HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Temmuz 2018 Perşembe - 15:43

AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na 'zam' çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski meclis üyesi Bilal Doğan, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından su fiyatlarına yapılan son zamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Partili Doğan dan Kocaoğlu na  zam  çıkışı!

İzmir'de son dönemde suya üst üste gelen zam kararları nedeniyle kent halkının isyanın eşiğine geldiğini söyleyen AK Parti eski meclis üyesi Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Doğan, seçimlerin hemen ardından gelen yüzde 5'lik zamla birlikte son iki yılda yapılan 4 ayrı zamla su fiyatlarının toplamda yüzde 30 oranında arttığını belirtti.

"İZSU Genel Müdürlüğü'nün aldığı son zam kararı ile birlikte vatandaşın sabır taşı çatladı" diyen AK Parti'li Doğan, "Olmayan hizmete para isteyen bir de bu yetmezmiş gibi suya üst üste zam yapan İZSU artık kantarın topuzunu kaçırdı. 2017 yılının başından bu yana içme suyu tarifesinde 4'üncü kez zam yapılmış bulunmaktadır.  2012 yılından bu yana su fiyatlarına tam 14 kere zam yapan kurumun yönetim kurulu başkanı olan Sayın Aziz Kocaoğlu'na sormak istiyoruz, acaba bu 6 yılda kentin su ve kanal altyapısı ile ilgili ne hizmet ürettiniz? 6 yıl önce 2,28 liradan satılan su bugün ne oldu da bu kadar değerlendi ve 4,81 TL'ye satılacak? Kağıt üstünde harikalar yaratan ve proje üstüne proje açıklayan Sayın Kocaoğlu, sorumlu olduğunuz İZSU acaba temel hizmetleri olan bakım, onarım, tadilat, tamirat ve temizlik faaliyetleri haricinde bu kente yön verecek ne gibi çalışmalar üretti? Geleceğe yön verecek projeleri geçtik ama; yaptığınız hizmetlerin kalitesi, kokudan geçilmeyen Meles Deresi, yıllardır yüzde 30'larda seyreden sudaki kayıp kaçak oranları ve günlerce tamir edilmeyen altyapı arızaları, hizmet fakirine dönen köyler, kırsal beldeler ve çevre ilçelerdeki manzara, hatta bu çağda günlerce susuz bırakıp tankerle su dağıttınız kent halkının yaşadığı içler acısı manzarada da ortadadır. Hal böyleyken yapılan bu zam neyin nesidir? Başlanamayan körfez temizliği projesi, temeli dahi atılamayan arıtma tesisleri ya da yarım kalan Çiğli 4'Üncü Faz Tesisi'nin inşaatında oluşan zararları da kent halkının sırtına mı yükleyeceksiniz?" diye sordu.  

Doğan sözlerinin devamında yeni tarifedeki fiyat artışlarının zamanlamasına dikkat çekti ve sözlerini şöyle tamamladı: "En son geçtiğimiz yıl İstanbul, Ankara, Balıkesir gibi iller suda indirim kararı aldı. Kocaoğlu ile aynı partiye mensup birçok belediye başkanı suya zam yapmaz iken, yine kendi partilisi olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Kanun çıksın suyu bedavaya verelim" derken, İZSU'nun bu hali bize "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" dedirtmektedir. Senelerdir sudaki kayıp kaçağı önleyin, altyapınızı yenileyin derken kulaklarını tıkayanlar, suya zam değil indirim yapın diye verdiğimiz yazılı önergelerimizi reddedip suya zam kararı alan bu belediyecilik anlayışına  artık İzmirlilerin de sabrı kalmamıştır. Siz tarifeye zam yapacağınıza önce, vatandaşın evindekinden sudan daha ucuz su kullanan belediyenizin uyguladığı bu adaletsizliğe son verin. Hizmet değil zam yapan İZSU'nun uyguladığı bu fahiş fiyat politikası artık son verilmelidir. Kentine yabancı, halkına eziyet eden bu anlayış İzmirlileri olumsuz etkilemektedir. Üstelik alınan bu zam kararı için seçimlerin bitmesinin beklendiği de gün gibi ortadadır. İZSU'nun bu son zam hamlesi aynı anda önümüzdeki yerel seçimlere hazırlık anlamı taşımaktadır. Kaldı ki, aynı şekilde yüklü miktarda kredi çekme kararı alan İZSU'nun artık borç batağında olduğu açıkça görülmektedir. Artık Sayın Kocaoğlu'nun acilen şapkayı önüne koyma ve kötü giden bu kuruma çeki düzen verme vakti gelmiştir. İzmirlilerin üst üste gelen bu zamlara ve iflasa sürüklenen belediyeye cevabı önümüzdeki yerel seçimlerde sandıkta vereceği gün gibi ortadadır."

 
Emrah Serbes'in cezası belli oldu!
 
İzmir'de serbest kalan Balyoz Kumpası hakimi için flaş karar!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
meali 12 Temmuz 2018 Perşembe 21:33

Anladigim: Izmirli beni milletvekili yapmadi belediye secimlerind beni unutma Ak Parti bak ben buradayim

Yorumu oyla      10      5  
Bülent ışık 12 Temmuz 2018 Perşembe 20:23

2018 yılında motorlu taşıtlar vergisine yüzde 25 zam yapılırken sayın Doğan ne tepki verdi acaba? Ankara havaalanına toplu ulaşım ile 30 km gitmek 11 lira.Ak parti Ankara belediye meclis grup başkanı bu konuya el atsa iyi olmaz mı?

Yorumu oyla      9      5  
. 12 Temmuz 2018 Perşembe 17:01

bu ülkede insanların temel ihtiyaçlarına yapılan zamlara neden tepki vermediniz Neden açıklama yapmadınız. daha yeni gelen zamlarada konuşsun bir zahmet..

Yorumu oyla      9      6  
Teşkilatçı 12 Temmuz 2018 Perşembe 16:38

Bilal bey, Aziz Kocaoğlu karşısında bugüne kadar hep dimdik muhalefet yaptı. Doğru yapılan şeyleri taktir etti belediyenin yanlış yaptığı şeyleri ise hiç korkmadan eleştirdi Kendisiyle gurur duyuyoruz...

Yorumu oyla      10      7  
Gürkan 12 Temmuz 2018 Perşembe 16:20

Vekil adayı olan ancak halk tarafından SEÇİLMEMİŞ Bilal Doğan'a dolar, euro , benzin, mazot fiyatlarını birisi söyleyiversin. 16 yıldır ülkeyi yöneten sizsiniz, ekonominin geldiği durum buyken bu açıklamalar komik.

Yorumu oyla      11      6  
süleyman salman 12 Temmuz 2018 Perşembe 16:05

sayın Doğan haklısınız yerden göğe kadar fakat sizin partinizde suya ötv getirdi ve bunun haricinde ülkede zam gelmeyen tek şey TUVALET bir tek ona zam yapmadınız bunuda unutmayın.....

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte İzmir'deki yeni ulaşım tarifeleri! Kim ne kadar ödeyecek? (GRAFİKLİ)
İşte İzmir'deki yeni ulaşım tarifeleri! Kim ne kadar ödeyecek? (GRAFİKLİ)
Aydın'da 12 yıldır su bekliyorlardı: ASKİ çözecek
AYDIN'ın Koçarlı ilçesine bağlı kırsal Çulhalar Mahallesi'nin Pınarcık ...
Buca'da parklar yenileniyor
Buca Belediyesi kentteki yeşil alanları ve parkları daha nefes alınabilir ...
 
Başkan Uğurlu'dan 15 Temmuz mesajı
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan ...
Srebrenica kurbanları Bornova’da anıldı
Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 1995 yılında ...
Ödemiş'te imar barışı tüm hızıyla sürüyor
Ödemiş Belediyesi,  imar barışı konusunda vatandaşlara en iyi şekilde ...
 
Ödemiş'te 15 Temmuz hazırlıkları tamamlandı
Ödemiş Belediyesi; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında ...
Konak'ta Srebrenitsa Katliamı unutulmadı
Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi'nin düzenlendiği etkinlikle, 11 ...
Urla'da kum denizi zamanı
Hava sıcaklıklarının yükseldiği şu günlerde İzmirliler’in bu yılki durağı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva