HABERLER>POLİTİKA
13 Mart 2024 Çarşamba - 17:06

Özel’den Menderes'te mesajlar: 100 yıl önce memleketi kurtardık, yine kurtaracağız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menderes’te düzenlenen Halk Buluşması’nda “Bu güzel memleketi 100 yıl önce bu partinin kurucusu kurtardı, yine kurtaracağız, yine demokrasiyi kuracağız” dedi.

Özel’den Menderes te mesajlar: 100 yıl önce memleketi kurtardık, yine kurtaracağız!

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menderes’te düzenlenen Halk Buluşması toplantısında açıklamalarda bulundu.

Toplantıya milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları ve belediye başkan adayları ile vatandaşlar katıldı.

Genel Başkan Özel, programda AK Parti iktidarını hedef aldı.

Özel'in konuşmalarından satır başları şöyle:

2019’de belediyeyi kazandık. Ardından AKP, birçok yerde olduğu gibi Menderes’e huzur vermedi. Görev değişiklilkleri yaşandı. Halen daha bir vekil başkanımızla göreve devam ediyoruz. Her ikisine de yürekten teşekkür ediyorum. 1 Nisan’da görevi devralacak olan, hakkını arayacak olan, gönlü, yüreği zengin, çok değerli başkanım İlkay Çiçek’i sizlere emanet etmeye geldim.

İLKAY’A VERİN, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NI YÖNETİR
İlkay Başkanın başvurusunu bizzat inceleyen arkadaşlarımız ile ben çalıştım. Enteresan hayat hikayesi var. Menderes'in evladı, çok zor işler yapmış. Yakasında rozeti olmadan, arkasında teşkilatı olmadan muhtar seçilmiş, yetmemiş muhtarlar derneği başkanı seçilmiş, fark yaratan muhtarlar yarışmasında birinci olmuş. Yetmemiş atıl bisikletleri tamir edip yoksul çocuklara dağıttığı projesi ile ödüller almış, yetmemiş atık yağların toplanması ile ödül almış, kimi okulları uzaktan bitirmiş, halen üniversite okuyor. İnanılmaz azim, inanılmaz bir emek ver. Birisi ‘İlkay muhtarmış, belediyeyi yönetebilir mi?’ dedi. İlkay'ı tanımıyorsunuz. Verin İzmir Büyükşehir’i, İstanbul Büyükşehir’i, verin İçişleri Bakanlığı’nı yönetir.

İLKAY’IN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ BÜYÜKERŞEN OLACAK
CHP'li belediye başkanları seçildiğinde ilk önce geçmişte görev yapmış belediye başkanların projelerini alarak hızlı adepte oluyorlar. Bu ekibin başın yeni atadık ancak adım adım takip edecek, denetim yapacak çok güçlü koordinasyon başkanı var. Bunun başında da Yılmaz Büyükerşen var. Bundan sonra İlkay'ın en büyük destekcisi Yılmaz Hoca olacak.

Seçimde hep birlikte en doğru kararı vereceğiz.Menderes’in sorunlarını çözmek için bir tarafımızda İlkay Çiçek var. 38 yaşında. İzmir’de 12 tane 40 yaş altında belediye başkan adayımız, 9 kadın belediye başkan adayımız var. İlkay onlardan birisi. İzmir’de kadın adaylarımızı, İzmir’in kadınlarına, kadın dostu, kadınları hor görmeyen, Cumhuriyetin en temel gerekliliği gereğince  eşit gören tüm erkeklere kadın adaylarımızı emanet ediyoruz

Bir tarafta İlkay Çiçek Başkan var. Diğer tarafta çalışkan, dürüst yönettiği belediyede çok büyük memnuniyet oranlarını yakalamış, Karşıyaka’dan sonra İzBB’ye hizmet emtek için sabırsızlanan Cemil Tugay Başkanım var. İkisi el ele verecekler omuz omuza verecekler, size hizmet edecekler hep beraber.  Öncelikle Menderes’e bir engelli bakım merkezi yapacaklar, çiftçiye destek porjeleri ile ilglii bir merkez yapacaklar. AK Parti geçen seçimlerde diyordu ki ‘Ankara’yı, İstanbul’u CHP’ye vermeyin, CHP gelirse yardımları keser’ diyorlardı. Her ikisinde de yardımlar 5 katına çıktı. Sosyal destekleri arttıracaklar. Otopark sorunun çözecekler ve özel bir proje var, onun açılışına beni de çağıracaklar. Altıntepe’de çiçek mezatı yapacağız hep beraber.

Bu güzel memleketi 100 yıl önce bu partinin kurucusu kurtardı, yine kurtacağız, yine demokrasiyi kuracağız.

MAL VARLIĞINI BELEDİYENİN KAPISINA ASACAK
31 Mart’ta seçim var. 31 Mart aksamı İlkay başkanı, Menderes’in, Cemil Başkanı da İzBB Başkanı yapıyoruz. 3 Nisan’da mazbata alıyoruz. İlkay Başkanın mazbatasını almaya hep beraber gidiyor musunuz? Mazbatayı aldınız, gidiyorsunuz devir teslim olacak. İlkay Başkan belediyenin kapısında girerken duracak. Cebinden bir kağıt çıkaracak. Mal varlığı bildirimi… Malını bildirecek! Cemil Başkan zaten ilan etti ancak o da asacak.

Biz çağrımızı ifade ettik; Mansur Başkan seçimleri beklemedi, hemen ilan etti.  AK Parti adayına da sormuşlar ‘Gerekirse ilerde ilan ederim’ demiş. Neden oyalanıyorsun dediklerinde ‘mal bizim değil Allahın’ demiş. Senin ne kadar malının olduğunu Allah biliyor da kuldan niye saklıyorsun.

TUGAY: GENÇLERİMİZİN BU ÜLKEDE GELECEK KURMASINI İSTİYORUZ
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Bşakan Adayı Cemil Tugay, programda yaptığı konuşmada “İzmir'i büyütmeye, kalkındırmaya kentteki herkesin daha mutlu olması için çalışmaya karar verdik. Bunun için arkadaşlarımız ile yola çıktık. Ben bu kentin yetiştirdiği evlatlarından, doktorlarından biri olarak 5 sene Karşıyaka'da belediye başkanlığı yaptıktan sorna İzmir'in 30 ilçesinde köyünde, mahallesinde kimseyi kimseden ayırt etmeden hizmet etmek için yola çıktım. Sevginiz bize cesaret ve güç veriyor. İzmir, Cumhuriyetin, kruluş ve kurtuluşun şehirdir, Atatürk ve Atatürkçülerin şehirdir. Biz vatanımıza milletmize sevdalıyız. Biz insanlarımıza inanıyoruz. Bu ülkenden kimsenin gitmesini istemiyoruz. Gençlerimizin bu ülkede gelecek kurmasını istiyoruz. Emek harcayan herkesin emeğini karşılığı değer bulsun istiyoruz. Onurumuzu inciten her türlü muameleye karşı burdayız. İzmir'e sahip çıkacağız, İzmir'in insanlarına sahip çıkacağız” dedi.

TARİHE CEMİL TUGAY OLARAK GEÇECEĞİM, SÖZ VERİYORUM

Tugay şunları söyledi:

“Ev almak zor mu? Ev yapacağız. Kira ödemek zor mu? Sosyal konut yapıp teslim edeceğiz. Söz verdim, en az 25 bin konut yapacağız. Sözüm söz. Bu şehirde üreten çalışan herkesin yanında olacağız. Herkesin ürettiği değer bulsun diye çalışacağız. Asfaltlanmadık yol bırakmayacağım söz veriyorum. Köy yollarını tek tek asfaltlayacğaım. Tarihe Cemil Tugay olarak geçeceğim, söz veriyorum. Önümüzdeki 5 yılda ben açım diyenin kapına yemek gelecek. Açıktayım diyene barınma imkanı sağlayacağız. Okuyacağım ama bursa ihtiyacım var diyene biz bursu sağlayacağız. Emeklilerimizi, çiftçilerimizi yalnız bırakmayacağız, söz veriyorum size.

GÖZ BOYAMAYA ÇALIŞIYORLAR
Lütfen sizler vaat edilen yalan ve yanlışlara inanmayın. Hükümetin kente yapması gereken görevleri bakanlarla yapacakmış gibi söylemlerine inanmayın. Bu ülkenin parası sizlerin vergileriniz, sizin paranız. Zaten bunları yapmak zorundalar.  Şu anda bu milleti yoksulluğa, işsizliğe, adaletsizliklere mahkum bırakanlar sizlere adaletle hizmet getiremezler. Doğru söylemiyorlar, sadece göz boyamaya çalışıyorlar. Bu şehre biz sahip çıkarız. Bugüne kadar CHP li belediyeler nasıl aslanlar gibi hizmet verdiyse bundan sonra da bunu yapacağıma söz veriyorum.

 
Bakan Koca: 23 milyon kişi randevusuna gelmedi!
 
Valilik açıkladı: O ilde 18 Mart'ta eğitime ara!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menderes li 14 Mart 2024 Perşembe 09:12

Sayın Özgür Özel, İzmirde KAYBEDİLMESİ KESİN İLÇELERİ GEZİYONUZ BUNU BİLİYORUM AMA SİZ BU ÇABAYI ADAY BELİRLERKEN YAPACAKTINIZ . ÖĞRENECEKSİNİZ ...

Yorumu oyla      1      0  
Menderes li 14 Mart 2024 Perşembe 09:07

Sayın Özgür Özel , Menderes Belediyesi AKP de değil Şu anda CHP YÖNETİMİNDE. Kurtarmaya gelmişsiniz kimden kurtarcanız ? İçişleri bakanı olur demişsin İlkay Çiçek için ,O zaman genel başkan koltuğunu ver içerden başla görelim .Bu millet size oy vermeyecek .HANGİ ARAŞTIRMA DA İLKAY ÇİÇEK ÖNDE ÇIKTI ? BEN SİZE SÖYLEYEYİM EFEMÇUKURU NDAKİ TÜPRAĞ ALTIN MADENİNDE ...

Yorumu oyla      1      0  
Özdere gençlik 13 Mart 2024 Çarşamba 20:12

Sayın Özel,iki sene önce bir otelin yapımında iki villa rüşvet alındı mevcut belediye başkanı açığa alındı,bu otelin avukatı genel başkan yardımcısı Murat BAKAN olduğunu halk biliyor sizde biliyorsunuzdur, başka yoruma gerek yoktur...

Yorumu oyla      2      0  
zülfikar 13 Mart 2024 Çarşamba 18:42

Büyükşehir başkan adayını, deyim yerinde ise ezdi geçti sözleri çok yanlıştı.

Yorumu oyla      2      0  
zülfikar 13 Mart 2024 Çarşamba 18:15

Bir video var konuşması ile ilgili, inanın sayın Özgür başkana üzüldüm.

Yorumu oyla      2      0  
EMEKLI 13 Mart 2024 Çarşamba 18:12

Bence siz onu chp genel başkanı yapın önce Önce bir chpyi yönetsin Sayın Özel kendi prenslerinizi seçtiniz Cok ovuyorsunuz , Bu kadar çok övmeyin Çünkü sevmediğiniz başkanların arasında da çok değerliler vardı.. Parti içinde nifak tohumları sanıyorsunuz.. Önceki başkanlar çok mu değersizdir. DEPREM ve pandemi dönemlerinde destan yazdılar.Lutfen cümle kurarken kullanacağınız sözcükleri doğru seçin...Kas yapayım derken göz çıkarıyorsunuz.. Aslında İzmire kötülük yapıyorsunuz Lütfen Türkiye in başka illeri de sizi bekliyor?

Yorumu oyla      1      0  
Yapay zeka chp'ye oy verme dedi 13 Mart 2024 Çarşamba 18:03

31 Mart'da bizlerde "yapay zekâya" soracağız chp'ye oy verelim mi vermeyelim mi diye! Ama kuvvet ve muhtemel oyunuzu chp'ye vermeyin diyecek....

Yorumu oyla      3      0  
13 Mart 2024 Çarşamba 17:31

Bittiğinizin resmi

Yorumu oyla      8      1  
VATANDAŞ 13 Mart 2024 Çarşamba 17:30

Yazık çok yazık bir genel başkana yakıştıramadığım söylem ve örnekler. Ne demek ilkay ın yanında büyükerşen olacak,kendisi bu liyakatlarda değilmi? belediye başkanlığı büyükmü gelir? özgür bey valla sizde tuhaflaşmalar başladı haberiniz olsun.

Yorumu oyla      7      1  
zülfikar 13 Mart 2024 Çarşamba 17:14

Tip Başkanı geldi deseler meraktan 10 bin kişi giderdi. kendi konuşuyor kendi dinliyor.

Yorumu oyla      8      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı: ABD'den icazet almamız söz konusu değil
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "ABD ile temaslarımızda PKK'nın ...
CHP'nin Karabağlar adayı Kınay: Vatandaşın sorunu belediyenin de sorunudur
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
DEVA Partisi Muğla İl Başkanı istifa edip AK Parti'ye geçti
DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emre Çay, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye ...
 
Ankara'dan Bağdat'a kritik ziyaret!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinsi oyunu bozduk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu bölgenin tamamıyla bizim ve ülkemizin ...
Özel'den Bayındır mesajları: 5'li çeteye, yandaşlara para var, çiftçiye yok!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bayındır’da Halk Buluşması programında açıklamalarda ...
 
Çiğli adayı Yıldız 'kapılarım gençlere açık' dedi, ekledi: Projelerinizi benimle paylaşın!
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; Balatçık Seçim Ofisi’nde ...
CHP'li aday adayından AK Partili Kırkpınar’a destek!
CHP’nin Bayraklı’daki önemli isimlerinden, belediye başkan aday adayı ...
Cumhur İttifakı adayı Çiftçioğlu'ndan ulaşım projeleri!
Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva