HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Nisan 2014 Cumartesi - 10:40

Pasaporttaki düzenleme krizinde söz savunmanın: Bu işi aldığıma…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Konak Pier-Cumhuriyet Meydanı arasında yaptığı kıyı düzenlemesinde imalat hataları nedeniyle eleştirilen şirket Gür-Al İnşaat’ın sahibi Ali Yaşar Gözlü’den açıklama geldi. Gözlü, “Bu işi aldığıma pişman oldum. Herkes üzerime geldi. Geceleri rüyalarıma giren iş için canla başla çalıştım” dedi. Gözlü, yapılan işin problemli olmadığını söyledi.

Pasaporttaki düzenleme krizinde söz savunmanın: Bu işi aldığıma…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘prestij’ projeleri arasında yer alan Körfez Kıyı Tasarım Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Kıyının bölümlere ayrılarak ihale edildiği çalışmaların ilki Konak Pier-Cumhuriyet Meydanı arası büyük oranda tamamlandı. Yüklenici firma Gür-Al İnşaat’ın teslimatı yapmasına iki gün kala kriz yaşandı. Şirketin yaptığı imalatlarda hata olduğu belirtilirken 700 metre uzunluğundaki kıyı kesimde yapılan diğer çalışmaların da eksik ve hatalı olduğu dile getirilmişti.

- HANZADE ÜNUZ YAZDI: 'BÜYÜKŞEHİR'İZ YAPARIZ'...


 
İhaleyi dört ay önce 2 milyon 138 bin TL’ye kazanan şirketin sahibi Ali Yaşar Gözlü eleştirileri yanıtladı. Gözlü, şirket olarak imalatları zamanında bitirdiklerini ifade ederken hatalı bir işlem yapmadıklarını söyledi. Gözlü, “Biz ihaleyi yılbaşına yakın süreçte almamıza rağmen UKOME kararları nedeniyle işe 27 Şubat’ta başladık. İşin süresi ihale şartnamesi gereği 90 gündür. Bu sürede zaten çalışmalarımızı tamamladık. Bir sorun da yok. Kullandığımız malzemeler eleştiriliyor. Şu anda en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Zaten Büyükşehir Belediyesi’nin görevlileri durumu her gün denetliyor. Bir sorun olduğunda ‘şurası eksik’ diyorlar. Teslim günü yaklaşırken bu tarz konuların gündeme gelmesini doğru bulmuyorum. Biz zor şartlarda kısa zamanda işi bitirdik. Yerel seçim öncesinde binlerce insanın geçtiği güzergahı kapatmadan çalıştık. Her gün mitingin olduğu bir alanda olumsuzluklara rağmen işi bitirdik. Bölge esnafı da bize çok yardımcı oldu” dedi.


 
İŞ RÜYALARIMIZA GİRİYOR
Kıyı tasarım projesinin İzmir için önemli olduğunun bilincinde olduklarını da ifade eden Gözlü, “Her gün yerli yabancı binlerce insan bu bölgeden geçiyor. Burada yapılacak en ufak bir yanlış Büyükşehir’i zedeleyeceği gibi kente bakışı da zedeler. Biz dikkatli olmak zorundayız. Bu zamana kadar ne yapıyorsak şartname gereği olanları yaptık. Mozaik taşların beton içinde görünmediği bile ifade edildi. O mozaiklerin çapı bile şartnamede bellidir. En iyi malzemelerden üretim yaptık. Kimse bu konuda bizi eleştiremez. Zaten işi aldığıma pişman oldum. Herkes çalışma yaparken üzerime geldi. Yaptığımız fedakarlıkları bilenler biliyor. Gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Artık bu iş rüyalarımıza bile girmeye başladı. Ne yazık ki bu işten 400 bin TL’ye yakın zararım var. Sadece imalatların silinmesi işine 200 bin TL para verdim” diye konuştu.
 
Gözlü ayrıca çalışmaları kısa sürede tamamlayacaklarını ifade ederken eksiklerin de hemen giderilerek teslimatın yapılacağını sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürkan genç 13 Nisan 2014 Pazar 15:18

iZMİR İN İNCİSİ KORDON BASİT BİR YER KAPLAMASI BOYALARI ÇIKMIŞ BİSİKLET YOLU YER ALTI ÇÖP BİDONLARI KONULMUŞ HALA AÇILMAMIŞ NE BEKLENİYOR AZ EKİPLE HAZIR ÇİMLER SERİLECEK YOLLARDAN ÇIKARILAN BİÇİMSİZ TAŞLAR YİNE YERİNE KONMUŞ TAKIR TUKUR YETKİLİLERİN SEVKLERİ YOK ANLAŞILAN

Yorumu oyla      12      7  
13 Nisan 2014 Pazar 08:38

Hiç mi hiç yüklenici firmaya suçu atmayalım lütfen firma gereken açıklamayı yapmış böyle olmasını izmir halkı istemiştir 30 marta son söz ü söyledik susalım biraz belediyemiz ve bürokrsi konuş sun lütfen

Yorumu oyla      13      11  
reD 13 Nisan 2014 Pazar 04:50

sadece izmir'in değil tüm türkiye'in sorunu bu.. ve ışıklandırma önemli.. ben kıyıların ışıl ışıl olmasını istiyorum..

Yorumu oyla      11      7  
mehmet tekser 12 Nisan 2014 Cumartesi 23:03

Aziz başkan bırakın eskiyi silip aynısını yapmayı, kendinize biraz vizyon oluşturun farklı yatırımlar yapın hep sahile yapıyorsunuz.

Yorumu oyla      14      7  
Ben 12 Nisan 2014 Cumartesi 22:34

Ali Bey işin problemli olmadığını söylemiş. Var olan imalat yanlışları Ali Beyin sorunu değil ki... Onun kalite anlayışı var olan durumu problem olarak görecek gibi olsa zaten o sorunlar olmazdı. Sorun Ali Beyde değil zaten, bu işi ona yaptıranda...

Yorumu oyla      14      7  
gerçekler.. 12 Nisan 2014 Cumartesi 21:04

Taş döşeyen arkadaşlar nasıl bir ülkede yaşadığımızı unutuyor galiba!!! o taşlar on defa sökülürdü..Yolları,kaldırımları her türlü şehir mobilyasını hor kullanan bir milletiz..Dayanıklı olsun diye beton kullanılmıştır ve doğrudur..Gerisi goy goy..

Yorumu oyla      11      7  
12 Nisan 2014 Cumartesi 17:29

istanbul bb si de taksim meydanını aynı şekilde yaptı.bunun akp-chp ile alakası yok, vizyonla alakası var.taksim meydanı olduğu gibi beton döküldü ve çoğu yeri çatladı.şu meydanlara taş döşemek bu kadar mı zor? pasaport da artık yapılacak iş ya betonun üzerine taş döşeyecekler ya da çim döşeyip araya patika yol bırakıp, bu yola da taş döşemeleri ancak işi kurtarır.yoksa bu şekilde beton kalamaz.yazın 45-50 derece sıcak oluyor güneşin altı.çatlar.

Yorumu oyla      25      11  
Hep aynı şirket 12 Nisan 2014 Cumartesi 16:50

Araştırın bakın Büyükşehir in hemen hemen her işinde bu şirket var altın yolun orta refüjünüde bu şirket yaptı oranında hali ortada

Yorumu oyla      28      15  
serkan 12 Nisan 2014 Cumartesi 16:18

İzmirliyiz yaparız :) gezi olayları ve 17 aralık olmasaydı izmir binali beyindi siz proje nasıl yapılır bi görün

Yorumu oyla      31      34  
izmirli 12 Nisan 2014 Cumartesi 15:55

pasaportu görünce ben de üzüntüye kapıldım kaldırımın her tarafı çatlak ve yama dolu ayrıca bir ayrıntıya dikkat çekmek isterim aralardaki beton meydana konulan banka oturunca AYAĞIM YERE DEĞMEDİ BİRKAÇ BANKTA DAHA DENEDİM HİÇBİRİNDE DEĞMİYORDU bunu kim tasarladı ve hangi insanlara göre tasarladı merak ediyorum bir de kıyıdaki bankların üzerine güneşten ve yağmurdan korunmak için güneşlik koyulmalı bence bir İzmirli olarak bu hataların düzeltilmesini istiyorum

Yorumu oyla      38      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’daki ‘denetim krizi’ Vali Toprak el koydu!
Bayraklı Belediyesi’nin 2013 yılı harcamalarının incelendiği denetim komisyonu ...
Başkan Atila: Kadınlarla yan yana yürüyeceğiz
Işıkkentli kadınlar, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ile ...
Uyar’ın ilk büyük zirvesi muhtarlarla
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, seçimin ardından muhtarlarla ilk kez ...
 
Başkan Arslan’dan esnaf turu
Çiğli esnafına hazine kredisi sağlayan Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ...
Başkan Pekdaş’tan gençlere öğüt
Başkan Pekdaş kendisini kutlamak için ziyarete gelen CHP Konak İlçe Gençlik ...
Bornova’da üniversite-belediye işbirliğinde ilk adım
Özellikle gençlere ve üniversite öğrencilerine yönelik projeleriyle dikkat ...
 
Başkan Akpınar'dan Meclis'e muhalefet önerisi
Karşıyaka Belediyesi olağan ikinci meclis toplantısı Belediye Başkanı ...
AK Partili Şengül ve Kaya’dan Görmez’e hayırlı olsun’ ziyareti
İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve İl Başkanı Atilla Kaya, Torbalı Belediye ...
Dalgıç’tan kentte ses getiren dört yeni uygulama
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç göreve başlar başlamaz dört önemli ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva