HABERLER>OTOMOBİL
13 Şubat 2024 Salı - 08:42

Oda Başkanı o acı tabloyu açıkladı: 100 minibüsümüz kontak kapattı!

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde 19,79 lira olan mazotun bugün 45,22 liraya ulaştığını belirten İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, “Her gün bir minibüsümüz sadece akaryakıttan 900 lira zarar ediyor. 1190 minibüsten 100’den fazlası kontak kapatmış durumda. UKOME’den aldığımız zammı, ancak İzmir Büyükşehir’in ilk binişi 20 lira yapması durumunda uygulayabiliriz ki, ilk biniş 13,5 lira. Böyle giderse daha çok aracımızı kapatmak zorunda kalacağız” dedi

Oda Başkanı o acı tabloyu açıkladı: 100 minibüsümüz kontak kapattı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de motorinin litre fiyatı, 2,55 liralık son zamla 45,22 liraya yükseldi. Son zamanlarda hızla artan motorin fiyatı 50 liraya dayanırken, minibüsçü esnafı  da iş yapamaz hale geldi. İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, sadece akaryakıttan minibüs başına günde 900 lira zarar ettiklerini, bu işten artık ekmek yiyemez hale geldiklerini belirterek, bu zor şartlara göğüs göremeyen esnafın kontak kapatma yoluna gittiğini açıkladı. Başkan Kayışdikici, odaya kayıtlı 1190 minibüsten en az 100’ünün parka çekildiğini, sefere çıkmadığını bildirdi.

MİNİBÜSÇÜ ESNAFI, TARİFE KONUSUNDA İKİYE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA
UKOME’den, mesafelerine göre aldıkları zamma göre 20, 25, 30 ve 35 liradan yolcu taşıma hakları olduğunu belirten Oda Başkanı Mehmet Kayışdikici, İzmir Büyükşehir’in toplu ulaşım araçlarına ilk biniş ücretinin halen 13,5 lira olması nedeniyle bu tarifeyi uygulayamadıklarını ifade etti. Minibüsçülerin bir kısmının hiç olmazsa şu andaki yolcu kapasitesinin düşmemesi için söz konusu yeni tarifenin uygulanmasını isterken, bir grup esnafın da ne pahasına olursa olsun, tarifenin uygulanması yönünde görüş belirttiğini anlatan Başkan Kayışdikici, şu değerlendirmelerde bulundu:

BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI, BUGÜNKÜ TARİFEDEN 90 DAKİKAYI GERİ GETİRİRSE YANARIZ
“Minibüslerimizle ucuza yolcu taşımaya devam ediyoruz. Ucuza yolcu taşıdığımız yetmiyormuş gibi, mazot fiyatı, üst üste gelen zamlarla 45,22 lira oldu. İndi bindi ücreti, 15 lira ama pek çok hatta 10 lira alıyoruz. Mesafelerine göre, 20, 25, 30 ve 35 liralık tarifeyi iki-üç hatta uygulayabiliyoruz. Çünkü ESHOT’un ilk biniş ücreti, 13,5 lira. CHP ve AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları 90 dakika uygulamasını yeniden getireceklerini söylüyor. Şu anda ilk biniş, 13 lira. Kim seçilirse seçilsin, belediye başkanı olduğunda ilk biniş kaç lira olacak? Bu çok önemli bizim için... Eğer bugünkü tarifeden o uygulamaya geri dönülürse, minibüsçüler yanar. İlk biniş 20 lira olursa, o zaman yolcu kaybımız fazla olmaz. ESHOT’la ilgili kararı bekliyoruz. ESHOT’un talebinin 21 lira olduğunu biliyoruz.”

İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYAN ESNAF, ÇAREYİ SEFERE ÇIKMAMAKTA BULUYOR
Mazotun son zamla 45 lirayı aşmış olmasını da değerlendiren Başkan Kayışdikici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde mazotun litresi 19,79 liraydı. Şu anda 45 lira 22 kuruş oldu. Aradan bir yıl bile geçmemiş ama 25 lira zam yemiş mazot… Biz minibüsçüler günde ortalama 900 lira, fazladan mazot parası ödüyoruz. Bu da bize zarar demektir.  Odamıza bağlı 1190 minibüsümüz var. Bu araçların en az 100 tanesi, kontak kapatmış durumda. Sefere çıkmayarak para kazanmıyor ama zarar da etmiyor. Çalışan araçlarımızın çoğu da boş gidiyor. Bu şartlarda para kazanamıyoruz. Arabalarımızın bakıma ihtiyacı var, bakımlarını yaptıramıyoruz.  İşin içinden çıkamayınca, minibüsçü esnafı, çareyi arabayı kapatmakta buluyor. Pek çok arabamızın altında otlar bürüdü. Yeni mazot fiyatı, belimizi iyice bükecek.”

 

 
CHP Konak Adayı Mutlu'dan eşitlik vurgusu: Kimse kendini öteki hissetmeyecek!
 
Şüphe üzerine durduruldu... Yağmacı çıktı!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yol ve yolcu 17 Şubat 2024 Cumartesi 12:35

Öncelikle dolmuşçulara acimiyoruz demeniz çok acı. O insanlarda evine ekmek götürüyor,cocuk okutuyor . Ve sadece bir gün yola çıkıp bu işi yapsanız zorluğunu anlarsınız. Tabiki her mesleğin zorluğu var fakat yol yolcu taşımak inanın zor. Sabahtan akşama 3 kişi taşıyan dolmuşlar var ve mazot parası cebinden çıkıyor. Ayrıca koca durakta 4 araç çalışıyor ki iş olsun diye. Vergilerini de ödüyorlar vergi ödemeyen milyonluk iş adamı ve futbolcular varken ekmeğine sahip çıkmaya çalışan emekçi kesimler birbirine düşmemeli. Asgari ücretli,emekli ve tüm emekciler için söylüyorum. Günde 16 saat çalışıp 20 bin kazanan bir babanın çocuğu olarak yazıyorum. İyi günler

Yorumu oyla      1      1  
SOKAK_2 14 Şubat 2024 Çarşamba 08:19

Dolmuş şoförlerinin ne kadar dostu varmış bu mazot zammı sayesinde öğrendik(!). Zam demek bazen de yarlı oluyormuş(!)

Yorumu oyla      2      1  
Basit Usül 13 Şubat 2024 Salı 14:52

Basit usul vergilendiriliyorsunuz. Milyonluk hatlar, milyonluk araçlar var altınızda. KDV , stopaj geçici vergi vermiyorsunuz birde isyan ediyorsunuz. Asgari ücretli vatandaş sizden daha çok vergi veriyor yazık....

Yorumu oyla      16      1  
Kanser 13 Şubat 2024 Salı 14:41

Belediyelerin toplu taşıma yatırımlarının yetersiz olmasının yarattığı ara çözümsünüz zaten! Yani, toplu taşıma mükemmelleştikçe zaten yok olacaksınız, İstanbul gibi taksi plakası verilir belki! Diyelim istediğiniz zammı aldınız, yolcu sayınız aynı mı kalacak? Neden zammı yapanı hedef almaktansa zam istiyorsunuz?

Yorumu oyla      7      1  
ırmak 13 Şubat 2024 Salı 11:21

Dolmuşların kaldırılması gerekiyor.şehir içi ulaşımın olumsuz yönde etkilenmesinin en büyük nedenlerinden biriside bu dolmuşlar gerçekten..

Yorumu oyla      18      1  
Gürkan 13 Şubat 2024 Salı 10:32

13,5 lira olan ilk biniş 21 lira olursa 90 dakika ne işe yarayacak? Bu ekonomik koşullarda 90 dakika olmaz, suda yüzde 50 indirim de olmaz diye boşuna mı yazıyoruz. Şehrin raylı sistem projeleri yapılırken olmayan bütçeler üzerinden vaatler veriliyor.

Yorumu oyla      9      1  
13 Şubat 2024 Salı 10:26

valla söz konusu olan dolmuş olunca pek acıyasım gelmedi.

Yorumu oyla      12      2  
Asds 13 Şubat 2024 Salı 09:53

Seçim döneminde Akp'ye verdiğiniz destek size müstehak olarak dönüyor.Ağlamayın boşuna.Gelen zammi cebinden ödemiyorsun.Yolcu olarak bize yansıtıyorsun zaten.Bunlar iyi günler,asıl nisandan sonra büyük ağlamaya hazırlan.

Yorumu oyla      12      2  
Ksk li 13 Şubat 2024 Salı 09:52

O zmn CHP ye oy verin. Çünkü Akp adayı 90 dakikayı geri getircem hatta 120 yapcam diyor

Yorumu oyla      6      1  
VATANDAŞ_1 13 Şubat 2024 Salı 09:35

Sayın Recep... rumuzlu yorumcu Allah aşkına sabah sabah ne yedin merak ediyorum(!)

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'B' sınıf ehliyetle '125 cc' motosiklet kullanılabilecek
Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik ...
TMSF'den araç alacaklara dolandırıcılık uyarısı
TMSF, 22 Şubat'ta ihalesi gerçekleşecek lüks araçların satışına aracılık ...
İzmir'de elektrikli araca talep patlaması... 10 kat arttı!
EGE Otomotiv Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, elektrikli araçlarda ...
 
Honda, 750 bini aşkın aracını geri çağırdı
Japonya merkezli otomobil üreticisi Honda, hava yastıklarıyla ilgili bir ...
Otoyollarda gişesiz ulaşım dönemi başlıyor
Otoyollardaki toplam 106 adet gişeden 20'si Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürüldü. ...
Tesla 2,2 milyon aracını geri çağırıyor
ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, ikaz lambalarındaki yanlış yazı ...
 
Volkswagen’den halka arz kararı
İsmini vermek istemeyen kaynaklara göre Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi ...
MTV ödemelerinin ilk taksitinde son gün yarın
2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinde ilk taksit için ...
Motorine bu gece itibarıyla zam geliyor
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,38 TL zam gelmesi bekleniyor. 
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva