HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Haziran 2015 Cuma - 14:02

Ödemiş'te 21 yıllık rüya gerçek oluyor

Yılan hikâyesine dönen Ödemiş Organize Sanayi Bölgesinde mutlu son için bir adım daha atıldı.

Ödemiş te 21 yıllık rüya gerçek oluyor

Ödemiş’in yıllardır kanayan yarası haline gelen projelerin en başında olan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi alt yapı ihalesi gerçekleşti.
 
Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nin kanalizasyon, yol ve çevre düzenlemelerini kapsayan ihalesi 25 Haziran 2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapıldı. Açık eksiltme usulü ile yapılan ihaleye beş firma katıldı. 5 firmanın katıldığı alt yapı ihalesi %41 kırımla gerçekleşti.

Ödemiş için önemli projelerden biri olan Ödemiş OSB’nin alt yapı ihalesinin gerçekleşmesi bir sonraki adımların hızla ilerlemesini tetikleyecek.

Toplam 46 firma bu yıl içinde çalışmalara başlayacak. Yatırım miktarının 300 milyon lirayı bulması planlanıyor. Fabrikaların faaliyete geçmesiyle yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlanacak.



Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, tekrar belediye başkanı seçilmesinin ardından Ödemiş Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi için ciddi girişimler başlattı. Öncelikle Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri yeni baştan oluşturuldu. Daha sonra Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası ortaklığında ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Ödemiş Kaymakamlığı ve Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’nın iştirakçi olarak katılımıyla hazırlanan projeye hazırlandı. 21 yıldır çözüme kavuşmamış ve Ödemişliler için adeta kangren haline gelmiş olan Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına İZKA’dan 1.469.788 TL destek gelmişti. 25 Haziran 2015 tarihinde ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından alt yapı ihalesi yapıldı. Beş firmanın katıldığı ihalede %41 kırımla Şahinler Firma Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Alt Yapı İhalesini aldı.
İhaleyi alan firmanın 3 hafta içerisinde yer teslimi alacağı ve Ödemiş Organize SANAYİ Bölgesinin yollar, atık su, yağmur suyu ve içme suyu işlerini kapsayan alt yapı işlerinin yapımına başlanacak. Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ile Ankara’ya giden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ihaleyi yakından takip ettiler.


“Gelecek nesillere bıraktığım her miras bana gurur verir”
Bir hayali daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, gecikmiş olan projelerin hayata geçirilmesi için elinden geleni yaptığını, özellikle Ödemiş’in ekonomik anlamda canlanması konusunda büyük katkı sağlayacak projeleri hayata geçirerek gelecek nesillere miras bırakmanın gururunu yaşadığını söyledi.
Badem, “Organize Sanayi Bölgemizin faaliyete geçmesi konusunda bir yıldır yaptığımız çalışmanın sonuçlanmasından büyük mutluluk duyuyoruz. İlk olarak İZKA’dan aldığımız destek ve girişimlerimiz sonucunda alt yapı ihalesinin Bakanlığımız tarafından yapılması bölgemiz için önemli bir gelişmedir. 5 firmanın katıldığı alt yapı ihalesi %41 kırımla gerçekleşti. İhale ile ilgili gerekli prosedürler gerçekleştikten sonra 21 yıldır atıl durumda bulunan ve vatandaşlarımızın yapılması konusunda ümidi kaybettiği Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar başlayacaktır. Ödemiş OSB’nin hayata geçmesiyle uzun vadede ilçemizde istihdam yaratması sayesinde sosyal ve ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracaktır. İlçemizdeki tarım ve hayvancılığa dayalı üretiminin sanayi ortamında gelişip büyümesi önemli bir kazançtır. Fabrikaların bu bölgede kurulması bölgemizin ekonomik gelişimine daha da büyük katkı sağlayacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışacağız.” (Dilek Acar Özdemir/Yerel Güç)

 
İzmir’de kadın cinayeti davasında baroya ret!
 
Onur Özbizerdik: K.Irak’ta bin 500 kişiyi vurdum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'in Ramazan Sokağı'nda mehteran şöleni
Ödemiş Belediyesi’nin bu yıl ilk kez kurduğu Ramazan Sokağı’nda geçtiğimiz ...
Karabağlar’da ‘uyuşturucuya hayır’ yürüyüşü
Karabağlar Belediyesi 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakcılığıyla ...
Dalgıç’tan Çeşme’de 'fahiş fiyatlara' ilginç tepki: Çare sardalya!
Turizm cenneti Çeşme’de bu sezon gündeme gelen yüksek konaklama ve yiyecek ...
 
Buca’da karne hediyesi Çeşme tatili
Buca Belediyesi’nden yaz tatiline çıkan çocuklara sürpriz bir hediye geldi. ...
Bornova’da 5 bin kişilik kişisel gelişim şöleni!
Bornova Belediyesi’nin personeli arasında yaptığı ankette en çok istenen ...
Sakin Şehir’de can dostlara 5 yıldızlı yuva
Seferihisar Belediyesi, Türkiye için örnek olacak sokak hayvanları yuvasını ...
 
Bölge Müdürü’nden flaş açıklama: Konak Tüneli kapatıldı mı?
Başbakan Davutoğlu tarafından genel seçim öncesinde açılan Konak Tünelleri’nde ...
Urla'da birlik iftarı: Vali Toprak da katıldı
Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi ev sahipliğinde İskele Urit Restoran’da iftar düzenlendi.
Karşıyaka’da Ramazan bereketi: 5 bin kişilik iftar
Ramazan Ayı’nın bereketini ve bolluğunu vatandaşların sofrasına taşıyan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva