HABERLER>EKONOMİ
21 Aralık 2016 Çarşamba - 12:31

EBSO Başkanı Yorgancılar’dan 2016 raporu!

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar 2016 yılını değerlendirdi. İstikrarlı büyüme ve sorunların çözümü için terörün uluslararası işbirliği ile çözülme çağrısı yapan Yorgancılar, AB ilişkileri, iş birliklerini değerlendirdi.

EBSO Başkanı Yorgancılar’dan 2016 raporu!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ülke genelinde sıcak gündemlerle geride bırakılmaya hazırlanan 2016 yılının sonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yıl içerisinde yaşanan küresel ekonomik gelişmeleri, ülke ve kent gündeminin değerlendirildiği toplantıda EBSO Başkanı Yorgancılar’a EBSO Yönetim Kurulu eşlik etti.

3 GÜNDE BİR TERÖR!
2016 yılını dönemlere ayırarak değerlendiren Ender Yorgancılar, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen 15 terör eyleminin ülke ekonomisine olan olumsuz etkilerini sıraladı. Yılın ikinci yarısında ise FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ve OHAL kapsamında yapılan düzenlemeleri ile dinmeyen terör olaylarına karşın ekonomide hükümet tarafından atılan hamleleri anlattı.

EBSO Başkanı, "Bu ülkede 3 günde bir bu kadar olayla karşı karşıya kalınıyor. Terör sadece Türkiye’de yaşanan bir olay değil. Rus Büyükelçisi’nin öldürüldüğü gün Berlin’de yeni yıl pazarına saldırıldı. Terör sadece bizde olan bir şey değil. Terörü yenmek için uluslar arası istihbaratın ülkeler arasında paylaşılarak kesin sonuca gidilmeli. Biz teröre karşı şimdiye kadar hep dik durduk. Bundan sonra da aynı şekilde karşı duracağız. Zor bir süreçten geçtiğimizin farkındayız. Moralimizi bozmak bir şey kazandırmıyor. Biz dik durmak, birlikte olmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

GÜMRÜK BİRLİĞİ’İNE GİRİNCE AB’YE GİRDİK SANDIK
Küresel ekonomide ülkelerin büyüme trendleri, teknolojik yatırımları hakkında konuşan Yorgancılar, uluslararası serbest ticaret anlaşmalarında Türkiye’nin  mutlaka yer alması gerektiğini ifade ederek, “Bütün dünya kazan-kazan mantığıyla birbiriyle iş biriliği içinde bu anlaşmalar yapılıyor. Ben her zaman serbest ticaret anlaşmalarında Türkiye’nin yer alması gerektiğini gündeme getirdim. Biz Gümrük Birliği’ne girince Avrupa Birliği’ne girdiğimizi zannettik. Bizim mutlaka serbest ticaret anlaşmaları içerisinde olmamız lazım” şeklinde konuştu.

NELER YAPILMALI?
Yorgancılar, ”Bizim üretimde ileri teknoloji, sürdürülebilir bir büyüme ve nitelikli eğitim içerisinde olmamız lazım.  En büyük ihtiyacımız eğitimli genç nüfus. sanayi 4.0 için öncelikle eğitim 4.0’ı başarmamız lazım.  Güçlü bir ekonomi için öncelikle terörü çözmemiz lazım. Reformların bir an önce gerçekleşmeli, işsizlik ve mesleksizliğe çözüm bulmalı. Küresel daralmaya karşı iş birlikleriyle arttırmamız lazım. Bir yerde aksaklık olunca bütün sistem aksıyor” diye konuştu.

ONLINE ODA DÖNEMİ
Sunumunun son bölümünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ege Bölgesi Sanayi Odası bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Ender Yorgancılar, kentte uzun süreli tartışmalara neden olan kapasite raporu, üye kayıt, aidat ödemeleri gibi işlemlerin artık online yapılması için çalışmaların yapıldığını açıkladı.  TOBB bünyesinde hayata geçecek sistem ile artık çevredeki üyelerin işlemler için odalara gitme zorunluluğu ortadan kalkacak.  Online dönem için teknoloji çalışmalarının başlatıldığını söyleyen Yorgancılar, 2017 Haziran ayına kadar sistemin tamamlanacağını söyledi.

YATIRIMLAR VE TEŞVİKLER İZMİR’İ CAZİBE MERKEZİ YAPACAK
Sunumun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yorgancılar, İzmir’in bölge yatırımlarının bitmesi ve yüksek teknolojik ürünlerde verilecek teşviklerin İzmir’i cazibe merkezi yapabileceğini ifade eden EBSO Başkanı Yorgancılar, ”İzmir’e yapılan ulaşım yatırımlarının tamamlanmasıyla ve ileri teknoloji ürünleri üretiminde İstanbul hariç teşviklerin verilmesi İzmir’i bir cazibe merkezi yapacaktır” dedi.

YAŞADIKLARIMIZI BAŞKA ÜLKE YAŞASAYDI…
2017 yılı için öncelikle teröre karşı çözüm çağrısı yapan Yorgancılar, “Son bir yılda yaşadığımız olaylar. Çok büyük olaylar.  Bunu yıllık yüzde 10 büyüyen bir ülkede yaşasaydı, ekonomisi çökerdi. Ama Türkiye’de öyle bir ekonomi değerleri var ki buna rağmen aktayız.  Bu ülke darbe girişimi atlattı.   Bu ülkenin her yıl yüzde 6 büyüyebilecek bir kapasitesi var. Yeter ki terör olayı rahat olsun. Terör olaylarını mutlaka uluslar arası istihbarat paylaşımı ile sağlanmalı” ifadelerini kullandı. 

SUÇU OLAN KARŞILIĞINI GÖRMELİ
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ve terör olayları sonrası yapılan operasyonlara Avrupa Birliği ülkelerinin verdiği güvensizlik algısına yönelik soruyu yanıtlan Yorgancılar, ”Türkiye önemli bir olayı geride bıraktı. Darbe girişimi olduğu gibi ortadan kaldıracak bir tehlikeydi. Bu süreçte suçu olan her şey karşılığını görmeli. Bunun dışında her şey yanlış” şeklinde konuştu.

HEM ŞANGHAY HEM AB
Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde gerilen ilişkilerine karşı Şanghay İş Birliği Örgütü’ne üye olunması hakkındaki girişimleri hakkında konuşan Yorgancılar, “Türkiye’nin Hem Şanghay’ın üyesi olayım hem AB ile üyelik yapmasının ne zararı var? Şanghay paktı tamamen güvenlik için kurulan bir anlaşmadır. Gümrük Birliği’nin yeniden görüşülmesi lazım.   Bizim önümüzde bir hedef var. Dünyada her evde bir Türk malı olsun. Bizim bu çerçevede ilerlememiz lazım” dedi.

 
Gıda ihracatçıları hava kargo istiyor
 
Büyükşehir’den ’60 yaş kartı’ açıklaması ve 31 Aralık uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıda ihracatçıları hava kargo istiyor
Yaş meyve sebze, çiçek, balık, yumurta başta olmak üzere raf ömrüne duyarlı ...
Beyaz altının yol haritası İzmir’de çizildi!
“Milli Tarım, Milli Pamuk” sloganıyla düzenlenen 4.Ulusal Pamuk Zirvesi’nin ...
Büyükşehir'de 6 bin işçiyi ilgilendiren kritik süreç başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 6 bin çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme ...
 
Pasaport, ehliyet, nüfus cüzdanına yeni yıl zammı!
Maliye Bakanlığı, gelecek yıl için değerli kağıt bedellerini belirledi. ...
Gürsüt'ten önemli 'tağşiş' açıklaması: O firmayla...
Gürsüt Gıda A.Ş. ’den açıklama: “Listede yer alan Gürler Süt firması ile ...
İki kıtayı birleştiren dev proje kapılarını açtı!
Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve çok sayıda ...
 
Bir saat isyanı da tekstil sektöründen!
Kış saati uygulamasının kaldırılması kararına veliler ve kamu çalışanlarının ...
Merkez Bankası faize dokunmadı
Yılın son toplantısını yapan Merkez Bankası politika faizini ve faiz koridorunu sabit bıraktı.
İzmir devi rotasını toz boyaya çevirdi!
Yaşar Holding bünyesindeki DYO Boya, rotasını toz boya sektörüne çevirdi. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva