali Kocaeli nde bitti! Ölü sayısı artıyor!

Komutanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 22 Eylül 2017 tarihinde saat 01.35‘te ticari bir gemi tarafından Kefken/Kocaeli 64 deniz mili kuzeyinde içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin yardım talebinde bulunduğu ihbarı alındığı belirtildi. İhbarın alınmasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bölgeye, bir sahil güvenlik uçağı ve iki sahil güvenlik botu sevk edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Bölgede bulunan ticari gemilerle arama kurtarma faaliyetlerine katılmak maksadıyla koordine kurulmuştur. Saat 05.03’te battığı bildirilen düzensiz göçmen teknesine yönelik icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde, saat 05.25’te Sahil Güvenlik uçağı bölgeye intikal etmiş ve 2 adet SAR (Arama Kurtarma) kitini denize atmıştır. Bölgeye saat 05.38’te intikal eden sahil güvenlik botu tarafından denizden 23, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı helikopteri tarafından 1, ticari gemiler tarafından 16 olmak üzere toplam 40 kazazede ilk aşamada sağ olarak kurtarılmış, müteakiben 15 cansız beden denizden alınmıştır. Göçmen ifadelerine göre, kayıp olduğu değerlendirilen yaklaşık 13-15 kayıp düzensiz göçmenin aranması faaliyetlerine devam edilmektedir. Arama kurtarma faaliyetlerine destek sağlamak maksadıyla görevlendirilen; 1 sahil güvenlik uçağı, 1 helikopterli sahil güvenlik korveti, 2 Sahil Güvenlik botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı 1 uçak, 1 helikopter ve 2 karakol gemisi ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı 1 kurtarma botu bölgeye intikalde olup, 5 ticari gemi arama kurtarma faaliyetlerine iştirak etmektedir." 

Hamile kadının bebeği kurtarılamadı 
Kurtarılan göçmenlerin bulunduğu TCSG-74 adlı sahil güvenlik botu, Kefken Limanı'na ulaştı. Aralarında çocukların da bulunduğu göçmenler, limanda kurulan seyyar hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra bazı göçmenler, hazır bekletilen ambulanslarla Kocaeli'deki hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan 2 yaralı, helikopterle Kocaeli'deki bir hastaneye sevk edildi.  Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan hamile bir kadının, karnındaki bebeğinin ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. 

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor 
Teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin cenazeleri de hastane morguna götürüldü.  Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin kaybolan göçmenlerin bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığınca düzensiz göçün önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, 13 Ağustos-9 Eylül 2017 tarihleri arasında Karadeniz'de 7 olayda 834 göçmen yakalanarak olası can kayıpları önlenmiş, 10 göçmen kaçakçısı da gözaltına alınmıştı. Ayrıca diğer kolluk birimleriyle müşterek yürütülen faaliyetlerde de jandarma ekiplerince 2 olayda 237 göçmen ve 5 organizatör yakalanmıştı. 

Yasa dışı göçün önlenmesi için Ege ve Akdeniz'de olduğu gibi Karadeniz'de de Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları denizden ve havadan, emniyet ve jandarma ekipleri ise karadan denetimlerini sürdürüyor. (AA)

 
İzmir'de İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden skandal fotoğraf! Gözaltında!
 
Karaburun'da Ahilik Haftası heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden skandal fotoğraf! Gözaltında!
İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Mustafa Kaya, ...
Aranan eski HDP'li başkan teslim oldu
MERSİN’de 10 ay önce terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen soruşturma ...
"İstifa etti" iddiaları  tartışılırken Topbaş'tan mesaj
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında istifa ettiği ...
 
Flaş karar! Görüşmelere Erdoğan da katılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ziyaretini tamamlayarak yurda döndü. ...
Çipli kimlik kartında büyük hata
Diyarbakır’da bir iş kadınının, başvuru yapmamasına rağmen adına çipli ...
Evde bulduğu cinsel uyarıcı ilacı içen çocuk yaşam mücadelesi veriyor
KIRKLARELİ’nin Vize İlçesi’nde, evde bulunan cinsel gücü arttırıcı ilaçlardan ...
 
İzmir'de sahte içki baskını!
Bornova ilçesinde iş yerine düzenlenen operasyonda 20 litre ve 336 şişe ...
İzmir'de katliam gibi kaza! Aynı aileden 3 kişi...
İzmir - Aydın Otoyolu'nda, başka bir otomobilin çarpmasıyla kontrolden ...
İzmir'de polislere 'uyuşturucu' tutuklaması: Bakın ne yapmışlar
İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva