HABERLER>GÜNCEL
18 Mayıs 2018 Cuma - 16:30

On binlerce kişi Kudüs'e destek için Yenikapı'da!

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından Gazze'de yaşanan olaylarda İsrail askerlerinin 62 Filistinliyi öldürülmesiyle ilgili olarak on binlerce kişi bugün İstanbul Yenikapı'da bir araya geldi.

On binlerce kişi Kudüs e destek için Yenikapı da!

Geçtiğimiz Pazartesi günü Gazze'de 62 Filistinli göstericinin İsrail güçleri tarafından öldürülmesinin ardından bugün İstanbul Yenikapı'da Filistin Mitingi yapılacak. Binlerce kişinin bir araya geldiği alanın etrafına "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" yazılı dev flamalar, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrakları asıldı. Güvenlik noktalarından alana girenlere, Türk ve Filistin bayrakları dağıtıldı. Miting alanına gelenler x-ray cihazlarının bulunduğu kontrol noktalarından geçerek giriş yaptı. Mitinge katılanlar İsrail ve ABD'ye tepkilerini dile getirdi.

Mitingi takip etmek için alana çok sayıda basın mensubu geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici mitingde el ele fotoğraf verdi.METRO VE DENİZ ULAŞIMI ARTTIRILDI
"Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingini düzenleme komitesi, Yenikapı'da gerçekleştirilecek miting nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatıldığını, alana rahat ulaşım sağlanabilmesi ve trafikte sorun yaşanmaması için Marmaray, metro, otobüs ile deniz ulaşımı seferlerinin arttırıldığını bildirdi.

Miting düzenleme komitesinden yapılan yazılı açıklamada, miting alanına ulaşmak için toplu ulaşımı kullanma çağrısı yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Yenikapı'da başlayan miting için bazı yolların trafiğe kapatıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Miting alanına rahat ulaşım sağlanabilmesi ve trafikte sorun yaşanmaması için, Marmaray, metro, otobüs ile deniz ulaşımı seferleri arttırılmıştır. Kazlıçeşme metro istasyonundan miting alanına ulaşım için servis otobüsleri konulmuştur. Saat 14.00'ten itibaren alana vatandaşlarımız bu araçlarla taşınacaktır. Deniz yolu ile mitinge gelecekler doğrudan alana ulaşabilecek. Yine metro ve metrobüs ile mitinge ulaşmak isteyen vatandaşlarımız Yenikapı metro istasyonundan miting alanına ulaşabilecek. Hem trafik yoğunluğu yaşanmaması hem de miting alanına rahatlıkla ulaşılması adına toplu taşıma araçlarının kullanılması gerekmekte." Açıklamada, miting alanına özel araçlarıyla ulaşmak isteyen vatandaşların çevre semtlerde bulunan otoparklara araçlarını bırakarak miting alanına ulaşım sağlamaları gerektiği belirtildi. (Habertürk)

MİTİNGTE LİDERLERİN KONUŞMALARI

BBP lideri Mustafa Destici'nin açıklamaları:
"Bugün başkentlerini Kudüs'e getirenler, yarın Tel Aviv'i de bulamayacaklar. Milyonların burada toplanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu birliktelik inşallah kıyamete kadar devam edecek. Birliğimizi, istikrarımızı kimse bozamayacak" dedi. 

On binlerce vatandaşın doldurduğu Yenikapı meydanı'nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli  "Zulüm karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır. Zulme seyirci olmayacağız. Kudüs düşerse tarih düşer" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Kudüs mitinginde konuşma yaptı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 
"Gazze'deki masumlar için ayaktayız. Tarihi Türk ve İslam şehirlerini, buralarda nefes alan kardeşlerimizi en halisane duygularımla kucaklıyorum. Bilsinler ki yalnız değiller, çaresiz değiller, sahipsiz değiller. Kudüs eziyet ve işkence altında batılın kapanıdır. Kudüs'te haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik hakimdir. Zulüm karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır. Zulme seyirci olmayacağız. Dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altına alıp ezip geçeceğiz. İsrail'in başkenti demekle bu tartı bu sikleti çekmez. ABD yangına körükle gitmiştir. ABD Başkanı bu hakkı nereden almıştır.

"DÖKTÜKLERİ KANLARIN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"
Tüm dünyanın gözü Kudüs'e sabitlenmiştir. Bölge adeta barut fıçısı gibidir. Bölgede barış ve işbirliğinden akıl sağlığı yerinden olan kimse bahsetmeyecektir. Kudüs bizzat kriz havarisi Trump tarafından dinamitlenmiştir. ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması uluslararası hukukun ihlalidir. 14 Mayıs insanlık tarihinin utanç sayfasıdır. ABD Filistin davasında adil ve tarafsız arabulucu sıfatını tamamen kaybetmiştir. 1967'de Filistinlilerin elinden zorla alınan Doğu Kudüs bugün perişan haldedir. İsrail masumlara ateş ve ölüm olup yağmıştır. Filistinli kardeşlerimiz şehit edildi. 3 aylık Leyla bebek kardeşlerimiz hedef alındı. Gazze'de dram vardır, acı vardır. İsrail bebek katilidir. Gazze'de insanlık sucu işlenmiştir. Netanyahu ve çetesi döktükleri kanların bedelini ödeyecektir.

"ALAYINA YUH OLSUN"
İnsanlık derin ve kahredici sükut içindedir. Birleşmiş Milletler üç maymunu oynamaktadır. Nerede insanlık, nerede medeniyet? Malum İslam ülkeleri kaçak güreşiyor İsrail ve ABD'yi ağzına almadan cılız kınama mesajlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Alayına yuh olsun. Türkiye yanlışa yanlış zalime zalim diyecek kutlu bir cesaret ve dirayettedir. İsrail teröristtir, canidir. 

"KUDÜS DÜŞERSE TARİH DÜŞER"
Kudüs aynı zamanda üç semavi dinin buluşma noktasıdır. Biz vicdanımızın çığlığına, inançlarımızın buyruklarına kulak verip temkinli ve tedbirli davranmalıyız. Biz insafımızı kaybetmedik. Karamsar olmayın, yılgınlık göstermeyin. Kudüs de İslam'dan ayrılamaz.. Ateşle su, hakla batıl arasında tarafız, tavırlıyız. Manen intifadayız. Kudüs namustur. Bu namusa el atan siyonizmin tetikçileri kaybetmeye mahkumdur. Kudüs'ü bir asır önce bırakmak zorunda kalmıştık. Ancak bu kez kaderine terk etmeyeceğiz, terk etmemeliyiz. Zorlayacağız, zora dayanacağız. Haklı davamızdan tek bir adım geri adım atmayacağız. Kudüs düşerse tarih düşer. Kudüs düşerse Ankara kaybeder, İstanbul kavrulur. "(NTV)

Bahçeli'nin konuşmasının ardından Başbakan Binali Yıdırım konuştu.

Binali Yıldırım konuşmasına "Filistine selam olsun" sözleriyle başladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları:
Bu zulüm karşısında ülkemizin duruşunu dünyaya ilan etmek için toplandık. Bu meydanda insan olmanın, inancımızın gereğini yapıyoruz. Tüm dünyayı Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaya davet ediyoruz. Bu meydanın sesi insanlığın sesidir. Burada 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' diyoruz. Haykırıyoruz çünkü acımız büyük, gözlerimiz yaşlı, kalplerimiz yangın yeri. Filistin toprakları bir kez daha kana bulandı. İnsalıktan nasibini almayan haydutlar yine sahneye çıktı. Bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka vereceklerdir.
Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD yönetimi ve ABD Başkanı da bu zulme ortak olmuştur. Bu vizdansız eylemden dolayı hepsine yazıkları olsun, yuh olsun. Gazze sınırında insanlığın kalbine nişan alınmış 60'dan fazla kardeşimiz şehit edilmiştir.

Hitler'e, Mussolini'ye özenen İsrail yönetimi işgalci olduğunu, hak hukuk tanımadığını dünyaya göstermiştir. 

Bildiğiniz gibi 3 gün ülke çapında yas ilan ettik. Meclis'te toplandık 3 partinin mutabakatıyla İsrail zulmünü kınadık. Ben bu dayanışmayı gösteren partilere teşekkür ediyorum. Filistin milletimizin meselesidir. Yine bugün İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatını sayın cumhurbaşkanımız topluyor. Pazar günü de inşallah Diyarbakır'da zulme karşı dayanışmamızı en güçlü şekilde göstereceğiz. Bunlar olurken Kızılayımız, TİKA'mız Gazze'deki kardeşlerimizin tahliyesi için çalışıyor.

Filistin, çaresiz değilsin, 81 milyon sizinle. Zalimler er geç kaybedecektir. Yaşasın Filistin, yaşasın Kudüs, yaşasın Mescid-i Aksa."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
Bugün Yenikapı özellikle farklı müstesna bir günü yaşıyor. Kalbi Kudüs için atan, öfkesi Kudüs için kabaran, yüreği Kudüs için yanan yüz milyonların sesi olarak bugün Yenikapı’da bulunan tüm kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Mitingimize iştirak eden MHP Genel başkanı olmak üzere BBP genel başkanına, siyasi partilerin temsilcilerine özellikle saygılarımı sunuyorum. 

KUDÜS BİR SEMBOLDÜR
İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele den Filistinli kardeşlerimizi özellikle selamlıyorum. Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil tüm insanlık da Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır.

Osmanlı devleti 4 asır boyunca Kudüs’ü diğer dinlerin mensupları için de barış ve huzur şehri olarak yönetmişti. Birinci Dünya savaşında yenilen Osmanlı Kudüs’ü de terk etmek zorunda kalmıştı. İşte Kudüs o günden beri huzur yüzü görmedi. Hıristiyanların kutsalları da İsrail tehdidi altına girdi. BM kararına göre Kudüs özle statülü bir şehir olacaktı. 1967 yılında Kudüs’ün işgaline sessiz kalan BM İsrail’in gerçekleştirdiği haksız hukuksuz vicdansız halkasız eylemleri sadece seyrederek bu zulme zımnen ortak olmuştur.

ASIL MÜCADELE SİYONİSTLERLE
Neden dünya beşten büyüktür diyorum anlıyor musunuz? Yoksa bir ABD’nin iki dudağının arasına mahkum olan dünyada zulümden başka bir şey göremeyiz. Onun için ne diyoruz? Zalimler için yaşasın cehennem. Mescidi Aksa’nın yakılması aslında bardağı taşıran son damla olmalıydı. Bunlar Siyonist. Ve bir Siyonizm mücadelesiyle karşı karşıyayız. Ben Siyonistlerle Musevileri birbirinden ayırıyorum. Asıl mücadele Siyonistlerle. Onların Müslümanlara olan düşmanlığı affedilir değil.

ZALİM NASİHATTEN ANLAMAZ
İsrail 1947’den beri istediğini yapıyor. Bugün de bu pervasızlıkla devam ediyor. Mescidi Aksa giderek sıklaşan bir şekilde radikal siyonistlerin çizmeleriyle kirletiliyor. Biz Müslümanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz yapamıyoruz. Dualarımıza yüreklerimizin ve bileklerimizin gücünü eklemedikçe zalimi durdurmayız. Çünkü zalim nasihatten zaten anlamaz. Ahlakı olmayan zalimin anladığı tek dik güçtür güç... Tüm Müslümanlar birlik olup karşısına dikilirse İsrail’in pervasızlığı süremez. Sırtını dayadığı lobisi İsrail’e derman olamaz.

En büyük görev günümüz Müslümanlarına düşüyor işte bu meydana düşüyor. Yenikapı meydanı buna yabancı değil. Biz 7 Ağustos'ta da burada mıydık. 15 Temmuzun hesabı için burada mıydık. Unutmayın bu alan evet her zaman bizim toplanma yerimiz olacaktır. Buluşma yerimiz olacaktır. Önce biz kendi aramızda birliğimizi beraberliğimizi uhuvvetimizi temin edeceğiz ki zalime karşı gerektiği şekilde güçlü durabilelim.

 

İÇİMİZE SOKULAN TERÖRİSTLERİ BİLE ENGELLEYEMİYORUZ
Müslümanlar aralarındaki ihtilaflarda birbirlerine ne kadar tahammülsüzse, hatta ne kadar vicdansızsa hasımlarına karşı o derece pısırık korkak bir görüntü içindedir. İçimize kadar sokulan terör örgütlerini bile engelleyemiyoruz. DEAŞ diye bir örgüt türedi. Bu örgüt kimin kanını döktü. Bu örgüt sadece Müslümanların kanını döktü sadece Müslümanlara zulmetti. Sadece İslam coğrafyasının mirasına saldırdı.

Güya bu örgütle mücadele için dünyanın dört bir yanından gelen güçler adeta coğrafyamızı işgal etti.Ben Müslümanın diyen herkesin peygamber efendimizin şu tavsiyesini çok iyi kavraması gerekiyor: Sizden herhangi biriniz bir kötülüğü gördüğünde onu eliyle değiştirin gücü yetmiyorsa diliyle değiştirsin buna da gücü yetmiyorsa kalbiyle buğz etsin. Bu ise imanın en zayıf mertebesidir. Bugün bırakın elimizle değiştirmesini dilimizle dahi ortak bir karar varamıyoruz. Müslümanların bu gaflet halinin tecessüm ettiği husus işte Kudüs meselesidir.

ABD TARAF OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ
Tüm Müslümanlara diyoruz ki gelin birlik olalım ve zalimlerin karşısına tek bilek tek yürek olarak çıkalım. Kudüs inşallah tüm Müslümanların kurtuluşu olacaktır. Üzerimizdeki ölü toprağını Kudüs sayesinde atacağımıza inanıyorum. Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir. Nöbeti devralmaya hazır mıyız? ABD büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararıyla bölgede arabulucu değil taraf olduğunu bir kez daha göstermiştir. ABD sorun çözmeden yana değil sorun üretmeden yana olduğunu ortaya koymuştur. BM güvenlik konseyini tıkayan şu anda tek ülke ABD’dir.

Kudüs’ü fanatik siyonistlerin yerle yeksan etme niyetine karşı Müslümanı, Hristiyanı, sağ duyulu Musevisiyle hep birlikte mücadele edeceğiz. Holokost mağduru bir halkın kendi devletlerinin bir başka halkı işlediği insanlık suçuna rıza göstermeyeceğini umuyorum. İsrail halkını yönetimlerinin kendilerini sürüklediği felakete karşı harekete geçmeye çağırıyoruz. ABD halkının da yeterli bilgilendirilmediğini düşünüyorum. Attığı adımların bir gün geri dönüp ABD’yi vurması kaçınılmadır. ABD halkını da yönetimlerinin yanlışlarına karşı seslerini yükseltmeye çağırıyorum. İsrail en çok Türkiye ve şahsımı hedef alıyor.

 

 
Aday gösterilmeyen Oktay Vural'dan ilk açıklama
 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Havuzları yok yüzmeye, şampiyon oldular üç kere!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabuncu 18 Mayıs 2018 Cuma 20:48

oy toplamak için yapılan miting önce israillilerden aldığın cesaret madalyasını geri ver ondan sonra konuş

Yorumu oyla      9      5  
İnsanlık 18 Mayıs 2018 Cuma 16:44

Filistin'li kardeşlerimize yapılan insanlık dışı hareketler yüreğimizi yakıyor.Miting yapıp dünyaya bunu göstermek çok güzel.Ancak Mavi Marmara gemisinde vefat eden kardeşlerimiz için aldığımız 20 milyon dolar tazminatı neden iade etmiyoruz? İsrail ile yapılan gizli ve açık anlaşmaları neden iptal etmiyoruz? Akaryakıt taşımacılığı yapan firmalarımız neden anlaşmaları fesh etmiyor? Bunlar yapılmıyorsa bu mitingin seçim öncesi yapılan siyasi mitinglerden ne farkı kalır.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yargılanan ABD'li rahibin üst düzey FETÖ bağlantıları ortaya çıktı!
Terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk iddiasıyla 35 yıla kadar ...
Yer: Denizli... Ordudan atıldı, torbacı oldu!
Gözaltına alınanlardan R.D.'nin, 'torbacı' olarak bilinen sokak satıcılarına ...
Vahşi cinayetin şüphelisi dizi oyuncusu çıktı!
Kastamonu’da imam nikahıyla yaşadığı 4 çocuk annesi Pınar Çelik’i (38) ...
 
İzmir'deki korkunç cinayetin altından başlık parası çıktı!
Kemalpaşa ilçesinde eniştesini öldüren, kız kardeşi ve yeğeniyle eniştesinin ...
İzmir'de zehir tacirleri böyle yakalandı!
Konak ilçesinde, gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen ...
Kritik toplantı başladı: Gözler İstanbul’da
Filistin'deki katliam sonrası İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin liderleri ...
 
İzmir'de üvey kızını istismar etmişti: Mahkeme tacizciye acımadı!
İzmir'de 15 yaşındaki üvey kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ...
Üniversite öğrencilerine af geldi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı üniversite öğrencilerine ...
AİHM’den Uludere başvurusuna ret!
Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nün Irak sınırında kaçakçılık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva