HABERLER>GÜNCEL
7 Kasım 2018 Çarşamba - 12:34

Öğretmen Atatürk'e 'hain' deyip fotoğrafını indirtti!

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı da olan, fıkıh dersi öğretmeni Harun K., Atatürk'e hakaretten gözaltına alındı. Öğrencilerin oluşturduğu köşedeki Atatürk fotoğrafına bakan Harun K.'nin, "İndirin bunu, hain hain bana bakıyor" dediği iddia edildi. Olayla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de soruşturma başlatıldı.

Öğretmen Atatürk e  hain  deyip fotoğrafını indirtti!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi 10'uncu sınıf öğrencileri, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında, sınıfta Ulu Önder'in fotoğrafının da olduğu bir köşe oluşturdu.

DHA'nın haberine göre, 6 Kasım Salı günü ilk iki dersi fıkıh olan 10'uncu sınıfa, Müdür Yardımcısı Harun K. ders için geldi. Öğrencilerin astığı panodaki Atatürk fotoğrafına bakan Harun K., iddiaya göre, "İndirin bunu, hain hain bana bakıyor, ben bundan korkuyorum" diyerek, öğrencilere fotoğrafı indirtti. Durumdan haberdar olan bir öğrencinin velisinin şikayetçi olması üzerine Harun K. gözaltına alındı. Harun K.'nin polisteki ifadesinin ardından bugün mahkemeye sevk edileceği belirtildi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, olayla ilgili kendilerine bilgi notu geldiği, Atatürk fotoğrafının yırtılması gibi bir durum olmadığı, yer değiştirilmesiyle ilgili sorunlar ortaya çıktığı ve bu konuda idari soruşturma açılarak müfettiş görevlendirildiği belirtildi.

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak ise okul idaresinden gelen bilgi notu üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, "İndirtme değil, oradaki Müdür Yardımcısı arkadaş, 'Her şeyi değerli olduğu yere asalım' gibi bir cümle, ifade kullanmış. Oradan bir tartışma çıkmış, bize de öyle bilgi geldi. Biz de hemen idari soruşturma başlattık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdik ve hemen müfettiş gönderildi. Bildiğimiz şu an bu kadar" dedi.

'Hain' sözüyle ilgili bir şey duymadığını, kendilerine gelen notta da böyle bir ifade olmadığını belirten Solak, bilgi notunda Müdür Yardımcısı'nın bu fotoğrafı daha iyi bir yere asmak gerektiği şeklinde ifadesi olduğu, müfettişlerin idari soruşturma neticesinde gereğini yapacağını açıkladı.

'ATA'MA SAYGISIZLIK YAPAN YERDE BENİM İŞİM YOK'
Olayla ilgili şikayetçi olan öğrenci velisi Mine Öcek ise "Derse girmişler ve panoda Atatürk'ün fotoğrafı varmış. Öğretmen, 'İndirin bunu, hain hain bana bakıyor, ben bundan korkuyorum' demiş. Çocuklar indirmiş, hangi çocuk indirdi bilmiyorum, yere koymuşlar. Benim oğlum da almış sırasına koymuş. Öyle kapanmış. Teneffüste oğlum yine aynı yere asmış Atatürk'ün fotoğrafını. Öğretmen giriyor gene aynı şey, çocuk alıyor sıraya koyuyor. Çocuk Atatürk'e bakıyor. Çocuğa 'Bırak ona bakmayı, bana bak' demiş. Çocuk da 'Ata'ma saygısızlık yapan yerde benim işim yok, isterseniz beni okuldan atın, sıfır verin, ben burada durmayacağım' deyip eve gelmiş. Ondan sonra okul idaresi bizi aradı, çocuğun okulu terk ettiğini söylediler. Ben de 'Biliyorum, çocuğum evde, ben de zaten biraz sonra geleceğim' dedim ve gittik. Okul polisi çağrılmış, tutanak tutulmuş, öğretmen inkar ediyormuş, 'Çocuk beni yanlış anladı, ben öyle demek istemedim' falan demiş. Okul polisi, biz şikayetçi olacağız deyince, Çocuk Şube ifade alıyormuş. Çocuk Şube'den geldiler ve çocuğu götürdüler ve orada ifade verdi" diye konuştu.

Çocuğunu okula eğitim-öğretime gönderdiklerini kaydeden veli Mine Öcek, "Okul siyaset yeri değil. Sever veya sevmez bizi ilgilendirmiyor. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Sınıfta bunu ifade edemez, benim çocuğumun psikolojisini bozuyor veya beynini yıkıyor. Benim çocuğumun beynini yıkayamaz. Fıkıh dersiyse fıkıhını anlatsın" diye tepki gösterdi.

 
İzmir'de faciaya kıl payı!
 
Doç. Dr. Özdağ’dan yerel seçim mesajı: 500 bin oyla seçimi alacağım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAZİEMİR ÇARŞI 7 Kasım 2018 Çarşamba 12:59

Allah cezanı versin inşallah...

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de faciaya kıl payı!
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında motor arızası yüzünden tekneleri ...
İzmir'de korkutan deprem: Şiddeti...
İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde  deprem meydana geldi.
İzmir'de DEAŞ baskını: Çok sayıda gözaltı!
İzmir’de, DEAŞ terör örgütüne finansal kaynak sağladıkları ve sosyal medya ...
 
'Özel okul teşviki kademeli olarak kaldırılacak'
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okullar arasındaki eşitsizliğin asgariye indirileceğini, ...
'Türk Freud' 25 kadını böyle dolandırmış!
Mersin'de, kendisini 'doktor' ve 'akademisyen' olarak tanıtıp gönül ilişkisi ...
İzmir'de şaşırtan olay: O avukat için karar!
İstanbul Barosu üyesi avukat tarafından, avukat, hakim ve savcıların ortak ...
 
İzmir'de kaçak göçmen operasyonu: 32 gözaltı
İzmir'in Urla ilçesinde, yasadışı yollardan Yunanistan adalarına geçme ...
İzmir'deki korkunç cinayetin altından 'nişan' çıktı!
İzmir'in Buca ilçesinde, akaryakıt istasyonunda N.A. (21) tarafından sırtından ...
ABD'den terörist Karayılan'ın başına 5 milyon dolar ödül!
ABD'den yapılan açıklamada, terörist başı Murat Karayılan'ın başına 5 ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva