HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2018 Cumartesi - 17:09

Örgütün patronundan İzmir'e mesaj: Divan başkanı olacaksam...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl divan başkanlığını yapacağı il kongresinde önceliğin eşitlik ve adalet olacağını söyledi. Bingöl, “Ben divan başkanı olacaksam tüzük ve yönetmeliği uygularım. Adaylar da eşit şekilde yarışır” dedi.

Örgütün patronundan İzmir e mesaj: Divan başkanı olacaksam...

EGEDESONSÖZ-Kongre süreci devam eden CHP’de İzmir İl Örgütü sandığa gidiyor. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacak seçimde Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl divan başkanı olarak görev yapacak. Salonda bulunacak delegelerin oylarıyla netleşecek divan başkanı ve üyeler kongreyi yönetecek.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in, “bizi kırmadı” diyerek divan başkanlığı teklifini götürdüğü Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl Egedesonsöz’e konuştu.

Bingöl, “İzmir’den bana gelen talebi kıramadım. Şimdiye kadar birçok kongreye katıldım ama divan başkanı olmadım. Zaten seçimlerimizde artık sona geldik. Kurultay sürecine doğru ilerliyoruz. İllerimiz seçimlerini tamamlıyorlar. İzmir’de kaç adayın çıktığını, son durumu ayrıntılarıyla bilmiyorum. Partimizin gelenek ve göreneklerine göre divan başkanı olan kişi seçimi tarafsız bir şekilde yürütmek zorundadır. Kaldı ki ben örgütlerden sorumlu birisiyim. İzmir kongresi de bu şekilde olacak. Adaylar, çıkacak ve yarışacak. Divan başkanı olduğumda tüzük ve yönetmeliklerin gereğini yapacağım. Aksini düşünmek zaten yanlış olur. Adaylar eşit şekilde yarışırlar. Bunun dışında farklı bir şey olamaz” dedi. Bingöl, İzmir’deki seçimde yarışa katılacakların kendisini ifade etmesi, yarışın tarafsız ve bağımsız bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

SON DÖNEMECE GİRİLDİ
Kongreye saatler kala adaylar da çalışmalarını hızlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önerisi ve çalışması sonrası adaylığını açıklayan Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Avukat Deniz Yücel’e ilçe başkanlarının büyük bölümü destek veriyor. Belediye başkanları ve delegelerle yoğun temas içinde olan Başkan Kocaoğlu da desteklediği adayın seçilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper başta olmak üzere birçok ismin desteğini alan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye de ağırlıklı olarak milletvekilleri destek veriyor. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda Kocaoğlu’na açık tepkisi dikkat çekiyor. Bayır ile birlikte, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Milletvekilleri Tuncay Özkan, Musa Çam gibi isimlerin de Yücel’e karşı tavırlı oldukları biliniyor. Yine CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da Kocaoğlu’nun çalışma şekline yönelik “tepki “ açıklamaları gündemdeki yerini koruyor.

Öte yandan, Başkan Kocaoğlu, belediye başkanlarıyla yakın çalışan ilçe başkanları başta olmak üzere metropol ilçeler ağırlıklı birçok yer ile sürekli telefon temasında bulunuyor. Sık sık makamında gruplarla buluşan Kocaoğlu, diğer yandan kurultay delegelerinin dağılımında da aktif rol oynuyor. 

 
Elektrik ve doğal faturaları değişiyor
 
Milli Eğitim Bakanı'ndan Özkul ailesine taziye
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirlianadolu 6 Ocak 2018 Cumartesi 23:59

Kocaoğlu CHP içindeki Truva atına döndü. Halk ondan belediyecilik beklerken o ochp yi nasıl parçalarımın örgüt tekelini nasıl kuranımın hesabını yaptı

Yorumu oyla      11      5  
KEREM 6 Ocak 2018 Cumartesi 20:49

hiç heveslenme aziz kocaoğlu,ne utku gümrükçü nede deniz yücel kazanır. ikiside kazanamaz.aytül tokgözlü veya canan tapkan kazanacak.

Yorumu oyla      11      5  
BUCALI ESNAF 6 Ocak 2018 Cumartesi 20:17

KOCAOĞLU BİZİM AZİZ BAŞKANIMIZDI AMA NE AZİZLİĞİ KALDI NE BAŞKANLIĞI. HATIR İÇİN AZİZ ABİ DERDİK AMA ABİLİĞİDE BECEREMEDİ. BUNDAN SONRA ADI HIRS VE KİBİR İLE ANILACAK..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Çavuşoğlu: Görüş ayrılıkları diyalogla aşılabilir
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Gabriel ile yaptığı ortak ...
Başbakan Yıldırım: Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Başbakan Binali Yıldırım, "Herkesin bir görevi var. Vatandaş kime ne ...
AK Partili Dağ: FETÖ'nün söylemiyle CHP'nin söylemi örtüşüyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Ana muhalefet, bu ülkenin ...
 
CHP İzmir’de ilçe başkanları kararını verdi... O ismi destekleyecekler!
İl kongresi öncesinde ilçe başkanları adına hazırlanan ortak bildiriyi ...
CHP İzmir 7 Ocak’a kilitlendi… Buca’da mini referandum: Kim önde çıktı?
İl başkan adayları Gümrükçü ve Yücel birer saat arayla Buca İlçe Örgütü’nü ...
ABD'den Rusya'ya sert tehdit: Bedelini öder!
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı, Rusya'nın İran ...
 
CHP İzmir’de başkan adayı Gümrükçü konuştu: Biz kazanacağız!
7 Ocak’ta gerçekleşecek kongrenin Deniz Yücel ile Çiğli İlçe Başkanı Utku ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kimin için zor pazar?
Mehmet KARABEL yazdı... Kimin için zor pazar?
Bahçeli'den flaş Afrin açıklaması!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Teröristler nerede ise oraya girilmeli, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva