HABERLER>GÜNCEL
26 Haziran 2015 Cuma - 13:50

İzmir’de kadın cinayeti davasında baroya ret!

İzmir’in Gaziemir İlçesi'nde dini nikahla yaşadığı bir çocuk annesi 34 yaşındaki İlkay Altmışkara'yı sokak ortasında bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Mesut Ç. hakim karşısına çıktı. Hakkında 'ağırlaştırılmış ömür boyu' hapis cezası istenen Mesut Ç. eşini ara sıra dövdüğünü, söylediği hakaret dolu sözler nedeniyle kendisini kaybedip cinayeti işlediğini öne sürdü. Baro'nun davaya müdahil olma talebi ise reddedildi.

İzmir’de kadın cinayeti davasında baroya ret!

Olay, 8 Nisan'da Atıfbey Mahallesi Kapalı Pazaryeri'nde meydana geldi. Mesut Ç., dini nikahla yaşadığı, İlkay Altmışkara'yı sokak ortasında bıçaklayıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Altmışkara kurtarılamadı. Polisin yakaladığı Mesut Ç. tutuklandı.
 
İzmir 5'inçi Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Mesut Ç., ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanığın avukatı Oğuz Özüdoğru, öldürülen kadının yakınları Sonay Altmışkara, Birgi Almışkara ve Mualla Çatalkaya ile İzmir Barosu adına avukatlar Derya Durmaz ile Atilla Ertekin katıldı.
 
'ZAMAN ZAMAN ŞİDDET UYGULADIĞIM OLDU'
Sanık Mesut Ç., İlkay ile dini nikahla 2 yıl aynı evde yaşadıklarını, olaydan dört ay önce de erkek tüp bebekleri dünyaya geldiğini, aralarında bir sorun olmadığını söyledi. Mesut Ç. kendini şöyle savundu: "Ailesi beni bir türlü kabullenemedi. Bu yüzden ailesiyle aramda tartışmalar yaşandı. Benim kendisine yönelik bu nedenle zaman zaman dövüp, şiddet uyguladığım oldu. Olaydan iki ay önce çocuğumu alıp ağabeyimin evine gittim. 'İlkay da peşimden gelir, ilişkimiz düzelir' diye düşündüm. Beni çocuğu kaçırdım diye polise şikayet etti. Mahkeme bana evden uzaklaştırma kararı verdi. İlkay, annesinin evine taşındı. İlkay ile dışarıda 10 kez buluşup görüştük. Olay günü kendisini cep telefonuyla aradım. Eski patronunun yanında pazarda çalıştığını söyledi. Çalışmamasını, kendisine ve çocuğa bakacağımı söyledim. Eve dönmesini istedim. Kendisi 'Abimler salmıyor' dedi. Ben de, 'Neden salmıyorlar, senin namusunla mı oynadım, bu ne şerefsizlik?' dedim. Kendisi şerefsizlik lafını duyunca, 'sen şerefsizliğine bir nazar boncuğu tak, nazar değmesin' dedi. Bu lafı duyunca gözüm döndü."
 
'ÇOCUĞUMUN ANNESİ, ÖLDÜRMEK İSTEMEZDİM'
Bu laftan sonra heyecan ve öfkeye kapıldığını daha sonrasını hatırlamadığını öne süren Mesut Ç., "Çoğumun annesi. Ben de onu öldürmek veya çocuğumu öksüz bırakmak istemezdim. Ancak benim bu olayı gerçekleştirmeme sebep olan olaylar bunlardır. Ben zaman zaman aşırı sinirlendiğimde titreme geliyor. Ne yaptığımı bilmez hale geliyorum. Bu nedenle psikiyatri hapları kullandım. Akıl hastalığım yok. Sadece bu tür davranışlarım oluyor" dedi.
 
Ölenin ağabeyi Birgi Altmışkara ise, sanığın söylediklerini çoğunun yalan olduğunu, kardeşine karşı şiddet uyguladığını, kolunu kırdığını bu nedenlerle sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Diğer müştekiler de sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti.
 
BARO ADINA DAVAYA KATILMA TALEBİ
Avukat Atilla Ertekin, son dönemde toplumda kadın cinayetlerinin arttığını belirterek İzmir Barosu adına davaya katılma telebinde bulundu. Avukat Ertekin, "Baromuz zaman zaman gerek çocuk, gerekse kadınlara insan hakları çerçevesinde sosyal hizmet yardımlarında bulunmaktadır. Koruma altına alınmış olan maktülün bu şekilde bir hadise ile ölümünden sonra bizim de sivil toplum örgütü olarak davaya katılmamız icabet eder. Sanıktan şikayetçiyiz" diye konuştu.
 
SANIĞA RUH SAĞLIĞI RAPORU ALINACAK
Cumhuriyet savcısı Fatih Genç mütalasında, baronun suçtan doğrudan zarar görmediğinden katılma isteminin reddine, sanığın cezai ehliyetiyle ilgili rapor alınmasına, tutukluluğunun devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme Başkanı Hakim Hüseyin Yaşar Özyavuz, Baro'nun davaya katılma talebini redetti, sanığın rapor alınması için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkine, tutukluluğun devamına karar verip, duruşmayı erteledi. (dha)

 
Cem Yılmaz’dan ‘manidar’ vergi mesajı: Benim 58.olmam…
 
Ödemiş'te 21 yıllık rüya gerçek oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böcek davasında karar açıklandı: 2 polise…
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" ...
Balkanlar’dan Kaynaklar’a ziyaret
Sarayova Orman Müdürü Kaynaklar’daki anıt çınarları ziyaret etti.
Karaburun’da RES şoku: Şirketten köylülere 15 milyonluk fatura!
İzmir’in Karaburun ilçesi Yaylaköy Mahallesi'nde yaşayan köylüler, verdikleri ...
 
'İzmir'in Denizi'nin suyla imtihanı: Önce nazlandı…
“Türkiye’de doğan ikinci fil” Deniz, 8. ayında havuzla tanıştı. Bakıcıları ...
IŞİD'in kaçırdığı astsubay TSK'dan atıldı!
Kilis’te ocak ayında IŞİD tarafından kaçırılan ve 4 gün sonra serbest ...
Kapadokya'da balon kazası: Çok sayıda yaralı var!
Nevşehir'de yerli ve yabancı turistleri taşıyan sıcak hava balonu , elektrik ...
 
Danıştay'dan Cumhurbaşkanlığı Sarayı arazisi kararı
Danıştay 14. Dairesi, Cumhurbaşkanlığı hizmet binalarının bulunduğu alanın ...
Dehşet haberi: Bebeği döverek öldürdü iddiasıyla…
Kayseri’de dün 112 Acil Sağlık ekibinin ihbar üzerine gittiği evde baygın ...
Flaş! Bir aydır aranan Onur Özbizerdik yakalandı
İstanbul Etiler'de yaklaşık bir ay önce restoranda tartıştığı kişilere ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva