HABERLER>EKONOMİ
1 Aralık 2016 Perşembe - 12:20

O arazide yeni proje: Tariş Emlak Konut’la el ele verdi

Tariş’in Alsancak’taki arazisinde yeni proje Emlak Konut ile imzalandı. Daha önce açılan davalarla iptal edilen projenin ardından yapılacak yeni protokolde Tariş ve Emlak Konut tarafından kararlılık mesajları verildi.

O arazide yeni proje: Tariş Emlak Konut’la el ele verdi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Tariş Birlikleri’nin Alsancak Liman arkasında yer alan arazisindeki AVM, iş merkezi ve rezidans projesi için Emlak Konut ile protokol imzalandı.

Tariş Birlikleri’ne ait Alsancak’taki arazi 2013 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredilmişti.

Alsancak Stadı ile Mürselpaşa Bulvarı arasında kalan Tariş arazisi, TOKİ tarafından Özak GYO’ya devredilmişti.  İş merkezi, rezidans,  hastane ve AVM projesinin yapılmasıyla ilgili Özak GYO tarafından proje hazırlanmıştı. Projenin yer aldığı alanda daha önce rezidans ve yüksek nitelikli konut yapımına olanak sağlayan 1/5000'lik planın da iptal edilmiş, sonraki süreçte Konak Belediyesi’nin 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurulmuştu.

Sürecin ardından iptal olan projede yeni iş birliği Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile gerçekleştirildi. Tariş arazisinde TOKİ ile Emlak Konut tarafından yapılacak yeni projenin imza töreni Swiss Otel’de gerçekleştirildi.

Protokole Tariş Zeytin Birliği Başkanı Cahit Çetin, Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, Tariş Pamuk Birliği Başkan Yardımcısı Faruk Aydın; Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum yer aldı. 

TÜRK ÇİFTÇİSİNİN İZMİR’E ARMAĞANIDIR
Toplantıda konuşan Tariş Zeytin Birliği Başkanı Cahit Çetin, projenin kente önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Çetin, “Bu İzmir için çok önemli bir proje. Bugün burada Tariş ortaklarının bugüne kadar uğraştıkları, halkımızın ekonomisine kattığı ekonomiyi şimdi başka bir boyuta taşımaktadır.  Yapılacak proje bölgenin ekonomisine çok önemli katkı koyacaktır. Bu proje Türk çiftçisinin İzmir’e armağanıdır. Çok önemli iki marka bu proje için bir araya gelmiştir. Bugün Türkiye ekonomisi için önemli bir karar alınmıştır” diye konuştu.

BİRLİKLERİMİZİN HAKKINI SAVUNACAĞIZ
Projenin mimarı Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum ise, ” İzmir bizim açımızdan önemli. Gayrimenkul fiyatlarına baktığınızda İzmir’de ciddi bir talep var. İzmir yerli ve yabancı yatırımcının tercih ettiği bir yer. Tariş’in bu projesi Türkiye sadece İzmir’i değil Ege Bölgesi’ni ilgilendiren büyük bir projeye imza atacağız.  Biz burada birliklerimizin parasını nasıl daha iyi kullanırız, en yüksek geliri nasıl alırız ona bakacağız. Alsancak’ta yeni kent merkezi olarak planlanan alanda projeyi gerçekleştireceğiz. Mavişehir’deki projelerimizde ne yaptıysak o çerçevede bir yapı yapacağız. Biz sizin haklarınızı her yerde savunacağız” şeklinde konuştu.

ENGELLEMEYE İZİN VERMEYECEĞİZ
Daha önceki projelerde imar planlarına yapılan itiraz durumu ile karşılaşılmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Kurum, ”Biz projemizi bölgedeki imar planına uygun bir yapılaşma yapacağız.  Biz Emlak Konut olarak şimdiye kadar hiçbir işi yarım bırakmadık.  O işin önüne kimse geçemez. Bu süreçte  Yapılması gereken neyse onu yapacağız. Buradaki toplantının ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi ile görüşme yapacağız” dedi.  

Davalar hakkında itiraz olmaması için çağrı yapan Cahit Çetin ise, “Yıllardan beri bu konu için çalışıldı. Bu projeye sadece mahkemeye gitmek için dava açılacağının mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Eksikler varsa tabii ki dikkate alınacaktır”  diye konuştu. 

YÜZDE 80 GELİR TARİŞ’E
Toplamda 140 bin metrekare alanda gerçekleşecek yeni proje turizm, ticaret ve kültür odaklı olacak şekilde tasarlanıyor. Yaklaşık 820 milyon TL’ye mal olan projeden  asgari olarak 820 milyon TL gelir edilmesi bekleniyor.  Elde edilen bedelin yüzde 20’si emlak konut  yüzde 80’i de birliklerin payı olacak.

 
Başbakan: Dalgalanma 1,5 ay daha sürecek
 
İzmir iş dünyasındaki ‘lobi tartışması’ Ankara’ya taşındı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Haziran 2017 Çarşamba 10:47

1.İhaleyi teknik yapı almış, izka çekilmiş

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 1 Aralık 2016 Perşembe 21:59

tarişin lman arkası arazisi ile, gökdelen bölgesinde "yeni izmir" yaratılacak. Bu yüzden, mimari özelliği olan, estetik ve tasarım binalar yaratılmalı..yeşil alan ve otopark ve geniş yollarda düşünülmeli..

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 1 Aralık 2016 Perşembe 21:55

"kararlılık" bildirmişler...

Yorumu oyla      11      5  
1 Aralık 2016 Perşembe 17:22

Yazık! TARİŞ, Ege Çiftçisinin emeği , göz nurudur.

Yorumu oyla      11      5  
1 Aralık 2016 Perşembe 15:34

"Mavişehir’deki projelerimizde ne yaptıysak o çerçevede bir yapı yapacağız." Liman arkası olan ve gökdelen bölgesinin içinde kalan araziye Mavişehir' deki projeler benzeri proje yapacaksınız hiç yapmayın daha iyi. Davalar yüzünden iptal olan proje gayet güzeldi. Gökdelen bölgesine apartman mı yapacaksınız ?

Yorumu oyla      11      5  
1 Aralık 2016 Perşembe 12:49

Alan çok değerli. Umarım yapılacak projenin iyi bir tasarımı olur.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobilde ÖTV artışı ikinci eli hareketlendirdi
Binek otomobillerde uygulanan vergi oranlarında değişikliğe gidilmesine ...
TÜSİAD Başkanı'ndan 'OHAL' ve 'idam' çıkışı!
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Yüksek İstişare Konseyi toplantısında ...
Alkol ve sigaraya ÖTV zammı
Alkollü içki ve sigarada ÖTV yüzde 10 ile yüzde 27,5 oranında zamlandı. ...
 
Demirtaş’tan Başbakan’a uçak, iş yeri sahiplerine ‘TL’ çağrısı!
İTO Başkanı Demirtaş’tan 2 kritik çağrı geldi. Kurlardaki artış yüzünden ...
Brent petrol son bir ayın zirvesinde
Brent türü ham petrolün varil fiyatı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ...
TMSF’deki o maden İDK toplantısı’na çıkıyor
FETÖ bağlantısı nedeniyle kayyum atanan ve TMSF’ye devredilen Koza İpek ...
 
Başbakan Yıldırım'a üçüncü 'İzmir'e katkı' ödülü
İzmir Ticaret Odası tarafından (İTO) her yıl verilen "İzmir Şehrine Katkı ...
Yeni yılda otomobil fiyatları nasıl olacak?
ÖTV zammı ve hızla artan döviz kurları nedeniyle hareketli günler geçiren ...
Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı
Türkiye'nin ihracatı, ekimde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 azalarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva