HABERLER>GÜNCEL
15 Nisan 2014 Salı - 11:48

Polisin kör ettiği gence 19 ay hapis!

Kuşadası'nda gözaltına almak istediği Umut Tamaç'ı başından vurarak kör eden polis Murat Üşenmez, altı ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı ve cezası ertelendi. Tamaç'a ise 'direnme' suçundan yedi buçuk ay, 'hakaret' suçundan da 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Polisin kör ettiği gence 19 ay hapis!

İSTANBUL - Aydın Kuşadası’nda dört yıl önce sokakta karşılaştığı ve gözaltına almak istediği Umut Tamaç adlı şizofreni hastası genci, bıçak çektiği ve kendisine direndiği iddiasıyla başından vurarak kör eden polis Murat Üşenmez, yargılamanın sonunda ‘taksirle yaralama’ suçundan altı ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı ve cezası ertelendi.
 
Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre bütün hayatı yerle bir olan 30 yaşındaki Umut Tamaç ise bir gözünü kaybettiği yetmezmiş gibi, ‘direnme’ suçundan yedi buçuk ay, ‘hakaret’ suçundan da 11 ay 20 gün hapse çarptırıldı. Cezalar ertelenmedi. Umut Tamaç’ın vurulmasından sonra polis yetkililerinin, lehte ifade vermeleri için esnafa ve tanıklara baskı uyguladığı, ilk ifadelerde “Tamaç bıçak savurdu” dedirtildiği, daha sonra jandarmada ve savcılıkta alınan ifadelerde ise gerçeğin anlatıldığı belirlenmişti. Ne var ki tanıklar, mahkeme huzurunda da bir kez daha ifade değiştirdi.

O tarihte 28 yaşında olan Umut Tamaç, bir süre Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmüş ve taburcu edilmişti. Tamaç, 13 Nisan 2010’da çarşıya çıktığında polis Murat Üşenmez’le karşılaştı. Merkez Polis Amirliği’nde evrak memuru olarak çalışan Üşenmez görevi kapsamında olmadığı halde Adli Tıp Kurumu’na sevki olduğu gerekçesiyle Tamaç’ı durdurdu ve gencin kendisiyle gelmesini istedi. Üşenmez’in iddiasına göre Tamaç, cebindeki bıçağı çıkarıp küfür etmeye başladı, yumruk atıp boğazına sarıldı. Üşenmez de belindeki silahını çekti. Üşenmez’e göre arbede sırasında silah patladı. Tamaç’ın kafasından giren kurşun, çenesinden çıktı ve bir gözünü kör etti.
 
POLİS BASKI UYGULADI İDDİASI
Polis Üşenmez’in bu anlatımını silahın patladığı noktada kasap dükkanı işleten Mehmet Yaylacı çürüttü. Yaylacı, Tamaç’ın elindeki bıçağı çok önceden yere attığını ve elinde tutmadığını belirtirken, “Polis adama ‘Başıma bela olacaksın, seni öldüreceğim’ diyordu. Karşısındaki, korkudan ses çıkarmıyordu. Polis bu sözünü birkaç kez tekrarlayınca bu şahıs da ‘Öldüreceksen öldür’ dedi. Polis ayaklarına ateş etti. Adam yola doğru gitmek istedi. Polis önüne geçmek istedi, yakasından tuttu. Bu esnada tabancanın namlusuyla adamın alnına tıklatacak şekilde iki kere vurdu. Şakağına dayayıp tetiğe bastı” dedi. Yaylacı, olaydan hemen sonra emniyet müdürü ve polislerin esnafı gezdiğini ifade etti. Kuzeni Mustafa Yaylacı da iki kişinin arasında boğuşma yaşanmadığını belirterek, “Polis tabancayı götürüp sağ şakağına dayadı. Tabancayla itekleyerek götürmeye çalıştı. ‘Beni vurmak zorunda bırakma’ diyordu. Diğeri de, ‘Vurmazsan adam değilsin’ dedi. Polisin tabancası adamın sağ şakağındayken patladı” dedi. Bu arada polis görevlilerinin ulaştığı kimi tanıklar, Tamaç’ın polise bıçak çekip savurduğunu iddia etti. Hatta kimi tanıklar, polisin elinde silah görmediklerini bile ileri sürdü. Aynı gün Tamaç’la kavgalı bir komşunun da ifadesinin alındığı anlaşıldı.
 
Bunun üzerine Tamaç ailesinin avukatı Bülent Tokuçoğlu ifadenin jandarma tarafından alınmasını istedi. Jandarmada dinlenen Elif Duymaz ve Selma Şekerci, Tamaç’ın bıçağı çoktan atmış olduğunu ve uzaklaştığı sırada polis Üşenmez’in tetiğe bastığını anlattı. Kuşadası Savcısı Fikret Aras tarafından yürütülen soruşturma sonunda polis Üşenmez hakkında ‘silahla adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan, Tamaç hakkında ‘memura silahla direnme ve hakaret’ suçlarından dava açıldı. Söke 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılamada kimi tanıklar ifadelerini değiştirdi. Dava, geçen 18 Mart’ta sonuçlandı.

Üşenmez’e ‘taksirle yaralamaya sebebiyet vermek’ suçundan altı ay 20 gün hapis cezası verildi ve hükmün açıklanması ertelenirken; gözünü kaybeden Tamaç’a ise ‘direnme’ suçundan yedi ay 15 gün, ‘hakaret’ suçundan da 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Avukat Tokuçoğlu yargının devletçi bir bakış açısıyla hareket ettiğini ifade ederek, “Devletin her zaman memurunu koruyan bir zihniyetle hareket etmesinin bir sonucudur bu. Vatandaşın ister gözü kor olsun, ister canı gitsin, devlet, suçlu memurunu diğer memurları aracılığıyla, hakimi ve savcısıyla koruyor. Olan gencecik insanlara oluyor” dedi. (Radikal)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Öz Vatandaş. 15 Nisan 2014 Salı 13:55

Yaşasıııııııııııııııın İleri Demokrasiiiii, Yaşasııııııııııııııııııın suçlular dünyası.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kan davası barışı da müebbetten kurtaramadı!
Muş'ta 2011 yılında Şakir Karakaya'nın öldürülmesinin ardından kan davası ...
‘TIR soruşturması’nda iki asker serbest
Adana'da MİT’e ait TIR’ların aranması nedeniyle açılan 'casusluk' soruşturması ...
Flaş! Eski Vekilin aracına silahlı saldırı: 3 ölü
Bakırköy'de eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın ...
 
Hayırsız Ada’yı Atatürk’e benzeten soruya inceleme
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 7'nci sınıf öğrencilerine yönelik performans ...
AK Partili RTÜK üyelerinden zor kurtuldular!
Anadolu Efes Basketbol Takımı’nın dansçılarını konuk eden CNNTürk Televizyonu, ...
Dicle Üniversitesi'nde iki istifa birden
Dicle Üniversitesi'nde iki profesör istifa etti. Haberi doğrulayan üniversite ...
 
İstanbul’da korkutan yangın
İstanbul Ataköy'de temel kazma çalışmaları devam eden residance şantiyesinde ...
İki ilin emniyetinde yer değiştirme şoku
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde 12 şube müdürü ile 2 şube müdür yardımcısının ...
Flaş! Vali Mutlu açıkladı: Taksim yine 1 Mayıs’a kapalı
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamaları için, "Şu anda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva