HABERLER>GÜNCEL
26 Mayıs 2020 Salı - 21:03

O tweetler ortalığı karıştırdı

Karabağlar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın yedi yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşımları olay oldu. AK Partililer, en genç meclis üyesi olan Koyurga’nun istifasını isterken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de, “Edep dışı siyasi bir dil içinde can çekişiyorlar” ifadelerini kullandı.

O tweetler ortalığı karıştırdı

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimde CHP’den Karabağlar Belediyesi meclis üyeliğini seçilen Dila Koyurga’nın 2013 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımlarına AK Parti tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine küfürlü mesajların yer aldığı paylaşımlar yedi yıl sonra gündeme geldi. AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Eyüp Kadir İnan’ın paylaşımlarıyla ortaya çıkan o dönemki mesajlar ile ilgili “istifa” çağrısı geldi. AK Partililer, Koyurga’nın istifasını isterken hakkında işlem yapılmasını talep etti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Yıllardır hakaretle yalan arasında zik zak dokuyor; edep dışı siyasi bir dil içinde can çekişiyorlar! Onlara göre; Cumhurbaşkanı’na saldıran meclis üyesi olur! Dini değerlerle alay eden, disipline verilmek yerine ‘özgürlük savaşçısı’ ilan edilir! Ortada, ne disiplin soruşturması ne istifa! Ne özeleştiri ne de yüz kızarması...! Hak yerini bulmamış; kamuoyu ikna olmamış; bu durumda, samimiyet ve savunmaları çürüğe düşmüştür!” İfadelerini kullandı.

İl Gençlik Kolları Başkanı İnan da, “Bu tweeti atmaktan imtina ediyorum. Bu edepsiz şahıs son yerel seçimlerde seçtirdikleri CHP tarihinin en genç belediye meclis üyesi AK gençlik olarak olarak liderimize yapılan bu ahlaksızlığa tahammülümüz yoktur. Tüm millete yapılmıştır. Ya istifa eder, Ya istifa eder” dedi.

AK PARTİLİ KAYA: GEZİ RUHU BUDUR!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya konu ile ilgili olarak, "Paylaşmaktan hicap duyduğum bu aşağılık tweet'ler Gezi Vandallığı zamanında atılmış. Şaşırdık mı, hayır! Hani hep diyorlar ya, "Gezi Ruhu" diye. Gezi Ruhu dedikleri şey işte tam anlamıyla budur. Çirkeflik, hakaret, barbarlık, bağnazlık, küfürbazlık. #Ahlaksızsınız" ifadelerini kullandı.

KIRKPINAR: NE ARARSAN BUNLARDA!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "CHP Meclis Üyesi'nin Cumhurbaşkanımıza hakaretleri çıktı ortaya cemaziyel evveli belli olan hakaret edenin ödüllendirildiği bir anlayış bunlarınki Değerlere küfür, ezana saygısızlık, darbe çığırtkanlığı ne ararsan bunlarda adeta küfürde biribirleriyle yarışıyorlar #Ahlaksızsınız" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"CHP İzmir siyaseti, İzmirli’ye hizmeti ile değil, suç değeri taşıyan skandallarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Liderimize -edebim el vermediği için paylaşamadığım- küfürler eden gençlerinizi ödüllendirerek meclis üyesi yapmak bu ahlaksızlığa ortak olmaktır! #Ahlaksızsınız"



 
Bakan Koca son 24 saate ilişkin verileri açıkladı!
 
CHP İl Başkanı Yücel'den uyarı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halk 27 Mayıs 2020 Çarşamba 12:00

valla 7 yıl önceki mesajlara bakıyorsa akp li yönetim önce kendilerine bakmalı ..fetöye neler demedikiler ..barzaniye ne demedikiler.syn öcalan diyen bülent arınc degilmiydi bırakın bu ucuz siyaseti millet aç kuru sogana muhtac siz dua edinde bu 11 buyuksehir belediyesi bu kadar insana yiyecek dagıttı ..faturalarını yatırdı olmasaydı vay bu milletin haline ..akp bir maske bile dagıtamadı

Yorumu oyla      2      3  
vay canına :) 27 Mayıs 2020 Çarşamba 00:08

AKP bir gencin yedi yıl önce çocukken yazdığı bir tvitin peşine düştüyse, bunca da gürültü koparmaya çalışıyorsa.. Gidişat tepe taklak demek ki :) Heyy yavrum hey, yukarıda arzı endam edenleri kim anımsayacak seçimden sonra acaba? Ama o genci herkes hatırlayacak! Yaşamın cilvesi işte! Şunlara bak, utanmamışlar da konuşurken! 6 yaşında çocuğu evlendiren, komşularını öldürme planları yapan, onu tvye çıkaran, unutuldu sanıyorlar!

Yorumu oyla      5      7  
7 yıl önce mi? 26 Mayıs 2020 Salı 23:57

7 yıl önce yazdıklarını kim bulup, ortaya çıkardı da şimdi gündeme geliyor? Çav Bella 'dan sonra bu olay. Tuhaf! Geçmişe bakacaksak kim bilir, kimler hangi tweetleri atmışlardır.

Yorumu oyla      4      6  
chp 26 Mayıs 2020 Salı 21:25

zamanaşımı dolmamış yargılanabilir.

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca son 24 saate ilişkin verileri açıkladı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son 24 saatte koronavirüs sebebiyle 28 kişinin ...
Virüs 7 metrelik alanda böyle etki yapıyor!
İngiltere’de koronavirüsün metrolarda nasıl bulaştığına dair yeni bir ...
Kısıtlamaya rağmen 4 günde 33 can kaybı!
Koronavirüs pandemisi nedeniyle Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı ...
 
Cinsel organını kesti, pişman olunca 112'yi aradı!
Düzce'de, aşırı alkollü olduğu öne sürülen V.K.B. (35), cinsel organını ...
ABD'de virüs ölümleri 100 bine dayandı
ABD'de Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte ...
Foseptikte bebek cesedi bulundu
Çorum’da, foseptikte 5 aylık olduğu belirtilen erken bebek cesedi bulundu. 
 
Dışarıyı seyrederken demir korkuluğa kafası sıkıştı
Sultangazi'de, evlerinin penceresinden dışarıyı seyrederken kafası demir ...
Tırlar çarpıştı meyve ve sebzeler yola saçıldı!
Kocaeli’nin Gebze ilçesi TEM Otoyolu geçişinde, polis uygulaması için yavaşlayan ...
İki TIR birbirine girdi! Meyve ve sebzeler yola saçıldı
Kocaeli’nin Gebze ilçesi TEM Otoyolu geçişinde, polis uygulaması için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva