HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2024 Pazartesi - 19:39

Özel'den Erdoğan'a 'emekli' eleştirisi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere hitaben "Size para yok diyor Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta emekliler size yok, yok diyen Tayyip Erdoğan’a oy var mı? Yok. Bundan sonrasını Tayyip Erdoğan düşünsün. Gücünüzün farkında olun. 16,5 milyon emekli var. Siz isterseniz, her istediğinizi alırsınız. Burada kardeşiniz, evladınız var. Size şunu söylüyorum. 31 Mart seçimlerinde muhalefete güç verin. CHP’ye güç verin emeklinin hakkını hep birlikte söke söke alacağız" dedi.

Özel den Erdoğan a  emekli  eleştirisi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Antalya Alanya'da düzenlediği mitingde konuştu. Özel, emeklilere hitaben "Gücünüzün farkında olun. 16,5 milyon emekli var. Siz isterseniz, her istediğinizi alırsınız. Burada kardeşiniz, evladınız var. Size şunu söylüyorum. 31 Mart seçimlerinde muhalefete güç verin. CHP’ye güç verin emeklinin hakkını hep birlikte söke söke alacağız" dedi.

Özel, özetle şöyle konuştu:

"Alanya’da kim zordaysa onun yanındayız. Elbette turizmci zorda. Banka borçları 10 milyar dolar olmuş. Otellerin yüzde 70’i ipotekli. Bu bölgede kış turizminin bir şekilde canlandırılması, yazın çalışan emekçilerimizin 12 ay maaş alacak şekilde istihdam edilmeleri önemli. Artan maliyetlere karşı tedbir alınmak durumunda. Yerli turist zorda. Yerli turist eskiden buralarda bir yazlık edinmediyse, 2 göz bir oda edinmediyse buralara gelmesi imkânsız. Hatta olacak iş değil de mesele emekli Hasan Amca burada gelip bir hafta tatil yapmak istese fiyat 115 bin lira. Hasan Amca’ya verilen yıllık emekli maaşı 120 bin lira. Öyle bir noktadayız ki, Türkiye Cumhuriyeti emeklisi Hasan Amca’ya kendi memleketinde bir hafta tatil yapacağı para bir yıllık maaş diye veriliyor. Ama Alman hükümeti aynı yaştaki Hans’ı al diyor parayı, koyuyor cebine git tatilini yap diyor. Hans’ın gelip tatil yaptığı yere Hasan’ın televizyondan bile bakamadığı bu düzene lanet olsun, yazıklar olsun.

Size para yok diyor Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta emekliler size yok, yok diyen Tayyip Erdoğan’a oy var mı? Yok. Bundan sonrasını Tayyip Erdoğan düşünsün. Gücünüzün farkında olun. 16,5 milyon emekli var. Siz isterseniz, her istediğinizi alırsınız. Burada kardeşiniz, evladınız var. Size şunu söylüyorum. 31 Mart seçimlerinde muhalefete güç verin. CHP’ye güç verin emeklinin hakkını hep birlikte söke söke alacağız.

Bir başka taraftan, şunu hep beraber görüyoruz. Her gün atanamayan öğretmen tartışması var. Bir kere bu atanamayan lafını Tayyip Erdoğan uydurdu. Atanamayan öğretmen diye bir şey yok, öğretmenin ne kusuru var da atanamıyor. Ama senin mülakatın, senin partizanlığın, senin insan ayırman, kul hakkı yemen yüzünden 1 milyon öğretmen atanmadan evlerinde oturuyor, başka işlerde çalışıyor. Biz bütün öğretmenlerimizin arkasındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başöğretmenin dediği gibi öğretmenleri mebus maaşından az vermeyin demiş, sen hepsini aç biilaç süründürüyorsun. Öğretmenleri sana ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi var, o da CHP’dir."

 
Rusya'ya art arda seçim tepkisi!
 
Sınava hazırlanıyordu... Sahilde bedeni bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Bu sistemi değiştiremedik!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Siyasetin çok rahat yapıldığı ...
Başkan Tugay'dan İzmir'in refahını artırma sözü!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş Ticaret ...
AK Parti Torbalı'dan 'İzmir Marşı' açıklaması: İddialar gerçek dışı!
18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü sebebiyle Torbalı’da yapılan ...
 
CHP adayı Tugay’dan ‘kararsız seçmen’ açıklaması: Oy oranının ne olacağını kimse bilemez!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Sahada benim ...
Cumhur'un adayı Dağ'dan yeni vaat: Arıtma tesisi tarımsal sulamada kullanılacak
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Ben ...
CHP Karabağlar adayı Kınay: Gençlik Meclisi kurulacak
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
 
Cumhur İttifakı Karşıyaka adayı Çiftçioğlu'ndan 'ikinci bahar' projeleri!
Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu’nun ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan Saygılı'ya yapay zeka yanıtı: Anlamamaları çok doğal!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, mevkidaşı Adalet ...
Cumhur İttifakı Bornova adayı Çayır'dan çocuklar için Dahiler Kampüsü vaadi!
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, hiçbir mahalleyi unutmadan, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva