HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2014 Cuma - 14:47

‘Öcalan iddiaları’na hükümetten yanıt: Bizim ne…

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın Abdullah Öcalan’ın 2015 yılında serbest kalacağı açıklamasını, "Onun bunun ne dediğinin bir önemi yok. Bizim ne dediğimizin önemi var. Yani sağdan soldan her yapılan açıklamayı muhatap alarak cevap vermek de doğru değil. Vatandaşlarımız hükümeti takip etsinler, meşru siyaset kurumunun ne dediğine baksınlar. Her sabah düne uyananlar bugünü yakalayamaz" sözleriyle yorumladı.

‘Öcalan iddiaları’na hükümetten yanıt: Bizim ne…

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da Vali İzzettin Küçük’ü ziyaret etti. Vali Küçük’ten kente ilişkin bilgiler alan Akdoğan, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Tatil fırsatı bulunca Avrupa’ya değil vatandaşlarla kucaklaşmak ve genel tabloyu görmek amacıyla bölge illerine geldiklerini anlatan Akdoğan, çözüm süreciyle birlikte bölgede ciddi normalleşme yaşandığını ifade etti.
 
"TÜRBÜLANS MEYDANA GETİRDİ"
Devam eden çözüm süreciyle birlikte bölgede canlılık yaşandığını, Kobani olayları ile olumlu gidişata sekte vurulduğunu anlatan Akdoğan şöyle konuştu:
 
"Son yaşadığımız 6-8 Ekim olaylarında bildiğiniz gibi bir türbülans meydana getirmişti. Olumlu gidişata bir sekte vurmuştu. Daha sonra tekrar sürecin ivme kazanmasıyla bölgede ciddi bir normalleşme yaşandığını söyleyebiliriz. Bu normalleşme tabii ki önce insanımızın huzuru, güvenliği ve gelişimi ve çocuklarının istikbale için önem taşıyor.
 
"KALKINDIRMA İÇİN HAREKETE GEÇTİK"
Her alanda bölgenin gelişmesinde biz memnuniyet duyuyoruz. Yılların birikimiyle bölgede birçok mesele iç içe geçmiştir. Terör bunlardan bir tanesiydi. Bunun ürettiği sorunlar vardı. Hükümet olarak bölgeyi kalkındırmak için harekete geçtik. Bölgeler arası farkların giderilmesi için çok ciddi bir yatırım seferberliğini başlattık.
 
100 milyar doların üzerinde bölgeye yatırım yaptık. Bölgenin kalkınması için ciddi çabamız oldu. İnsanımıza sahip çıkmak ve kucaklamak için çok ciddi bir hizmet seferberliğini başlattık. Sosyal politikalarla insanlarımıza sahip çıktık. Kürtçenin gelişmesi başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi içinde çok ciddi demokratikleşme reformlarını hayatta geçirdik. Dediğimiz gibi normalleşme öncelikle insanlarımızın geleceğine daha aydınlık bakmasına sebep oluyor. İnsanımızın umudu yeşerdikçe bizimde sevincimiz artıyor."
 
SAİD NURSİ’NİN TALEBESİ BALIKLIGÖL’E DEFNEDİLECEK
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara’da hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi’nin son talebelerinden Abdülkadir Badıllı’nın Şanlıurfa’da toprağa verileceğini de belirterek, "Ailesinin, cenazesini Balıklıgöl ya da Ulu Cami civarına defnedilmesi için bir talebi oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’da da konuyla ilgili talimatta bulundu. Bu çerçevede gerekli düzenleme yapılacak. İnşallah cenazeye ben de katılacağım" dedi.
 
SÜRECİ SAĞDUYUYLA DEVAM ETTİRMEMİZ LAZIM
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın çözüm süreci amacına ulaşması ile Abdullah Öcalan’ın 2015 yılı Nisan ayında yapılacak kongreye katılacağı yönündeki açıklamasına ilişkin yöneltilen soruyu ise şöyle yanıtladı:
 
"Onun bunun ne dediğinin bir önemi yok. Bizim ne dediğimizin önemi var. Yani sağdan soldan her yapılan açıklamayı muhatap alarak cevap vermek de doğru değil. Vatandaşlarımız hükümeti takip etsinler, meşru siyaset kurumunun ne dediğine baksınlar. Zaman zaman günü kavrayamayan, zamanın ruhunu anlayamayan birtakım açıklamalar yapılabiliyor. Bunun için geçmişe takılıp kalmanın bir anlamın yoktur. Her Sabah düne uyananlar bugünü yakalayamaz. 10 binlerce insan hayatını kaybetti. Bunlar bizim insanlarımız, bu yüzden geleceğe odaklanmamız gerekiyor. Nihai çözüme ulaşmak için herkesin sorumlu davranması, yapıcı katkıda bulunması gerekiyor. Dolayısıyla bu süreci sağduyuyla devam ettirmemiz lazım."
 
Yalçın Akdoğan, valiliğinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret etti, ardından cuma namazı için Balıklıgöl platosunda bulunan Dergah Camisi’ne geçti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Vural'dan çok tartışılacak 'AK Saray' iddiası!
TİB binasındaki dinleme verilerinin gömülmesi önerisine sert çıkan MHP'li ...
Binali Yıldırım kongreler ve stat için geliyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım hafta sonu İzmir’e geliyor. ...
Çiğli siyasetinde ‘fair-play’ rüzgarı!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ak Parti ilçe başkanlığına seçilen ...
 
MHP’li Tanrıkulu: Bu meşale ülkeyi aydınlatacak!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
Çıray Başbakan’a sordu: O TIR’larla IŞİD’e…
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO), El ...
AK Parti Grubu’ndan Kocaoğlu’na: Köstek olma…
AK Parti Büyükşehir Meclis Üyeleri ortak bir bildiri yaparak Başkan Kocaoğlu’na ...
 
CHP'li Yüksel'den yat limanı çıkışı: 18 proje vardı...
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “İzmir Büyükşehir Belediyesi için ...
CHP İzmir’de kadın rüzgarı: Kimler yönetime geldi?
Genel seçim öncesinde milletvekili adaylığı için istifa eden İl Başkanı ...
Usta kalemler Soyoğul’un Selahattin Demirtaş röportajını yazdı!
HDP Eşgenel Başkanı’nın Gönül Soyoğul’a verdiği röportaj köşelere taşındı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva