HABERLER>GÜNCEL
8 Temmuz 2019 Pazartesi - 12:59

O belediyede 'oda' tartışması: DİSK’ten çıkarma ve CHP’den tutanak hamlesi!

Genel İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, AK Parti’nin yönetiminde olan Bergama Belediyesi içinde oturma eylemi başlattı. Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’na belediyede oda verilmesi sonrasında harekete geçen Sevgener’e DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, diğer şube başkanları ve CHP’li meclis üyeleri de destek verdi. Sarı, “Şikayetçiyiz, karakolda ifade veriyoruz” dedi.

O belediyede  oda  tartışması: DİSK’ten çıkarma ve CHP’den tutanak hamlesi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, AK Parti tarafından idare edilen Bergama Belediyesi içinde oturma eylemin başladı.

Belediye ve sendika arasında imzalan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) gereği 2019 yılı sonuna kadar temsil hakkını elinde bulunduran Başkan Sevgener, Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’na belediyede oda verilmesini protesto etti. Sevgener, verilen odada ise kendi bünyelerindeki işçilerin Hizmet-İş Sendikası’na üye yapılmak istendiğini de aktardı.

2019 YILI SONUNA KADAR TİS GEREĞİ BENİM İŞ YERİMDİR!
Sevgener, “Belediyenin hizmet binasına davetli olarak geldiklerini söyleyen Hizmet İş Sendikası var. Bununla da ilgili özellikle kimden alınan davet üzerine geldiklerini sorduk. Bu arkadaşlara ayrı bir oda veriliyor. O odada bizim üye arkadaşlarımızı kendilerine üye yapmaya çalışıyorlar. 2019 yılı sonuna kadar TİS gereği burası benim iş yerimdir. Buradaki huzuru sağlamak ve sorunu gidermek benim de hakkım. Şu anda onlara verilen odanın önünde oturma eylemi başlattım” ifadelerini kullandı.  

DİSK’ten yapılan bilgilendirmede de, “Sendika seçme hakkı çalışanın iradesindedir. Bu anayasada açıkça belirtilmiştir. Bu belgelendiği takdirde işveren ceza alır” açıklaması yapıldı.

Bergama Belediyesi yetkililerinin şikayeti üzerine Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polisler binaya gelerek eyleme müdahale etti. 

DİSK'TEN TEPKİ GELDİ
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Bergama’ya giderek Sevgener’e destek oldu. DİSK toplu olarak soruna karşı bir refleks sergiledi. Sendika temsilcileri ayrıca emniyete giderek ifade verirken Sarı konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sarı, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra Bergama Belediyesi’nin CHP’den AKP’ye geçmesiyle birlikte başkan 100 günlük icraatında ilk olarak Kleopatra merkezinde her AKP’linin yaptığı gibi içkiyi yasakladı. İkinci icraatı olarak da yetkisiz bir sendikaya belediyenin 4’üncü katında oda tahsis ederek anayasanın 51’inci maddesinin sendikal örgütlenmeyle ilgili kısmını ihlal etti. Başkan Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 118’inci maddesine göre suç işlemektedir. TCK’nın 118’inci maddesi der ki; işçiye mobbing ve baskıyla sendika değiştirmesi zorlanırsa bu tespit edildiği takdirde 1 ve 3 yıl arası cezai işleme tabi tutulur. DİSK olarak diyoruz ki; 20 yıldır yetkili olduğumuz Bergama Belediyesi’nde bu baskılara sessiz kalmayacağız. Üyelerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Bergama halkı belediye başkanına işçiler sendika değiştirsin ya da lokallerde içki yasağı getirsin diye oy vermedi. Bergama halkı parklarının, yollarının yapılmasını ve yoksullukla mücadele edilmesini beklediği için yani hizmet beklediği için oy verdi. Belediyenin farklı işlerle uğraştığını Bergama’da dağıtacağımız bildirilerle halkla paylaşacağız” diye konuştu.

AK PARTİ’NİN BAŞKANI SÜREKLİ’YE SESLENDİ!
Sarı ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye seslendi. Sarı, “Kerem Ali Sürekli’ye daha önce bir çağrı yapmıştık. Sadece CHP’li belediyelerde değil AKP ve MHP’li belediyelerde de işten atmalar, mobbing ve baskılar had safhadadır. Hiçbir siyasi düşünce hiçbir siyasi güç işçinin emeği ve alın terinden üstün değildir. Hala bu kafada, bu tarzda siyaset yapmaya devam ederseniz AKP imparatorluğunun çöküşünü çok kısa bir zamanda göreceksiniz. Özgürlüklere, demokrasilere inancı olmayanlar bir gün yok olur giderler” dedi.

DİSK ÇIKARMA YAPTI, CHP MÜDAHİL OLDU!
Ege Bölge Temsilcisi Sarı’nın talimatıyla Genel-İş Sendikası’nın tüm şube başkanlarının Bergama’ya çıkarma yaptığı öğrenildi. Ayrıca konuya Bergama Belediyesi’nin CHP’li meclis üyelerinin de dahil olduğu aktarıldı. Sarı, “Şu an karakoldayız. Şikayetçiyiz, ifade veriyoruz. Yetkisiz bir sendikaya oda verilmesinden ve hukuksuzluktan dolayı CHP’li meclis üyeleri Osman Selim Tok, Ali Bor ve Özkan Türkdoğan da tutanak tutturdu” ifadelerini kullandı.

 
İGC Başkanı Dikmen'den ‘SETA’ tepkisi: Rapor değil fişleme belgesidir!
 
Yeni torba yasası geliyor: İşte ayrıntılar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gülte üze 8 Temmuz 2019 Pazartesi 16:59

hiç kimse bulunduğu mevkiyi ilelebet kendinin sanarak calişma içine girmesin calisanlar kendi iradeleri ile sendikasinı seçme özgürlüğüne sahiptir enerjinizi bergamaya hizmet için harcayın secilenler

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İGC Başkanı Dikmen'den ‘SETA’ tepkisi: Rapor değil fişleme belgesidir!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen Türkiye gündemine oturan ...
İzmir'deki süs havuzu dehşetinde ayrıntılar: Tahta parçalarıyla çıkardılar
Kemalpaşa ilçesinde, parktaki süs havuzuna girdikten sonra elektrik akımına ...
Fizyoterapist Funda evinde ölü bulundu
Antalya'da fizyoterapist Funda Alacaoğlu ölü bulundu. Kalp rahatsızlığı ...
 
Polonya'dan getirip üretmeye başladı siparişlere yetişemiyor
Zonguldak'ta, 40 yıl çocuk doktorluğu yaptıktan sonra emekli olan Tomris ...
Tüm Yerel Sen’den Soyer’e teşekkür ve rica
Büyükşehir’de 6 bin çalışanı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri ...
Suriyeli kadınlar, Türk mutfağı ile meslek sahibi olacak
Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, geldikleri İzmir'de, yeni hayat kurma ...
 
Alkol zehirlenmesinde ölü sayısı 8'e yükseldi
Mersin'de, 10 günde 7 kişinin öldüğü metil alkol zehirlenmesi nedeniyle ...
Tartışma çıkmıştı: İzmir'deki Sıla konserine Bakanlık'tan hamle!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığın yaz konserleri programına ...
İki çocuk akıma kapılmıştı: Süs havuzları için kritik uyarı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki parkta süs havuzuna giren Yağmur Ceylan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva