HABERLER>EKONOMİ
24 Ağustos 2017 Perşembe - 11:53

İzmir Fuarı'nda yatırım bereketi: 350 milyon dolar!

Rusya Federasyonu iki ülke arasında ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel ilişkiler ile yeni işbirlikleri geliştirmeye yönelik çok sayıda toplantı gerçekleştirildi.

İzmir Fuarı nda yatırım bereketi: 350 milyon dolar!

18-27 Ağustos tarihleri arasında 86.kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın partner ülkesi Rusya,  ticari görüşmelerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkileşimleri ile fuardan mutlu ayrıldı. Kültürpark’ta son yılların en büyük partner ülke katılımını gerçekleştiren,  başta ‘enerji’ olmak üzere, ‘tarım’,  ‘metal  makine’ ve  ‘turizm’ sektörlerindeki firmalarıyla yer alan Rusya Federasyonu’nun katılımı, her iki ülkenin ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerinin sonraki yıllarda daha da gelişmesi için zemin hazırladı.

İzmir Enternasyonal Fuarı’na ilk kez 1934 yılında “Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği" olarak katılan Rusya bu kez eşi benzeri olmayan bir katılımla 62.kez fuarın konuğu oldu. Başta Enerji Bakanı, Sanayi ve Ticaret Bakanı, Ekonomi Kalkınma Bakanı,  Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmak üzere oldukça güçlü bir heyetle fuara katılan Rusya Federasyonu iki ülke arasında ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel ilişkiler ile yeni işbirlikleri geliştirmeye yönelik çok sayıda toplantı gerçekleştirdi.

Ayrıca,  Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında yapılacak iş forumları ve ikili iş görüşmelerine zemin oluşturan 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda üst düzey yabancı delegasyon ve ulusal ticari temsilciler bir araya gelerek protokoller imzaladı. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Rusya kayıtlarına göre; fuarın  ilk iki gününde Rus şirketler Türk ortakları ile 98 görüşme gerçekleştirdi ve 350 milyon dolar değerinde sözleşmeleri görüştü.

Moskova Kongre ve Sergi Merkezi Denetleme Kurulu Başkanı Andrew Zhukovsky şunları söyledi:

“Rus İhracat Merkezi ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yaklaşık 200 iş görüşmesi düzenledi. Bir tarafta Rus ihracatçılar diğer tarafta Türk alıcılar, yatırımcılar ve teknoloji ortakları olmak üzere daha önceden düzenlenmiş ve koordine edilmiş görüşmeler yapıldı. İlk iki günde, potansiyeli yaklaşık 350 milyon dolar olan 98 görüşme gerçekleştirildi. Yapılan anlaşmalar, Rus ihracatının yurt dışında tanıtılması için oldukça güçlü ve etkili bir araç."

İzmir Enternasyonal Fuarı birleştiriciliği ve hızlandırıcılığı ile Rusya Federasyonu ve Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendiren Rusya Federasyonu Basın Organizasyonu Yöneticisi  Elena Ivkina ise; Türkiye Rusya arasındaki zor günlerin geride kaldığına işaret ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek güçleneceğini söyledi. Amerika gibi ülkelerin dünya çapında gittikçe daha büyük rol oynamaya çalıştığına dikkat çeken Ivkina, “Bu şartlar karşısında Rusya ve Türkiye olarak  iş birliği sağlarsak  bu tek kutuplu  dünyaya ciddi bir cevap verebiliriz. Ticari görüşmeler biz buraya gelmeden önce de devam ediyordu. O görüşmeler çıktığımız yolun ilk etabı. Bizim için en önemli olanıysa iletişimimizin yenilenmesi ve normale dönmesi. Bu iyileştirmenin her seviyede yaşanması lazım." (DHA)

 
Gaziemir'in şampiyonlarından fuarda muhteşem gösteri
 
Bucaspor galibiyete inanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mali’den İzmir’e ortaklık daveti
İzmir Enternasyonal Fuarı için İzmir’e gelen Mali Sanayi Bakanı Mohamed ...
Fuar menüsünün gözdesi kağıt kebabı
İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) gerçekleştirilen konserler, etkinlikler ...
Kim, ne kadar zam alacak?
İmzalanan toplu sözleşme ile memur emeklileri 2018’in Ocak-Temmuz döneminde ...
 
İEF'te İZKA atölyelerine yoğun ilgi
İZMİR Kalkınma Ajansı (İZKA) bu yıl 86. kez gerçekleşen ve ana teması ...
Sert düşüş! Kritik eşiğin altına indi!
Dolar/TL dün 3.50'nin altına inerek bir süre 3.49 seviyesinde seyretmişti. ...
İzmirli balıkçılar 'gemiler o ülkede esir' demişti: Açıklama geldi!
Anadolu'yu çevreleyen denizler dışında uzak sularda önceki yıllarda faaliyeti ...
 
Bakanlık 'zehirli yumurta' tartışmasına noktayı koydu
Avrupa'nın bazı ülkelerinde üretilen yumurtalarda böcek ilacı "fipronil" ...
HMS Makina'dan Manisa'da dev yatırım
HMS Makina Manisa Organize Sanayi Bölgesindeki yeni yatırımını da yine ...
Kamu Sen İzmir'den TİS tepkisi: Tiyatrodan ibaret!
Hükümet ile Memur Sen arasında imzalanan ve 4. Dönem Toplu Sözleşmesine, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva