HABERLER>EKONOMİ
24 Ağustos 2017 Perşembe - 15:40

O proje için ilk adım atıldı: İzmir'i uçuracak!

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’e yönelik 35 projesi arasında yer alan Efes Antik Kanalı Projesi’ne valilikten onay geldi. Yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olacak dip taraması ve dere ıslahıyla ilgili ÇED süreci başlatıldı.

O proje için ilk adım atıldı: İzmir i uçuracak!

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ -  Başbakan Binali Yıldırım’ın 2014 yerel seçim sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğu dönemde İzmir’e yönelik hükümetin 35 projesi arasında yer alan prestij projelerden Selçuk Efes Antik Kanalı’nda yeni bir adım daha atıldı.

İzmir Valiliği, Selçuk ilçesi Tatlısu mevkiinde DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan İzmir Selçuk Efes Antik Kanalı ve Denize Çıkış Yapısı Projesi (Dip Taraması ve Dere Islahı) projesi ile ilgili olarak sunulan dosyayı kabul etti. Projeyle ilgili ÇED süreci de başlatıldı. Projenin dip tarama ve dere ıslahına yönelik yapılacak işlemleri için 300 milyon TL kaynak ayrıldı.

Proje kapsamında, Tatlısu Mevkii’nde bulunan kurutma kanalı yatağının (Eski Küçük Menderes Nehri Yatağı)karayolu köprüsünden Ege Denizi’ne kadar olan kısmında dip taraması yapılarak mevcut yapının ıslah edilmesi planlanıyor. Islah çalışmaları kapsamında 100 x 250 m boyutunda ve 5 m derinliğinde denize çıkış yapısı yapılacak. Bu proje ile deniz çıkışındaki yapı düzenlenerek, malzeme hareketinin kanala girişi önlenecek

Projenin gerçekleştirilmesi ile birlikte yöre halkı tarafından kötü hava şartlarında tekneler için barınak olarak kullanılan mevkiinin kullanım şartları da iyileştirilmiş olacak. Kötü hava şartlarında bölgede bulunan tekneler çıkış yapısı içerisine rahatlıkla girerek bağlanabilecek. Toplam 34 bin metrekare alanda yapılacak çalışmalarda 185 bin m3 malzeme ortaya çıkacak.

Yönetmelik hükümleri doğrultusunda ÇED sürecinin tamamlanması ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bölge Müdürlüğü’ne tarama izni almak üzere müracaat edilecek. Tarama ön izni alındıktan sonra, taramada çıkacak olan malzemenin döküleceği alanın tespiti ile ilgili olarak Liman Başkanlığı’na müracaat edilecek.

 
İspanya saldırganının görüntüleri ortaya çıktı!
 
Sosyal medyayı sallamıştı! O paylaşım için flaş karar!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 26 Ağustos 2017 Cumartesi 17:56

Haydar hükümet izmir'e kac kilometre metro yaptı? Yapilanlari da sökermiş. İzmirli vergi vermiyor mu ? 25 sene önce 15 saatte Izmır den Ankara'ya giden tren şimdi 14 saat 15 dakika da gidiyor.üstelik aktarmalı. Bu mu hizmet.?

Yorumu oyla      11      5  
Haydar 26 Ağustos 2017 Cumartesi 00:41

Başbakanın yerinde ben olsam yapılanlarıda sökerim.Çünkü İzmir haketmiyor,İzmirlinin hakettiği aziz kocaoğlu ve icraatlarıdır,utanmadan bir de yatırım bekliyorlar..

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 25 Ağustos 2017 Cuma 13:04

İzmmir Turizmi Adına güzel bir proje ancak SAyın başbakanın bu güne kadar Söz verdiği projelerden kaçının gerçekleştiğini düşünürsek. Bu projenin gerçekleşeceğini pek düşünmüyorum.İZmir şu an sesiz çığlık gibi! İstanbullu, ankaralı ve diğer illerden gelen kayıt dışı göç ile bir çok araştırma krumunda izmirin nüfusunun 5 milyonu Buldugu düşünülüyor. Bu sebeple İzmiri rahatlatacak projeler üretmekte fayda varken bu tip projeleri de boş karşılıyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Köprüler yaptırdım 24 Ağustos 2017 Perşembe 21:34

Artık büyük birşey yapılacak ise Hazinenin parası ile yapılmıyor.Devlet açıyor ihaleyi özel sektör birleşip yapıyor.Devlet erkanımız anlı şanlı nutuklarla zafer kazanmış hertürlü şaşaalı törenle açıyor köprüyü kendi direksiyonda geçiyor.Birde müjde veriliyor şu kadar gün ücretsiz diye.Buraya kadar herşey çok güzel.Köprünün geçiş ücreti fahiş rakam açıklanıyor, kimse geçmiyor, fiyat düşürülüyor çok az geçiş var, özel sektör moralini bozmuyor zira köprünün anlaşmasını yaparken günlük belli bir parayı garanti ediyor,devlet araç geçmeyince milletin vergisinden ödeniyor.Günlük ne kadar, ödenecek süre ne kadar? Açıklama yok.Bizde vatandaş olarak türkü söylemeye başlıyoruz "Köprüler yaptırdım gelip geçmeye " diye devam ediyor

Yorumu oyla      15      5  
Zagor 24 Ağustos 2017 Perşembe 21:22

Yeter artik ucmaktan basimiz döndü midemiz bulandi :)

Yorumu oyla      14      5  
ST 24 Ağustos 2017 Perşembe 18:48

Başta arkeologlar olmak üzere peyzaj mimarlarının ve diğer ilgili konu uzmanlarının görüş ve onayları alınmadan yapılmamalı, işe yapaylık karışmamalı, doğal çevre ve görünüş bozulmamalı.

Yorumu oyla      12      5  
24 Ağustos 2017 Perşembe 18:31

Çandarlı limanı da bir zamanlar İzmir' i uçuracaktı ama yalan oldu. 6 yıldır proje ilerlemedi. 2019' da AKP İzmir' den nasıl oy isteyecek? Metro diyorsun yapmıyorlar, belediyenin projeleri önüne taş koyuyorlar. En çok vergi veren şehirlerin başında ol ama yapılan iş bir elin parmağını geçmiyor. Menemen-Çandarlı arası yol ihale ediliyor ama yol paralı olacak. Verdiğimiz vergiler ne olacak?

Yorumu oyla      17      5  
emre 24 Ağustos 2017 Perşembe 18:08

İzmir''deki otogar.metro çevreyolu menemen bağlantısı bitti sira buna geldi

Yorumu oyla      18      5  
Ümit Aytekin 24 Ağustos 2017 Perşembe 17:09

Valiliğin onaylamama gibi bir şansı varmıki..

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buzlar eridi... İzmir'de o sektör ihracatta uçtu!
Buzlar eridi... İzmir'de o sektör ihracatta uçtu!
Geri sayım başladı: İzmir'de kurban fiyatları nasıl?
Bayrama bir hafta süre kala İzmir'deki kurban pazarlarında bu hafta sonundan ...
İzmir Fuarı'nda yatırım bereketi: 350 milyon dolar!
Rusya Federasyonu iki ülke arasında ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel ...
 
Mali’den İzmir’e ortaklık daveti
İzmir Enternasyonal Fuarı için İzmir’e gelen Mali Sanayi Bakanı Mohamed ...
Fuar menüsünün gözdesi kağıt kebabı
İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) gerçekleştirilen konserler, etkinlikler ...
Kim, ne kadar zam alacak?
İmzalanan toplu sözleşme ile memur emeklileri 2018’in Ocak-Temmuz döneminde ...
 
İEF'te İZKA atölyelerine yoğun ilgi
İZMİR Kalkınma Ajansı (İZKA) bu yıl 86. kez gerçekleşen ve ana teması ...
Sert düşüş! Kritik eşiğin altına indi!
Dolar/TL dün 3.50'nin altına inerek bir süre 3.49 seviyesinde seyretmişti. ...
İzmirli balıkçılar 'gemiler o ülkede esir' demişti: Açıklama geldi!
Anadolu'yu çevreleyen denizler dışında uzak sularda önceki yıllarda faaliyeti ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva