HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Temmuz 2018 Cuma - 10:07

Narlıdere Metrosu'nda yeni aşama! Trafikte yeni düzenleme

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere Metrosu yapım çalışmaları kapsamında açacağı TBM (Tünel Makinesi) şaftı ve Balçova istasyonunun inşası için, 14 Temmuz Cumartesi akşamından itibaren trafikte yeni düzenleme yapılacak.

Narlıdere Metrosu nda yeni aşama! Trafikte yeni düzenleme

İzmir'in 180 kilometreye ulaşan raylı sistem ağı büyümeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşmenin ardından, İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 4. aşaması olan Fahrettin Altay-Narlıdere Kaymakamlık arasındaki bölümün temeli atıldı, çalışmalar başladı. 7,2 kilometrelik hat TBM (tünel açma makinesi) kullanılarak “derin tünelle” geçilecek. Bu sayede inşaat sırasında oluşması muhtemel trafik, sosyal yaşam ve alt yapı sorunları da minimuma inecek. 1 milyar 27 milyon TL'ye mal olacak, 7 istasyondan oluşan hatta Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık durakları olacak.

TRAFİKTE GEÇİCİ DÜZENLEMELER
Devam eden çalışmalar kapsamında açılacak TBM şaftı ve Balçova istasyonunun yapımı için, UKOME Kararı uyarınca hat güzergahının bazı bölümlerinde trafik düzenlemeleri yapılacak. İki aşamada gerçekleşecek trafik düzenlemesinin birinci aşamasında, Balçova Ata Caddesi giriş kavşağında Mithatpaşa Caddesi’ni Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na bağlayan yan yolun bir kısmı araç trafiğine kapatılacak. İlk aşama trafik düzenleme çalışmaları 14 Temmuz Cumartesi akşamından itibaren başlayacak.

İkinci aşamada ise Mithatpaşa Caddesi ile Ata Caddesi giriş kavşağı küçültülerek, bu bölgeyle birlikte Çeşme Otoyolu Mithatpaşa Caddesi katılım kolu deplase edilecek. Her iki aşamada da alandaki ağaçlar özel ekipmanlarla alınarak aynı alan içinde farklı noktalara taşınacak. Projenin tamamlanmasının ardından bölgede çevre düzenlemesi de yapılacak.

Balçova İstasyonu'ndan sonra gelen Çağdaş İstasyonu'nun yer aldığı Kızıl Kanat Parkı’nda da inşaat çalışmalarına başlanacağı için Mithatpaşa Caddesi’ndeki 3 şeritli yol korunarak gerekli yol düzenleme çalışmaları yapılacak. Buradaki bazı ağaçlar yine özel ekipmanlarla alınıp alan içinde farklı noktalara taşınacak. Çalışmaların tamamlanmasından sonra bu alanda da yeniden çevre düzenlemesi yapılacak.

Tüm çalışmaların 42 ayda tamamlanmasıyla, İzmir Metrosu Narlıdere’ye kadar kesintisiz şekilde ulaşım sağlamaya başlayacak. 

 
KÖY-KOOP'ta Genel Başkan Soyer oldu
 
Bornova’da Açık Havada Sinema Keyfi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çamur at izi kalsın 13 Temmuz 2018 Cuma 15:53

Sabahleyin Narlıdere'den Fahrettin Altay yönüne otobüse bindim.Üç kişi İzmir'in ulaşımından şikayet ediyorlar herkesin duyacağı şekilde bağıra bağıra anlatıyorlar.Ak partili İstanbul-Ankara'yı örnek veriyorlar.Bir tanesi Narlıdere'den Bornova'ya hastaneye toplu ulaşımla 30 tl'ye gittiğini sadece İzban'ın 15 tl olduğunu anlatmaya başlayınca dayanamadım nazikçe: beyefendi yalan söylüyorsunuz İzban rakamınız yanlış ayrıca İzban Bornova'ya gitmiyor dedim.Diğer bir yolcu bana beyefendi onların amacı belli bıyıklarına bakmak yeterli dedi.Bu mubarek cuma günü yazıktır ayıptır günahtır, kapıkulu olmayın onurlu insan olarak yaşayınız.

Yorumu oyla      16      5  
Kim yaptı 13 Temmuz 2018 Cuma 15:42

İzmir eski belediye başkanı Sayın Yüksel Çakmur İzmir merkezinden dolmuşları kaldırdı , ama Sayın Aziz Kocaoğlu yakın gelecekte 19 çevre ilçeden eshot otobüslerini çekerek toplu ulaşımı ; taşımacılık yapan birlik ve koooeratiflere devredeceğini söylüyor ! Bu denektir ki mevcut çevre ilçe dolmuş hatlarına yüzlerce dolmuş ilavesi yapılacak ! Merkez İlçe dışındakiler toplu ulaşımda eziyet çekmeye hazırlıklı olsunlar ! Özellikle yaşlılar, engelliler ve çocuklular !

Yorumu oyla      13      9  
volkan nicolas 13 Temmuz 2018 Cuma 14:52

istanbulda naparsanız yapın tek binişte dolmuş yada otobüs 5.10 tl cepten çıkıyor ankarayı bilmem en azından izmirde merkezde dolmuş halk otobüsü terörü yok ankarada ve istanbuldakı halk otobüsü facialarını hatırlayalım!!! narlıdere hattı bittğinde umarım dolmuşları narlıdere sınırına taşırlar yandaş sitelerde iktidar borazanları yorumları bekliyoruz ama gerçekler bu

Yorumu oyla      14      5  
Gürkan 13 Temmuz 2018 Cuma 13:51

Sosyal medyada İzmir' deki aktarma sisteminin, ulaşıma gelen zam vb. ulaşım konularının tartışıldığını gördüm de bilgisiz , bir halt bilmediği halde ahkam kesen o kadar çok insan var ki ! Adam zannediyor ki Ankara veya İstanbul' da millet aktarma yapmadan işine gidip geliyor :) Kardeşim sen neyin kafasını yaşıyorsun ? İzmir ulaşımına sallayıp , özel halk otobüsü , minibüs çöplüğü olan Ankara ulaşımını övmek neyin kafası ? İzmir ulaşımı mükemmel değildir ama Ankara'dan çok daha iyi olduğu kesindir. Daha Ankara' da havaalanına raylı sistem yok. Gitmek tam bir işkence. Sen ne hikaye anlatıyorsun! 3 lira pahalıymış da bilmem ne! Dolar olmuş 5 lira, mazot , benzin fiyatları uçmuş ... Bunun sorumlusu belediye mi ? 90 dakika olsun, bilet ucuz olsun , her yere raylı sistem gitsin de parası ne olacak ? Narlıdere'ye metro yapılıyor bakıyorsun birileri hakaret ediyor. Sebep ? Biride kapatılan yol ne zaman açılacak niye yazmıyorsunuz, tabi yapamazsınız, işi bilmeyenlere verdiniz yazmış. İşi alan firmanın yaptığı , yapımı devam eden çok sayıda metro ve diğer benzer işler varken bunları yazmak da ayrı bir komedi. İzmir'de kendini elit görüp, üstün zekalı zanneden ama bir halt bilmeyen o kadar çok boş insan var ki ! adam köyünden dışarı çıkmamış ama her konuda kendini otorite zannediyor :)

Yorumu oyla      14      10  
volkan 13 Temmuz 2018 Cuma 10:20

demek ki sabah grubunda cikan metro inşaatı nin bulunduğu arsanin baskasina ait olduğu haber yalanmis öle bişi olsa çalışmalar dururdu

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KÖY-KOOP'ta Genel Başkan Soyer oldu
KÖY-KOOP Merkez Birliğinde  2017 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ...
Urla Cemevi için geri sayım
Urla Belediyesi tarafından yapılan Zeytinalanı Kültür Merkezi – Cemevi ...
Efes Meslek Yüksekokulu’nda 15 Temmuz konferansı
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü sebebiyle Dokuz Eylül Üniversitesi ...
 
Ödemiş'te belediye çalışanlarından örnek davranış  
Ödemiş Belediye çalışanları, kan ve organ bağışına destek verdi. Ödemiş ...
Bornova'dan kadınlara büyük destek
Yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle kadınlara her konuda ...
Mehmet KARABEL yazdı... At sineği yapışkandır, kovsan bile gitmez!
Mehmet KARABEL yazdı... At sineği yapışkandır, kovsan bile gitmez!
 
AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na 'zam' çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski meclis üyesi Bilal Doğan, ...
İşte İzmir'deki yeni ulaşım tarifeleri! Kim ne kadar ödeyecek? (GRAFİKLİ)
İşte İzmir'deki yeni ulaşım tarifeleri! Kim ne kadar ödeyecek? (GRAFİKLİ)
Aydın'da 12 yıldır su bekliyorlardı: ASKİ çözecek
AYDIN'ın Koçarlı ilçesine bağlı kırsal Çulhalar Mahallesi'nin Pınarcık ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva