HABERLER>SAĞLIK
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 16:47

Omuriliğinde tümör olan Ateş Ayaz ameliyat edildi

İzmir'de yaşayan Nida- Murat Balcı çiftinin omuriliğinde tümör bulunan oğulları Ateş Ayaz'ın (2,5) ameliyatını, İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Prof. Dr. Mehmet Selçuki ve ekibi gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 saat süren ameliyatın ardından Ateş Ayaz, çocuk yoğun bakım servisine alındı. Balcı çifti, oğullarının ameliyatının iyi geçtiğini, narkozun etkisinin geçmesini beklediklerini söyledi.

Omuriliğinde tümör olan Ateş Ayaz ameliyat edildi

Gaziemir'de yaşayan Murat (37) ve Nida Balcı (36) çiftinin oğulları Ateş Ayaz, omuriliğindeki 14 santimlik tümör nedeniyle ellerini ve ayaklarını kullanamaz hale geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde bir süre tedavi gören, doktorların ölüm riski gerekçesiyle ameliyat etmek istemediği Ayaz, şarkıcı Haluk Levent, İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün devreye girmesiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Operasyonu Prof. Dr. Mehmet Selçuki ve ekibi gerçekleştirdi. Ayaz, yaklaşık 5 saat süren ameliyatın ardından çocuk yoğun bakım servisine alındı.

'TOPARLANMASI 1 YILI BULABİLİR'
Ateş Ayaz'ın babası Murat Balcı, ameliyat sonrası doktorlarıyla görüştüklerini belirterek, "Doktorlar, bize, ameliyatın beklediklerinden çok daha geçtiğini söyledi. Kendisinden Allah razı olsun. Zorlun bir süreçten geçtik" dedi.

Kendileri için ameliyatın en kritik aşama olduğunu ve bunu atlattıklarını kaydeden Balcı, bundan sonraki süreç için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Ayaz'ın şu anda ellerini ve ayaklarını kullanamadığını dile getiren Balcı, oğlunun eski haline dönmesinin biraz zaman alacağını anlattı. Balcı, "Doktorlar, oğlumun ameliyata ellerini, kollarını kullanarak girmiş olması halinde, 1 ayda kendine gelebileceğini söylediler. Ama Ayaz'ın toparlanması, şimdi 1 yılı bulabilir.  Olsun, hiç önemli değil. 1 yıl ben oğlumu sırtımda taşırım, getirip, götürürüm" diye konuştu. Riskli bulunan ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Selçuki'ye teşekkür eden Murat Balcı, "Bundan sonra oğlum bir süre yoğun bakımda kalacak. Zorlu bir ameliyattı. Kendine gelmesi, değerlerinin normale dönmesi bir süreç alacak. Hastane süreci 1 ayı bulabilir. Ne olur, biz de tam bilmiyoruz. Tek bildiğim ameliyatın güzel geçtiği. Çok mutluyum" dedi. 

'SON ANDA UMUT IŞIĞI ÇIKTI'
Ateş Ayaz'ın annesi Nida Balcı ise "Çaresiz ve umutsuzdum. İstenen parayı bulmak çok zordu. Bir de oğlumun zamanı yoktu. Her an her şey olabilirdi. 1 gün mü var, 1 ay mı var; hiçbir şey bilmiyorduk. Sevenlerimizin ve sizlerin desteklerimizin desteği ile en zor kısmı atlattık. Mutluyum. Hastane bahçesinden bir kere bile ayrılamadım. Oğluma daha yakın hissetmek için sürekli bahçe içerisinde durdum. Her taraf sanki kapkaranlıktı. Şu anda gözümün önü aydınlandı. Hastane dışına çıkabiliyorum artık çünkü içim rahatladı. Son anda umut ışığı çıktı. O yolda ilerledik. Tanımadığımız, tanıdığımız birçok insan bize o kadar destek oldu. Gerek yardımlarıyla gerek dualarıyla her zaman yanımızda oldular. Ameliyattan sağ salim çıktı ya o bana yeterli. Bundan sonraki süreci bir şekilde atlatacağız. Bir şekilde oğlumun ellerini, kollarını kullanması için yardım edeceğiz. Daha umutluyum" diye konuştu.

 
Metil alkolden ölenlerin sayısı artıyor
 
Erdoğan Japonya Başbakanı Abe ile görüştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in şifalı suyu: Bidon bidon dolduruyorlar
İzmir'in şifalı suyu: Bidon bidon dolduruyorlar
Yeni teknoloji, nakil için organların performansını artıracak
Yüksek teknolojik özelliklere sahip cihazların kullanıldığı merkezdeki ...
'Güneşin azı karar fazlası zarar'
Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun, "Güneşte fazla ...
 
İzmirli annenin yardım çığlığı: Ne olur oğlumu yaşatın!
İzmir'in Karaburun ilçesinde, kalbinde doğuştan delik bulunan ve sağlık ...
Böbrek hastalığının tetikçisi tuz ve şeker
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Erk, "Böbrek hastalığının tetikçisi tuz ve şekerden ...
Türkiye'de dev saç ekim ekonomisi
Dünyada sağlık turizminde ilk 5'te yer alan Türkiye'de saç ekim ekonomisi ...
 
Down sendromlu Afra'ya, kök hücre nakli yapıldı
İzmir'de, lösemi tedavisi gören Afra Eylül Arabacı'ya (3), donörden alınan ...
İzmir'de büyük buluş: Beyin kanseri tarihe karışacak
Türk bilim adamları, beyin kanseri tedavisinde, ilaçların tümöre ulaşmasını ...
Kanserle mücadelesinde renkler yoldaşı oldu
İzmir'de yaşayan Aynur Uğurlu (37), 3,5 yıl önce meme kanserine yakalandı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva