HABERLER>DÜNYADAN
5 Mart 2019 Salı - 12:30

Pentagon'dan Türkiye'ye küstah tehdit!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Eric Pahon, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alan Türkiye'yi anlaşmayı iptal etmemesi durumunda 'ağır sonuçların' beklediği uyarısında bulundu.

Pentagon dan Türkiye ye küstah tehdit!

Ahval gazetesine açıklamada bulunan Pahon, " Türkiye'nin hava savunmasını geliştirmek istediğinin farkındayız ama Rus S-400 sistemleri alımının ABD ile Türkiye arasındaki savunma işbirliği üzerinde ağır sonuçları olacaktır." dedi.

Türkiye'nin hava savunma sistemlerini geliştirmek için alternatif çözümler aradıklarını bildiklerini belirten Pahon, buna rağmen S-400 füzeleri alınması durumunda çok geniş kapsamlı sonuçların ortaya çıkacağını söyleyerek, "Bu konuda açık bir diyalog sürdürüyoruz ve daha önce, önemli savunma sistemleri alımlarında NATO çerçevesindeki operasyonel uyumun sağlanmasının önemini vurgulamıştık" diye konuştu.

YENİ BİR TEKLİFTE BULUNMUŞLARDI
ABD'den gelen bir heyet Ocak ayında Ankara'da Savunma Sanayii Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'ndaki muhataplarından oluşan heyetle görüşmeler yapmış, görüşmelerde ABD yönetiminin Patriot sistemleriyle ilgili satış teklifini Türk tarafına ilettiği öğrenilmişti. 

ABD yönetimi Türkiye'ye S-400'lerden vazgeçmesi karşılığında görüşmelerin devam ettiği Patriot füze sistemlerinden birini 2019 sonuna kadar teslim etmeyi teklif etmiş, Ankara ise teklifi reddetmişti. 

Yaşanan bu gelişmeler üzerine piyasalarda da hareketlilik gözlenmişti.

Başta S400-Patriot tercihi olmak üzere ABD-Türkiye ilişkileri zaman zaman piyasalar üzerinde baskı unsuru yaratıyor. 1 Mart Cuma günü, güne 5.33- 5.34 civarında başlalayan Dolar/TL, öğleden sonra Türkiye'nin ABD'nin S-400 füzelerini satın almaması karşılığında önerdiği Patriot teklifini reddettiği haberi ile 5.40 TL'ye merdiven dayamıştı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,21 değer kaybıyla 103 bin 266 puandan tamamladı.

 "TÜRKİYE'NİN DE ŞARTLARI VAR"
Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Patriot ve S-400 füzelerinin alımıyla alakalı konuşurken, S-400’lerin alımının iptal olmasının söz konusu olmadığını aktardı."Biz Patriot alamadığımız için S-400'ü aldık. Bugüne kadar Patriot konusunda, en son yaklaşık 2 yıl önce gönderdiğimiz mektuba olumlu bir cevap geldi. Amerikalılarla müzakereler başladı. Bizim ihtiyacımız var, hava savunma sistemine. Etrafımızda ciddi riskler ve tehditler var. Füze tehdidi de var. Dolayısıyla ülkemizin hava sahasını korumak zorundayız." diye konuşmuş, 

"Batılılardan, müttefiklerimizden alamadığımız için S-400 aldık" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Şimdi Amerikalılar Patriot satabileceklerini söylediler ve heyetlerimiz müzakere ediyor. Şimdi Amerika bunu söylüyor ama bizim için önemli şeyler var. Birincisi fiyat. İkincisi teslim süresi. Üçüncüsü ileride ortak üretim ya da teknoloji transferi olacak mı, olmayacak mı? Teslim süresiyle ilgili itirazımıza, özellikle bir sistem için Amerika, şu anda bir tane sistemi daha önce verebileceklerini söyledi. Bu iyi." ifadelerini kullanarak, Türkiye'nin de şartlarının olduğuna vurgu yaptı.  (Habertürk)

 
Akit TV'nin Atatürk'e hakaret davasında karar çıktı
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Kocamaz' yorumu: Kumpas var!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bırakın bu işleri 9 Mart 2019 Cumartesi 01:23

AKP sıkıştıkça ABD saldırıyoröuş gibi yapar, milli dava deyip oy devşirir! Algı operasyonudur ama işe yaradı hep! Seçimler geçsin ya Trump gelir ya Reis gider, her şey normale döner! Olan sazanların oyuna olur, sarmal sürer gider!

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa tek saat uygulamasına geçiyor
Avrupa Parlamentosu Ulaştırma Komitesi, üye ülkelerde tek saat uygulamasına ...
Türkiye'yi o programdan çıkarmayı hedefliyor!
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin gelişmiş ekonomisini gerekçe göstererek, ...
Rusya kritik anlaşmayı askıya aldı!
Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ...
 
Ünlü müzisyen hayatını kaybetti
Elektronik müzik grubu Prodigy'nin solisti Keith Flint 49 yaşında yaşamını yitirdi.
Türk Konsolosluğu'na molotoflu saldırı!
Yüzleri maskeli 50 kişilik grup, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu'nu ...
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, yarın Türkiye'ye gelecek.
 
Tepkilere aldırmayan ABD'den Kudüs kararı!
ABD'nin Kudüs Başkonsolosluğu ile Başkan Donald Trump'ın, tepkilere rağmen ...
Uçan otomobil toplu taşımada kullanılacak
Malezya'da üretilmesi planlanan uçan otomobilin toplu taşımada ve nakliyede ...
Venezuelalı Bakan, ABD yaptırımlarıyla alay etti
Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, ABD'nin yaptırım kararlarıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva