HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2016 Cuma - 11:22

Perinçek: Hayatımın en mutlu dönemindeyim

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Hayatımın en mutlu dönemlerindeyim diyebilirim. Türkiye'nin geleceğine güvenle bakıyorum. Birçok karamsar var Türkiye'de. Hiç karamsar bir süreçte değiliz" dedi.

Perinçek: Hayatımın en mutlu dönemindeyim

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesinden 4 gün kadar önce Putin'e telefon ederek, "Biz oraya gireceğiz, (Kürt koridoruna) müdahale edeceğiz. Sizin tavrınız ne olur" diye sorduğunu, Putin'in ise buna "Görmezden geliriz" diye yanıt verdiğini, Rus uçağının düşürülmesinin de "Türkiye'nin Kürt koridoruna girmesini engellemek için yapılan bir oyun" olduğunu öne sürdü.

Gazeteciler.com internet sitesine gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Perinçek, "Hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz" şeklindeki soruya ise "Türkiye Asya'daki yerine yerleşmeye doğru gidiyor. Bunun için ben hayatımın en mutlu dönemini yaşıyorum" şeklinde yanıt verdi.

"Muhafazakarlarla vatan cephesi kurduk" açıklamasındaki kastının sorulması üzerine Perinçek, "Orada sadece muhafazakarlar değil milletin bütün kesimleri sayılıyordu. Milliyetçiler, halkçılar, sosyalistler, muhafazakarlar, ilericiler... Ama bir kısım, muhafazakarlarla sanki vatan için beraber olunmaz anlayışıyla, onu öne çıkardılar. Türkiye, bir vatan savaşı veriyor. Bölücü terör örgütüne karşı büyük bir mücadele var. O mücadelede bütün milleti birleştireceğiz. Kendisine solcu diyen ama PKK ile yan yana olanlar var. Hendeğin bu tarafında kim varsa onlarla biz kardeşiz. Mehmetçikle yüreği çarpan muhafazakarlar yanımızda ve bundan mutluluk duyuyoruz. Ama Amerika ve İsrail yandaşı olan sözüm ona sahte solcu olanlar karşı tarafta. Onlar düşman tarafı yeğlemiş bulunuyorlar ama yenilen taraftalar" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN SURİYE'YE GİRECEKTİ'
Perinçek, "Suriye meselesinde neden Suriye yönetiminden yana tavır alıyorsunuz" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Suriye Amerikan emperyalizmine karşı aslanlar gibi savaşıyor. Bütün kalbimizle onların mücadelesini destekliyoruz. Gözümüzün önünde Amerika merkezli bir müdahale var. Amerika çeşitli terör örgütlerini Erdoğan yönetimini de kullanarak Suriye'nin üzerine sürdü. 2011 yılından bu yana Suriye'yi parçalamaya çalışıyorlar. Suriye'nin parçalanması Türkiye'nin parçalanması demek, Irak'ın, İran'ın parçalanması demek. Eğer bölge ülkeleri birleşirse o zaman Amerika'nın projeleri ve Siyonizmin iddiaları yerle bir olur. Tayyip Erdoğan yönetimi Kürt koridoru dedikleri Amerika, İsrail koridorunu bozmak için Rusya ile en azından bir anlayış birliği içinde olmak zorunda. Bunu fark ettikleri için Erdoğan Putin'e telefon ediyor, uçak düşürülmeden 4 gün kadar önce. Diyor ki: 'Biz oraya gireceğiz, bu koridora müdahale edeceğiz. Sizin tavrınız ne olur?' Putin de 'biz görmezden geliriz' diyor. Bunu G20 toplantısında da aralarında konuşuyorlar. Rusya'da heyetimiz vardı bir ay önce, Putin'in kurmaylarıyla görüştüler. Orada bu bilgiyi doğruladık. Tayyip Erdoğan'ın Amerika İsrail koridorunu bozmak için Rusya ile bir ilişki aradığı gerçek. Zaten bir yalanlama da olmadı. Rus uçağı düşünce o ertelendi. Rus uçağının düşürülmesi de Türkiye'nin Kürt koridoruna girmesini engellemek için yapılan bir oyun."

'ERDOĞAN AMERİKA'NIN YANINDA OLUNCA MI SEVİNECEĞİZ?'
"AK Parti'yle anlaştığınız, dün karşı karşıyayken bugün yan yana geldiğiniz yolunda eleştiriler alıyorsunuz. Nasıl oldu bu" sorusuna da Perinçek, "Vatan için. Hiç umurumuzda değil. Doğru olduğunu o kadar net görüyoruz ki. Bizim için Türkiye'nin toprak bütünlüğü, vatan var, Türkiye'nin bağımsızlığı var. Eğer Tayyip Erdoğanlar Türkiye'nin bağımsızlığı ve vatan bütünlüğü yönünde bir tavır alıyorsa bundan da memnuniyet duyarız. Biz kimin tarafındayız? Amerika'nın yanında mı Tayyip Erdoğanlar Amerika'nın tarafında mı olunca sevineceğiz? Tersine. Bu tarafta olduğunda sevineceğiz. Onun için bu eleştirilere değer vermiyoruz, bu eleştirilere zaten millet değer vermiyor" şeklinde cevap verdi.

'HAYATIMIN EN MUTLU DÖNEMİNDEYİM'
"Hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz" sorusuna ise Perinçek, şöyle yanıt verdi: "Hayatımın en mutlu dönemlerindeyim diyebilirim. Türkiye'nin geleceğine güvenle bakıyorum. Birçok karamsar var Türkiye'de. Hiç karamsar bir süreçte değiliz. Bir vatan savunmasında Türk Silahlı Kuvvetleri büyük başarılar kazanıyor. Bu başarıdan mutluluk duyanlarla duygudaşım. İkincisi cemaatler, Fethullah Gülen cemaati falan bunlar tutturamadı Türkiye'de. O da önemli bir gelişme. Fethullah Gülen cemaatinin temizlenmesi, bu da insana umut veren bir gelişme. Üçüncüsü, borçlanma ekonomisinin Türkiye sonuna geldi. Türkiye üretim ekonomisine geçecek. Dördüncüsü, Türkiye Asya'da nefes almaya başladı. En büyük ticaret ortaklarımız, Rusya, Çin, Almanya. Komşularımızla ilişkiler bizi kardeşliğe zorluyor. Irak, İran, Suriye, Azerbaycan, bunlarla hem güvenliğimiz hem ekonomimiz için işbirliği yapmak zorundayız. Bunların hepsine toplam baktığımız zaman Türkiye Asya'daki yerine yerleşmeye doğru gidiyor. Bunların hepsine baktığımızda bunlar umut veren süreçler. Bunun için ben hayatımın en mutlu dönemini yaşıyorum."

 
BM: Assange hakkındaki tutuklama kararı keyfi
 
Marmaris’de şeyhin kayıp-kaçak bedeli zaferi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Davutoğlu 10 maddelik eylem planını açıkladı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörle mücadele kapsamında 10 ayaklı eylem planını Mardin'de açıkladı.
AK Parti’de İzmir Eski Milletvekili 3 ili koordine edecek!
AK Parti İzmir eski Milletvekili Ali Aşlık Ege Bölgesi’nde üç ilden sorumlu ...
İZBAN'da son durak Torbalı: Tören iptal, tren geliyor!
Bakan Yıldırım'ın Başbakan Davutoğlu'na Kazakistan ziyaretinde eşlik edecek ...
 
Erdoğan: Cenevre'den ümidi olan var mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupalı dostlarımız bizden mülteci akınını durdurmamızı ...
CHP'li Özel'den Arınç'a 'bildiklerini anlat' çağrısı
Özgür Özel, kamuoyundaki her açıklamasından sonra Manisa'da bir dizi operasyonların ...
AK Partili kadınlar kimsesiz çocukların yüzünü güldürdü
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Kadın Kolları ...
 
Demirtaş'tan 'ses çıkarma eylemi' çağrısı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, herkesi bulunduğu yerde 'barış ...
Manisa’da CHP masası: Suç duyurularına sert tepki
CHP İl Örgütü’yle birlikte açıklama yapan PM Üyesi Moroğlu ve Erol, AK ...
CHP'den 'Dolmabahçe' iddiası: 3 dakika gecikmeli!
CHP'li Tanrıkulu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her şeyden haberi vardı. Ben ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva