HABERLER>EKONOMİ
22 Aralık 2016 Perşembe - 12:08

Müteahhitlerden Bakan Özhaseki’ye İzmir dosyası

Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkan Yardımcısı Necip Nasır, "İnşaat Sektörü Çalıştayı"nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye İzmir'in özel taleplerini bir dosyayla ilettiklerini söyledi.

Müteahhitlerden Bakan Özhaseki’ye İzmir dosyası

Yurt genelinde 51 birlik ve 120 bin üyeden oluşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkezi'nde düzenlenen "İnşaat Sektörü Çalıştayı"nda, sektörün anayasasının hazırlanması ve sorunlara kalıcı çözüm bulunması yolunda önemli adımlar atıldı.

Çalıştayda, sektörün birikmiş sorunlarının ortak akıl çerçevesinde tüm taraflarca ele alındığını kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkan Yardımcısı Necip Nasır, “Müteahhitler olarak, TOBB'da gerçekleştirilen İnşaat Sektörü Çalıştayı'nda, müteahhitlik hizmet yasasının çıkarılması, imar yönetmeliği, kentsel dönüşüm yasasının yeniden değerlendirilmesi, imar yönetmeliğinin bölgelere göre düzenlenmesi, yapı denetim yasasının ele alınması, şehirlerin yeniden planlanması ve belediyelerdeki mevzuat boşluklarının giderilmesi taleplerinde bulunduk” diye konuştu.

Toplantıda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun, TOBB bünyesinde bağımsız müteahhitlik yasasının çıkarılmasıyla ilgili talebin hazırlıklarının yapıldığını ve ilgili yasanın çıkmasının sektör ve ülke açısından önemli olduğunu belirttiğini aktaran Nasır, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki de, imar yönetmeliğinin her şehre göre hazırlanacağını, kırmızı çizgileri bakanlığın belirleyip her ilin belediyesine bölgelerine göre hazırlıklarını yapıp göndermelerini isteyeceklerini açıkladı. Bakanlığın 1 - 2 ay içinde şehircilik kurultayı yaparak, kamu kurumları, belediye, stk ve üniversitelerle bu kurultayda kentsel dönüşüm, yapı denetim yasası, belediyeler yasası, özlük hakları, belediyelere finansman sağlanması, mevzuat boşluklarının giderilmesi konusundaki çalışmaları hızlı tamamlama konusundaki güçlü iradesi hepimizi sektörün geleceği için çok umutlandırdı” ifadesini kullandı.

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkan Yardımcısı Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin toplantıda gayrimenkul borsası, gayrimenkul sertifikası konusunda da çalışma yapacakları müjdesini verdiğini de hatırlattı.

İZMİR DOSYASI

Toplantı sonrasında Bakan Özhaseki'ye, İzmir ilçe belediye başkanlarının imar ıslah parsellerinin parselasyon planlarında gerektiğinde uygulamadaki düzenleme ortaklık payı oranının tamamlanmak üzere kesinti yapılabilmesi talebini yazılı olarak ilettiklerini kaydeden Nasır, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Bakanımız'a İzmir'in özel talepleri için özel toplantı isteğimizi de aktardık. Yıllardır sektörün arzu ettiği düzenlemeler ve imar konusundaki sorunların çözümüne ilişkin önemli beklentileri vardı. Sayın Özhaseki'nin söylemlerinin hayata geçmesi halinde imarda yeni bir reform anlamına gelecek. Bu gelişme de sektörün önünü açacaktır”

 
İzmir’de PKK operasyonu: 10 gözaltı
 
Başdaş Market'ten 15.durak: Yeni adres Karşıyaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO’da ‘tağşiş’ operasyonu: O iki firma…
Ege Bölgesi Sanayi Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ...
Yumurta fiyatlarındaki astronomik artışın sebebi belli oldu
Yumurta sektörünün kasım ayında gerçekleştirdiği ihracat, pek çok ülkede ...
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan 2016 raporu!
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar 2016 yılını değerlendirdi. İstikrarlı büyüme ...
 
Gıda ihracatçıları hava kargo istiyor
Yaş meyve sebze, çiçek, balık, yumurta başta olmak üzere raf ömrüne duyarlı ...
Beyaz altının yol haritası İzmir’de çizildi!
“Milli Tarım, Milli Pamuk” sloganıyla düzenlenen 4.Ulusal Pamuk Zirvesi’nin ...
Büyükşehir'de 6 bin işçiyi ilgilendiren kritik süreç başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 6 bin çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme ...
 
Pasaport, ehliyet, nüfus cüzdanına yeni yıl zammı!
Maliye Bakanlığı, gelecek yıl için değerli kağıt bedellerini belirledi. ...
Gürsüt'ten önemli 'tağşiş' açıklaması: O firmayla...
Gürsüt Gıda A.Ş. ’den açıklama: “Listede yer alan Gürler Süt firması ile ...
İki kıtayı birleştiren dev proje kapılarını açtı!
Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve çok sayıda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva