HABERLER>EKONOMİ
16 Ağustos 2021 Pazartesi - 08:18

Parayı alıp sırra kadem bastılar!

Türkiye’deki yatırımlarına yenilerini eklemek isteyen Lübnanlı iş insanı Youssef Said Dargham, dolandırıcılık iddiasıyla savcılıklara başvurdu. Dargham, Mersin ve İstanbul’da yapacağı yatırımlar nedeni ile temasa geçtiği kişilerin, kendisinden para aldıktan sonra sırra kadem bastığını öne sürdü.

Parayı alıp sırra kadem bastılar!

Türkiye’de, mermer, inşaat ve gıda sektörlerinde yatırımları bulunan iş insanı Dargham, bir süre önce Mersin Tarsus’ta turizm yatırımı için kolları sıvadı. Dargham, Lübnan konsolosluğunda çalışan bir kişi aracılığıyla ticaret yapan İbrahim H. ile tanıştı. Dargham, İbrahim H.’ye yatırım planından söz etti. Bu kişi Dargham’a, Tarsus Egemen Köyü’nde Milli Emlak’a ait denize kıyısı olan 27 bin dönümlük arazi üzerinde yatırımın yapılabileceğinden söz etti.

İbrahim H., Dargham’ı danışmanlık firması bulunan Ayhan K. ile tanıştırdı. Dargham ile Ayhan K. sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre K., tesisin avam projesi, Milli Emlak’a dosyanın sunulması ve arazinin tahsisi dahil tüm süreçleri takip edeceğini taahhüt etti. Taraflar, 600 bin TL’lik bir bedel üzerinden anlaştı. Sözleşmede, söz konusu paranın ne zaman kadarının ödeneceği dahi imza altına alındı.Tarsusta arazi oyunu iddiası

BAŞVURU YAPILMAMIŞ
Evraklara göre Dargham, iki dilim halinde 360 bin liralık ödemeyi yaptı. Sözleşmeye göre, Milli Emlak’a ait arazinin 49 yıllığına kiralanması işleminin 6 ayda tamamlanması kararlaştırıldı. Ancak, iddiaya göre, aradan yıllar geçmesine karşın hiçbir gelişme yaşanmadı. Dargham’ın savcılık ifadesindeki iddiasına göre, H., kendisini arayarak “İşlemler Ankara’da bir memura takılmış. Bu memura verilmek üzere 50 bin lira ödemen gerekir” dedi. Dargham, “Kimseye rüşvet vermem” diyerek talebi geri çevirdi. Süreç devam ederken kuşkuları artan Dargham, yaptığı araştırmalar sonrası arazinin tahsisi için herhangi bir başvurunun olmadığını, dahası sözü edilen yerin de belirtilen büyüklükte olmadığını öğrendi.

Dargham, konu ile ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suçlanan isimlerden Ayhan K., savcılık ifadesinde, Dargham’ın ödediğini söylediği paranın büyük bir bölümünü İbrahim H.’nin aldığını söyledi. Ayhan K. ifadesinde, arazi ile ilgili danışmanlık firması olarak bir dizi çalışma yapıp ilgili kurumlardan yazı aldıklarını kaydetti. Suçlamaları kabul etmediğini belirten Ayhan K. “Ben kendi adıma taahhüt ettiğim bütün işlemleri yaptım” şeklinde savunma yaptı.

AVUKATA ‘DOLANDIRICILIK’ SUÇLAMASI
Lüblanlı iş insanı Youssef Said Dargham’ın şikâyeti üzerine yürütülen bir diğer soruşturma ise İstanbul’da. Savcılık başvurusuna göre Dargham, Türkiye’ye meyve suyu sıkma makinesi getirtmek istedi. Dargham, yatırım için avukat İ. K. ile tanıştı. Bu kişi Dargham’a yapılacak iş için ortak şirket kurulmasını teklif etti. Şirket kuruldu. İ. K. ile ortak olduğu şirkete Dargham 100 bin dolar gönderdi. Söz konusu para ile makinelerin yurtdışından alınması gerekiyordu. İddiaya göre uzun zaman geçmesine rağmen makineler getirilmedi. Makinelerin getirilmeyeceğini anlayan Dargham parasını istese de sonuç alamadı. Dargham geçen ay, aralarında İ. K.’nin de olduğu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. 

 
Pençe-Şimşek bölgesinden acı haber
 
Delta etkisi: Yaş grubu değişti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İklim krizi: '10 yıl içinde tarımsal çöküş yaşanabilir'
İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu, ...
Tavuk üretiminde kriz kapıda: Üretim duracak!
Son aylarda kanatlı eti üreticileri ile sanayicileri arasında fiyat tartışması ...
DİDER VE İZKA İzmir için birlikte çalışacak
İzmir'den bir dünya şehri yaratma hedefiyle yola çıkan geçtiğimiz ay İzmir ...
 
Sel bölgesinde alacaklar ertelendi
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana ...
Fitch, Türkiye'nin büyüme beklentisini yükseltti
Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu "BB-", görünümünü ise “durağan” ...
SPK'dan 7 kişiye 6 ay işlem yasağı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 7 kişinin işlemlerinde piyasa dolandırıcılığı ...
 
İzmir'in iki ilçesinde internet ve telefon kesintisi!
Türk Telekom, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada önümüzdeki ...
Mimarlar Odası Başkanı Kahraman, felaketler sonrası uyardı: Pilav değil plan lazım!
Son dönemde yaşanan sel, deprem ve yangın afetleri sonrası şehircilik ...
İnciraltı’nın başkanından çağrı: Topraklarınızı satmayın
İnciraltı Geliştirme Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, planlama ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva