HABERLER>EKONOMİ
27 Şubat 2018 Salı - 10:19

Özgener: İzmir'e borcumu ödemek istiyorum

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mahmut Özgener, Ege Genç İşadamları Derneği'ni (EGİAD) ziyaret ederek adaylık sürecini ve projelerini anlattı.

Özgener: İzmir e borcumu ödemek istiyorum

EGİAD Dernek merkezinde Başkan A. Buğra İlter ve yönetim kurulu üyeleriyle biraraya gelen Özgener, İZTO adaylığını ve projelerini anlattı. İzmir'i hem ekonomik olarak geliştirmek hem de kenti bir çok alanda üst lige taşımak için aday olduğunu belirten Özgener, kentin refahını arttırmayı hedeflediğini kaydetti. Adaylık süreciyle ilgili de bilgi veren Mahmut Özgener, “Ben şanslı bir insanım çünkü çok önemli sivil toplum örgütlerinde ve spor camiasında yöneticilik yaptım” dedi.

“İZMİR HEP ARKAMDA DURDU”
İzmir'in her zaman kendisinin arkasında durduğunu ve destek verdiğini açıklayan Özgener, ailesinin de desteğini alarak adaylığını açıkladığını söyledi. İzmir'de iyi şeyler yapmak kadar şehrin destek olup o kişini arkasında durmasının da önemli olduğunu kaydeden Özgener, “Ben bu desteği İzmir'den hep gördüm ve kendimi borçlu hissettim. Bu adaylığı borcumun bir kısmını geri ödemek için fırsat olarak görüyorum” diye konuştu.

“SİYASETE UZAĞIM”
Bir kente hizmetin iki farklı şekilde yapılabileceğini de sözlerine ekleyen Mahmut Özgener, “Bunlardan biri siyaset yapmak diğeri de Sivil Toplum Örgütleri’nde görev almak. Ben siyasetten hep uzak durdum; bundan sonra da uzak duracağım. Çünkü bir işte başarılı olmak için hevesinizin olması gerek. Benim içimde hiç siyaset hevesi olmadı. Diğer yoldan şehre hizmet etmek adına kentin tüm mozaiğini yansıtan İZTO'ya adaylığımı açıkladım” ifadelerini kullandı.

“İZMİR, ÖRNEK ALINAN KENT OLACAK”
Başkanlık yarışını göğüslemesi halinde kentte önemli projelere imza atmak istediklerini de aktaran Özgener, şunları söyledi: “Eğer koltuktan kalktıktan sonra geride bıraktığım Oda, sadece İzmir'de gündem yaratan bir yer olmuşsa ben kendimi başarısız sayarım. Bizim asıl hedefimiz bu güzel kenti, Türkiye gündemine taşıyabilmek; ülke genelinde örnek alınabilecek bir şehir haline getirmek.”

“ELEŞTİRİ BENİM İÇİN FIRSATTIR”
İZTO üyelerine de seslenen Özgener, “Eğer bana inanıyorlarsa, projelerimizi hayata geçirirken benim yanımda duracaklarsa, bana güvenecek ve samimiyetime inanacaklarsa bana oy versinler. Kısa sürede yapılacak çok şey var” dedi. Yönetimin bir ekip işi olduğunun altını çizen Özgener, “Kimse herşeyi bilemez. O nedenle ekibini dinleyeceksin, eleştiriye de açık olacaksın. Çünkü eleştiri benim için yeni bir şeyler öğrenme fırsatıdır. Oda, benim tek başıma yöneteceğim bir kurum değil. Bu benim yönetim anlayışıma da uygun değil. İZTO’yu sadece yönetim kurulu ile değil meclis üyeleri ve komite üyeleriyle birlikte yöneteceğiz. İZTO, İzmir’deki tüm sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleriyle ortak çalışma içinde olacak. Bize çok büyük bir görev düşüyor. Bu yönetim anlayışını kurumsal hale getirdiğimizde sonraki kuşağa çok önemli bir değer bırakmış olacağız” diye konuştu.

“HEDEFLERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR”
EGİAD Başkanı A. Buğra İlter ise, başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye'nin tanıdığı, sevdiği ve itibar gösterdiği bir ismin aday olmasını sevindirici bulduklarını belirtti. İlter, “İnovasyon üssü, bölge kapasitesinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması, nitelikli istihdam, yüksek teknolojili sanayi gibi açıkladığınız projeler de bizlerin yıllardır kafa yorduğu ve birbiriyle örtüşen konular. Yani projeleriniz ile doğru sorunlara parmak basıp çözüm üretiyorsunuz. Eminim ki, İzmir için büyük bir heyecan yaratacaksınız” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de hava ulaşımına sis engeli!
 
Konak'ta eğitim neferi Hasan Ali Yücel anıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Şubat 2018 Salı 13:50

ekrem demirtaş 1992 yılında İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiş olup, 25 yıldır aralıksız olarak bu görevi sürdürmektedir.böyle bir yapıyı başkanlıktan indirmek anca yasa ile olur herkesimin elini kolunu bağlamış bir yapı :) sayın Özgerner siyasi bağlantısı olmadan başarılı olması imkansız

Yorumu oyla      9      5  
Bornovalı 27 Şubat 2018 Salı 11:36

Sayın Özgener'in Altay kulübüne olan hizmeti büyük olsa da - daha tam bitmemiş sayılabilir- Öncelikle kulübünün tekrar süper lige çıkması konusunda destek vermesi gerekiyor kanaatindeyiz , çünkü iş hayatındaki adını esasen Başkanlığı zamanında duyurmuştur.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araç sahiplerine bir kötü haber daha!
Motorine geçen Cumartesi günü yapılan 13 kuruş zammın ardından, bu gece ...
İzmir'de satışa çıkarılmıştı... O tesise alkol devinden kanca!
Vergi Dairesi’nin borçlarına karşılık el koyduğu İzmir Ticaret Odası Başkanı ...
Karşıyaka'da işçilerden KHK için eylem
CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı taşeronlara yönelik çıkartılan Kanun Hükmünde ...
 
İzmir pilot il seçilmişti... İlk yavrular dünyaya geldi
Orman ve Su İşleri Bakanlığınca orman köylerinde hayvancılıkla uğraşan ...
Bakan duyurdu, bu sene kazma vuruluyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kanal İstanbul’a ilk ...
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
Geçtiğimiz hafta 3.81 TL'ye kadar çıktıktan sonran yönünü aşağı çeviren ...
 
Çeşme'ye havalimanı dopingi: Sezon 12 aya çıkacak!
Yaz turizminin merkezlerinden Çeşme, Alaçatı'ya yapılması planlanan havalimanıyla ...
İzmirli kantinciler başkanını seçti
Bir milyona yakın öğrencinin sağlıklı beslenmesini sağlayan İzmir Kantinciler ...
İzmir'deki sendika kongresinde gerginlik!
Belediye İş Genel Merkezi'ne muhalif yapısıyla bilinen Belediye İş Sendikası ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O sinsi hastalık neden artıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva