HABERLER>EKONOMİ
30 Kasım 2016 Çarşamba - 12:48

Başbakan Yıldırım'a üçüncü 'İzmir'e katkı' ödülü

İzmir Ticaret Odası tarafından (İTO) her yıl verilen "İzmir Şehrine Katkı Ödülü"nü bu yıl Başbakan Binali Yıldırım'a verileceği bildirildi. Demirtaş, "2016 yılında İzmir Şehrine Katkı Ödülü'nün üçüncü kez Başbakan Binali Yıldırım’a verilmesinin kararlaştırıldık" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım a üçüncü  İzmir e katkı  ödülü

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yazılı açıklamasında, 1992 yılından bu yana İzmir’in ekonomi, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda kişi ya da kuruluşlara İzmir Ticaret Odası olarak, "İzmir Şehrine Katkı Ödülü" verdiklerini anımsattı.

Ödülü verirken kente katkı sağlayan kişi ya da kuruluşlara teşekkür ettikleri gibi diğer kişi ve kurumları da motive etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Demirtaş, 2016 yılında Türkiye’nin yaşadığı ekonomik zorluklardan, İzmir’in de etkilendiğini, hem Türkiye hem de İzmir açısından geleceğe umutla bakmalarının en önemli nedenlerinin başında ise büyük projelerin devam etmesi olduğunu belirtti.

İzmir'e katkıya 3. kez ödül
Demirtaş, İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Tren, Körfez Geçişi, Çandarlı Limanı gibi altyapı yatırımlarının sürdüğüne dikkati çekerek, "Bunların devam etmesinde en büyük pay sahibi de kuşkusuz İzmir Milletvekili olan Başbakan Sayın Binali Yıldırım. Bu nedenle, 2016 yılında İzmir Şehrine Katkı Ödülü'nün üçüncü kez Başbakan Binali Yıldırım’a verilmesinin kararlaştırıldık" ifadelerini kullandı.

Ödülü, İzmir’de düzenlenecek bir törenle Başbakan Yıldırım’a takdim edeceklerini aktaran Demirtaş, şunları kaydetti: "İzmir Milletvekilliği ve Ulaştırma Bakanlığı döneminizden itibaren sergilediği 'İzmir’i Türkiye’nin 2. büyük şehri yapma' yönündeki çabalarını Başbakan olarak da artırarak devam ettirmesi. Her gün binlerce aracın geçtiği Konak Tüneli’ni inşa ettirmesi. İzmir-İstanbul Otoyolu yapımını İzmir ve İstanbul’dan eş zamanlı yürütmesi. İzmir Körfez Geçiş Projesi'ni gündeme alması gibi daha sayamadığımız İzmir’e pek çok katkısı ve en önemlisi, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ve hain terör olaylarınınım yoğunlaştığı bir dönemde sergilediği eşsiz liderlik nedeniyle, yönetim kurulumuzun kararı ile '2016 Yılı İzmir Şehrine Katkı Ödülü’nün Başbakanımız Binali Yıldırım’a arz edilmesi kararlaştırılmıştır."

 
Bahçeli'den 'yurt yangını faciası' tepkisi
 
AK Partili Kalkan'dan çağrı: Dövizleri bozdurun!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Aralık 2016 Perşembe 00:51

İnciraltı'na gökdelen olmayacak. Gökdelen yapacaklar inciraltını beklerdi tezi doğru bir yaklaşım değil. Yeni kent merkezi ayrı burası ayrı. Ayrıca İnciraltı'na ulaşım projeleri de yapılacak. Körfez geçişi ve aynı proje içinde yer alacak raylı sistem ile ulaşım problemi olmayacak bir bölge olacak. Çevre yolu ve Çeşme Otobanı bağlantısı olacak. Aynı şekilde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile de bağlantılı olacak. Körfez geçişi sayesinde kuzey bölgelere de ulaşım kolay olacak. Denize sıfır, ulaşımı kolay bir bölgeye niye yatırım gelmesin?

Yorumu oyla      11      5  
son altaylı 30 Kasım 2016 Çarşamba 18:25

İnciraltı imara açılsın tabiki ama şahsen ben yatırımcı olsam Yeni kent merkezi varken tutupta inciraltına yatırım yapmam. Turizm yatırımıda yapmam. finansal yatırımda yapmam! neden derseniz inciraltı bunlara nasıl alt yapı sağlayacak?yeni kent merkezi yeterli olmasada ulaşım agının içinde yer alıyor. bir sürü yapılmış ve yapılmakta olan milyon dolarlık proje var. Şimdi kim bunları bırakıcakta inciraltına yatırım yapacak? İnciraltında olsa olsa 2-3 katlı apartman yada villa yatırımları olur. yani yok 15.000 kişiye istihdam,yabancı sermaye, düzenli turizm ! kusura bakmayında hayal bunlar!! ÖYle bir şey olacak olsa İŞgyo, rönesans,suryapı ve tekfen gibi dev şirketler inciraltını beklerdi.

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 30 Kasım 2016 Çarşamba 15:06

Örneğin kimsenin çözemediği İnciraltı sorununu Sn. Başbakan çözmek üzere, İzmir'i uçuracak proje olacak 15.000 Kişiye istihdam, yabancı sermaye girişi, düzenli turizm geliri ile İzmir sıçrayacak inşallah...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni yılda otomobil fiyatları nasıl olacak?
ÖTV zammı ve hızla artan döviz kurları nedeniyle hareketli günler geçiren ...
Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı
Türkiye'nin ihracatı, ekimde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 azalarak ...
FETÖ soruşturmasında bir ilk: Alman şirketine kayyum atandı
Türkiye'de devam eden FETÖ soruşturmasında ilk kez bir Alman şirketine ...
 
İzmir’in tarihi vapuru Çeşme sularında yaşayacak!
İzmir’in tarihi vapurları Alaybey ve 9 Eylül’ün ardından Kordon adlı tarihi ...
Valilikten rapor: İzmir'de hangi şirketlere kayyum atandı?
İzmir Valiliğinden, yöneticileri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan, ...
Egeli ihracatçılar enflasyon oranında kur istiyor!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, doların ...
 
Kamu ihalelerinde Türk lirası zorunluluğu
Kamu kurum ve kuruluşları, mal ve hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, ...
İzmir’in en büyük özel limanından 10 milyonluk dolarlık Ro-Ro hamlesi
İzmir’in en büyük özel limanı olan Nemport, Ro-Ro gemileri için büyümeye ...
Turizmde toparlanma sinyali: 7 ayın en iyisi
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı ekimde yüzde 25,8 azalışla 2.45 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva