HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2024 Salı - 12:25

Rest çektiler, terk ettiler... CHP Genel Merkezi'nde liste savaşları!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde İzmir’deki meclis üyeleri adayları konusunda kriz yaşandığı aktarıldı. Sabaha kadar süren tartışmalarda il yöneticileri ile bazı ilçe başkanlarının genel merkezi terk ettiği bildirildi. İzmir'e dönen bazı ilçe başkanlarının ilçe yönetimleri ile olağanüstü toplantılar yapacakları ve istifa kararları alabilecekleri öğrenildi. Diğer yandan ilçe başkanlıklarında görevden almaların da olabileceği değerlendiriliyor.

Rest çektiler, terk ettiler... CHP Genel Merkezi nde liste savaşları!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nda belediye başkan adayları ile meclis üyesi adaylarının YSK’ya isimlerinin verilmesi ile ilgili son saatlere yaklaşılırken meclis üyesi adayları ile ilgili genel merkezde yoğun tartışmalar yaşandı.

İzmir için meclis üyesi adaylarının belirlenmesi ile ilgili olarak ise Genel Merkez koridorlarında gece yarısı yaşananlar ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İlçe Belediye Başkan Adayları ve Genel Merkez yetkilileri meclis üyesi adaylarını belirlemek için görüşmeler gerçekleştirdi. İlçe başkanları ve il yönetiminin görüşünün alınmadığı iddia edilen süreçte 1-2-3 ve 4’ncü sıraların genel merkezde belirlendiği kulislerde yerini aldı.

GENEL MERKEZİ TERK ETTİLER
İzmir il yöneticileri ise dikkate alınmadıkları ve listelerde görüşlerinin yansıtılmadığı gerekçesiyle gece yarısı genel merkezi terk ettiği iddia edildi. Yine bazı ilçe başkanları da il yöneticilerinin ardından  genel merkezde tartışma yaşadığı ve sonrasında binayı terk ettiği aktarıldı.

İSTİFALAR VE GÖREVDEN ALMALAR KAPIDA
Gece saatlerinde genel merkezde yaşanan tartışmalar sonrası birçok ilçe başkanı ilçe yönetimini olağanüstü toplama kararı aldığı öğrenildi. Kulislerde yer alan bilgiye göre bazı ilçe başkanları meclis üyeliği listelerinin verilmesi öncesinde ilçe yönetimleri ile birlikte toplu istifa edecek. Bazı ilçe başkanları ise ‘son uyarımızı yaptık’ diyerek saat 17:00’ı bekleme kararı alırken, listelerde değişiklik olmaması halinde ise istifa edecek.

İstifaların yanı sıra ise aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmalar sonrası kentte bir çok ilçe başkanının da görevden alınabileceği ve aynı gün içerisinde yeni yönetimin atanabileceği de kulislerde yerini alan bilgiler arasında…

İLÇE BAŞKANI AYRI, BELEDİYE BAŞKANI AYRI LİSTE
Liste krizinde yaşanan bir başka boyut ise genel merkeze çift liste götürülmesi oldu. Genel Merkez talimatlarına göre geçmişte ilçe başkanları ve belediye başkanları ortak liste hazırlarken, Seferihisar, Karabağlar, Bayraklı,  Urla, Narlıdere gibi ilçelerde adaylar ve ilçe başkanları farklı listeler götürdü.  Çift liste krizinin ardından ise genel merkezin ‘siz 1,5 sene sonra nasılsa yoksunuz’ diyerek belediye başkan adaylarını listelerini dikkate aldığı iddia edildi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI MECLİS ÜYESİ YAPILMAYACAK
Meclis üyeliği listelerinde 2019 seçimlerine göre büyük oranda revizyon yapılacağı da kulislerde yerini almış durumda. Belediyede çalışan personellerden kesinlikle meclis üyesi yapılmayacağı belirtilen süreçte ‘ithal meclis üyesi’ krizi de kulislere yansımış durumda. Genel Merkez tarafından yapılan listelerde iddiaya göre o ilçede yaşamayan isimlere yer verildiği iddiaları da tartışmaları körükleyen sebepler arasında…

LİSTELERDE SON KARAR ÖZEL’DE
Büyükşehir Adayı Tugay, ilçe belediye başkan adayları, MYK ve PM üyelerinin süzgecinden geçen listeler ise son olarak Genel Başkan Özgür Özel’den geçtiği iddia edildi. Aday belirleme sürecinde de ‘İzmir’e özel çalışacağım’ ifadelerini kullanan Özel’in tüm ilçe meclis üyesi adaylarını tek tek incelediği ve değişiklikler yaptığı iddia edildi.

 
İzmir'de araç sayısı arttı... En çok hangi marka satıldı?
 
Tartışmalara neden olmuştu... O gemi için söküm izni!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir İzmirli 20 Şubat 2024 Salı 20:48

Yeter artık Sayın Özgür Özel böyle olmuyor sizde beceremediniz Kararlar dogru degil haksızlık diz boyu adil degil Özellikle İzmiri kaybetmek icin hersey yapıldı Atamın partisi yerle bir olacak böyle giderse Dönün bu yanlıstan Lütfen

Yorumu oyla      1      1  
Aysel Cınar 20 Şubat 2024 Salı 20:40

Emekten yana olunmayan isimler Meclis üyesi listeler yine torpil olusmus CHP kaybedecek bu kez İzmir ve İzmirliyi kaale almıyorsunuz Bıraksaydoniz bari meclis üyedini halk secseydi hep dayatma hep dayatma olmazzzz İzmir gidiyortrr

Yorumu oyla      1      1  
Doğrucu Davut..... 20 Şubat 2024 Salı 15:04

Bir pastayı paylaşır gibi paylaştınız ili ilçeyi ve meclis üyelerini rakip takıma altın tepside sunduğunuz her şeyi çok yanlış var kararlar aldınız... Burası İzmir dayatmaları asla boyun eğmez dayattıklarınız kendileriyle beraber size de kaybettirecekler!!!!!

Yorumu oyla      5      2  
doğrucu davut 20 Şubat 2024 Salı 14:54

özgür özel doğru kararlar almaya devam ediyor. belediye çalışanları meclis üyesi olmamalı. hatta bir de bundan sonra meclis üyesi olanların akrabaları belediyelerde işe girmemeli. müteahhitler belediye başkanı ve meclis üyesi olmamalı. ilçe başkanlarını dikkate almayın hepsi de belediye başkanlarının güdümünde. başkanları gittiğine göre onların hiç bir fonksiyonu kalmadı. belediyede işe yerleştirme rüşvetiyle orada oturuyorlardı. hepsine de güle güle deyin gitsin!

Yorumu oyla      5      1  
VfV 20 Şubat 2024 Salı 14:46

Ne genel başkan adayı, ne milletvekili adayı, ne belediye başkanı adayı, ne meclis üyesi adayı...Hiç birşey beğenmez misiniz siz arkadaş ya? Birini seçsen öbürü küser, istifa eder; öbürünü seçsen bu istifa eder. Hiç biriniz partili değilsiniz, çıkarcısınız o kadar.

Yorumu oyla      3      1  
İzmirli 20 Şubat 2024 Salı 14:40

Aday belirlemede yapılan beceriksilikten sonra 31 Mart'da chp çok ama çok büyük bir yenilgi alacak! İzmir'i her seçim çantada keklik görenler çapaya! İzmir sizin babanızın çiftliği değil.. Ceketi koysak İzmirliler oy verir mantığı 31 Mart'da son buluyor! Genel merkez ağaları İzmir'i dizayn edemeyeceksiniz! Tıpış tıpış asla yok!!

Yorumu oyla      6      2  
bekir 20 Şubat 2024 Salı 14:18

sen rantı yıyeceksın ben yıyecegım tartısması plan proje yokkkk al sana chp

Yorumu oyla      6      0  
Efesli Herakleitos 20 Şubat 2024 Salı 14:06

Vefa Ülgür aday gözün aydın Selçuk!!!!

Yorumu oyla      5      1  
20 Şubat 2024 Salı 13:37

Taksici, dolmuşçu ağaları, belediye ağaları, müteahitler vs ile dolmazsa iyi olur

Yorumu oyla      12      0  
Ali 20 Şubat 2024 Salı 13:29

Kurultay çok yakın hazırlanın

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'CHP'nin milli ve manevi aidiyeti kalmamıştır!'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında "Demlenmiş ...
Eski belediye başkanı 'yola devam' dedi... Seferihisar'da son gün transferi!
Seferihisar’da iki dönem belediye başkanlığı yapan, İYİ Parti’den aday ...
CHP'nin adayı Eşki: İzmir Atatürkçülerin kalesi olmuştur!
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Geleneksel Dayanışma Kahvaltısı’na katılan ...
 
CHP Çeşme adayı Denizli ‘3 metre yeter’ dedi: Alaçatı-Çarşı’ya elektrik vaadi!
CHP Çeşme Adayı Lal Denizli, Alaçatı Çarşı girişine basma panel fikrini ...
Bir evden iki aday!
AK Parti, İzmir’in Kiraz ilçesinde mevcut belediye başkanı Saliha Özçınar ...
AK Partili Kaya’dan CHP listelerine gönderme: Bizimle çalışanı yediler!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP belediye başkan aday ...
 
CHP'nin Hatay kararı belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi'nde krize dönen Hatay Büyükşehir Belediye Başkan ...
Kılıçdaroğlu liste paylaşıp Erdoğan'a seslendi!
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir ...
MHP'nin acı günü: MYK üyesi hayatını kaybetti!
MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ferhat Çakıroğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva