HABERLER>EKONOMİ
20 Aralık 2016 Salı - 15:55

Bir saat isyanı da tekstil sektöründen!

Kış saati uygulamasının kaldırılması kararına veliler ve kamu çalışanlarının ardından tekstil sektöründen de isyan geldi! Sektör temsilcileri, saat nedeniyle yaşanan iletişim kaybının siparişleri etkileyebileceğini söylerken, uygulamadan vazgeçme çağrısı yaptı.

Bir saat isyanı da tekstil sektöründen!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Güneş ışığından daha fazla yararlanabilmek için her sene Avrupa ülkeleri ile eş zamanlı olarak uygulanan kış saatine bu sene geçilmemesinin isyanı giderek büyüyor.

Eğitim ve mesai saatlerinde vatandaşın yoğun tepkilerini çeken uygulama, İzmir’in önemli ihracat sanayisi tekstil sektörünü olumsuz etkiledi.

En büyük pazarının Avrupa ülkeleri olduğu tekstil sektöründe Avrupa ülkeleriyle aradaki saat farkının açılması nedeniyle ilişkiler zayıfladı.  Artan terör olayları nedeniyle zor sürece giren tekstil pazarında bir de saat farkının olması endişeleri arttırdı.

Uygulama ile ilgili yaşanan sorunları Egedesonsöz'e değerlendiren sektör temsilcileri geri dönüş çağrısı yaptı.

İNGİLTERE VE İSPANYA İLE FARK 3’E ÇIKTI 
Tekstil sektöründe ciddi iletişim kaybı yaşandığını ifade eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, özellikle İngiltere ve İspanya ile farkın 3 saate çıktığını söyledi. Kızılgüneşler,“Biz tekstil ihracatçıları olarak yaz saati uygulamasının bir an önce sonlandırılması lazım. Şu an bu saat farkı nedeniyle Avrupa’daki müşterilerimizle aramızda müthiş  bir iletişim kaybı yaşanıyor. Bu bir enerji kaybıdır.  İhracat yaptığımız ülkelerle aramız çok açıldı. Zaten en büyük müşterilerimizden İngiltere ile aramızdaki fark yüksek. Şimdi de İspanya saatlerini 1 saat daha geriye aldı.  Toplamda bu iki ülkeyle aramızdaki saat farkı 3 saate çıkıyor. Bu da ciddi bir kayıp” diye konuştu.

AZ SİPARİŞ OLARAK GERİ DÖNEBİLİR
Türkiye genelinde yaşanan terör gündemi nedeniyle ülkelerle ilişkilerin kurulmasında zorluk yaşandığını ifade eden Kızılgüneşler, “Ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı sektörde zaten pek çok handikaplarımız var.  Bunların yanı sıra bir de iletişim kaybı eklenince sektörde sorun giderek büyüyor.  Bu olumsuzluklar bize daha az sipariş olarak geri dönebilir. Saat uygulamasından bir an önce geri dönülmelidir” ifadelerini kullandı.

PSİKOLOJİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Hayatın her alanında saat krizinin yaşandığını ifade eden Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı ve sektör temsilcisi Işın Yılmaz, “Saatlerin eski haline getirilmemesi bizi hayal kırıklığına uğrattı.  Saatten dolayı sektör olumsuz etkileniyor. Her şeyden önce çalışanların psikolojisi olumsuz etkileniyor. Kimse karanlık havada çocuklarını okula göndermek istemiyor. Bizim işlerimiz büyük ölçüde Avrupa’yla olduğu için iletişim sürelerimiz kısaldı.  Dolayısıyla çalışanlarımızın işleri aksıyor. Gece 12’de gelen mailler oluyor. Özellikle İngiltere ile çalışan sanayicilerde ciddi zaman kaybı oluyor” dedi.

ZATEN MÜŞTERİ GELMİYOR
Yılmaz, "Türkiye’de zaten mevcut olumsuz koşullar nedeniyle zor günler geçiriyoruz. Bir de bu saat uyumsuzluğu çıkınca işler daha da zorlaşıyor.  Yeni sezonda bu yaşananlardan dolayı kayıplar olabilir. Eskiden gelen kontrolcüler artık güvenlik nedeniyle gelip yerinde kontrol yapmıyor.  Ürünler firmalara artık kafasında soru işaretleriyle gidiyor.  Bir de bunlara saat farkı ve iletişim aksaklığı eklenince bizim alternatiflerimizi aramaya başlayacaklar. Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ülkeleri ve Portekiz bizim başlıca rakibimiz. Zaten yeni müşteri gelmiyor, bunlar da eklenince müşteriler bu ülkeleri tercih edebilir” şeklinde konuştu.

 
Wimbledon şampiyonuna bıçaklı saldırı
 
İzmir’in yeni üniversitelerinde koltuklara rekor başvuru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faize dokunmadı
Yılın son toplantısını yapan Merkez Bankası politika faizini ve faiz koridorunu sabit bıraktı.
İzmir devi rotasını toz boyaya çevirdi!
Yaşar Holding bünyesindeki DYO Boya, rotasını toz boya sektörüne çevirdi. ...
Yeni asgari ücret için kritik buluşma
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ...
 
E-Commodity Bazaar’ın hizmet ağı genişliyor
İzmir Ticaret Borsası tarafından ulusal ve uluslararası boyuttaki tarım ...
Ege’nin yeni gelir kapısı deniz patlıcanı!
Şekli nedeniyle deniz patlıcanı ya da deniz hıyarı olarak adlandırılan ...
Torbalı Ticaret Odası ‘nefes’ aldıracak!
Torbalı’da Ticaret Odası'nın ortaklığı ile hayata geçirilen KODEP Kredisi, ...
 
Yorgancılar'dan gençlere: Fark yaratın!
Rotaract Kulübü, 2016 Meslek Hizmet Ödülü’nü EBSO Başkanı Yorgancılar’a ...
11.5 milyon kişiye 'sicil affı' müjdesi
Türkiye ticaretinde beyaz bir sayfa açmayı hedefleyen sicil affı ile 11.5 ...
Anlaşmalar tamam: Katar'la ortak eylem planı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Sani'nin huzurunda, iki ülke arasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva