HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Aralık 2016 Cuma - 10:30

Roman Bandosu Buca'dan yola çıktı!

Buca Belediyesi, Avrupa Birliği’nin ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı’ kapsamında ‘Yerel Olanakların Etkinleştirilmesi Yolu ile Roman Bandosu Kurulması Projesi’ için 96 bin 346 Euro hibe desteği kazandı.

Roman Bandosu Buca dan yola çıktı!

Buca Belediyesi’nin, Avrupa Birliği’nin “Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Operasyonu” programı kapsamında hibe desteği kazandığı “Yerel Olanakların etkinleştirilmesi yolu ile Roman Bandosu Kurulması Projesi” açılış ve tanıtım toplantısı Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Projenin açılış toplantısına Avrupa Birliği Delegasyonu Türkiye Temsilcisi Mustafa Balcı, İzmir Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği Başkan Yardımcısı Alper Yağlıdere, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende, proje ortağı olan İzmir Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği adına konuşan Başkan Yardımcısı Alper Yağlıdere, roman vatandaşlara müzik eğitimi ve istihdam olanağı sağlayacak proje için Buca Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Desteğe hazırız
Avrupa Birliği Delegasyonu Türkiye Temsilcisi Mustafa Balcı, Buca Belediyesi’nin dezavantajlı gruplara destek sağlayan projelerinden memnuniyet duyduklarını belirtirken,  belediye bünyesinde AB Koordinasyon Merkezi kurulması halinde AB delegasyonu olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarının müjdesini verdi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, dezavantajlı grupların en büyük sorununun eğitim ve istihdam olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz aylarda açtıkları Charlie Chaplin Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi ile Roman vatandaşların eğitim sorununa neşter vurduklarını belirten Başkan Piriştina, AB’nin hibe desteği ile kurulacak Roman Bandosu ile de istihdamı arttıracak bir adım atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.   

Roman bandosu ipi göğüsledi
Yoksulluk riski altındaki bireyler, engelli bireyler, Romanlar, zorunlu göç mağdurları, eski mahkûmlar gibi hassas veya sosyal dışlanmaya maruz kalan gruplara yönelik projelerin değerlendirildiği destek programında Buca Belediyesi, Roman vatandaşlar için hazırladığı proje ile AB hibe desteğine layık görüldü. 

"Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" adlı hibe programına “Yerel Olanakların etkinleştirilmesi yolu ile Roman Bandosu Kurulması projesi” ile katılan Buca Belediyesi, 2 bin 200 proje arasında başarılı bulunarak destek almaya layık görüldü. 

Buca Belediyesi, öncelikli hedefleri arasında önyargılar ve ayrımcılıkla mücadele için farkındalık yaratma olan hibe destek programından destek alma başarısını gösterirken, projenin romanlara müzik eğitimi vermeyi hedefleyen tek çalışma olduğu belirlendi.

Buca Belediyesi’nin İzmir Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği’nin proje ortaklığında yürüteceği ‘Roman Bandosu’ projesi için roman müzisyenlerden 15’i erkek, 5’i kadın olmak üzere toplam 20 kişi seçilecek. Seçilen bando üyeleri Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuarı öğretim üyelerinden 6 ay süresince haftada 3 gün eğitim alacaklar. Ayrıca 2 aylık sosyal motivasyon ve ayrımcılık eğitimi de verilecek olan müzisyenler, Buca Belediyesi’nin sosyal ve kültürel etkinliklerinde roman bandosu olarak sahne alacaklar.

 
Kayseri Komando Tugayı 5 günde 23 şehit verdi
 
İzmir’e metro müjdesi: Başbakan imzaya açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Pekdaş’tan ‘çat-kapı’ ziyaretler tam gaz
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, her hafta gerçekleştirdiği ev ziyaretlerini ...
Bornova’da hizmet esnafın ayağına gidiyor
Belediyeye ruhsat için başvuru yapan esnafın, onaylanmış ruhsatları Zabıta ...
Akpınar'a KEYSAM onuru: En başarılı başkan
Kent ve Yerel Yönetimler Stratejik Araştırmalar Merkezi (KEYSAM) engellilere ...
 
Türkan bebek Menderes’te anılacak
Bulgaristan’da zorunlu asimilasyon girişimi sırasında yaşamını yitiren ...
İzmir'in dev bağlantı yolu projesi için 13 firma yarışacak
Büyükşehir Belediyesi, Buca’yı Otogar’a bağlayacak 2,5 kilometrelik tünel ...
Başkan Pekdaş’tan limanın önünü açan karar!
ÖİB İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı’nın özeleştirilmesi için hazırlanan ...
 
Karşıyaka can dostlara sahip çıktı
Can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren ...
Annelerin ÇEŞKA’sı ‘Anne Mutfağı’ açtı
Çeşme'nin girişimci annelerinin kurduğu Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve ...
İzmir’de 2017 ulaşım yılı: Büyükşehir’den proje yağmuru
Büyükşehir, 2017’de trafik ve ulaşım sorununa kökten çözüm getirecek pek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva